Избор на Airfryer - тема 3

• 101 787
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за отговорите! Тук прасетата по празниците, явно дадоха всичко от себе си, и месаря от който вземаме свинско, едва вчера изкара прясна стока. Ще пиша как е станало.

# 166
Не се получи. Е, две буки за наука  от третата вретено ...

# 167
Здравейте, еърфрайерки и еърфрайери! Благодаря на всички, писали тук, че ми помогнахте да се ориентирам и да направя своя избор. Купих си ето този https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-air-fryer/?attribut … a_model=3-7-litra . Много съм доволна от избора си, още повече че беше с намалена цена. Може би трябваше да избера двулитров, тъй като съм сама, но не съжалявам. Очарована съм колко бързо и качествено може да се приготви храната в него. Нищо общо с обикновена фурна. Вече го пробвах с "пържени" картофки и печена тиква. Печената тиква я запеках за 20 мин. на програма Bake, после я посипах със захар и смлян орех и карамелизирах за 5 мин. на програма Roast. Картофките също станаха много добре, като пюренце отвътре и хрупкава коричка. Само вкусът им е по-постен от този на пържените в олио. Прилагам снимки:

# 168
  • София
Здравейте!
Харесах Air fryer на Cosori, в момента е доста намален. Този модел
https://cosori.bg/produkt/cosori-lite-smart-air-fryer-caf-li401s-white/
Ще съм много благодарна, ако някой сподели отзиви от марката и модела.

# 169
Аз съм с Cosori dual blaze (с двата реотана) за мен той е по-добрият избор. Иначе имам комбиниран инстант пот дуо крипс и има значителна разлика при печене само с 1 реотан.

# 170
Бих искала да попитам,модела ми хареса и дебна за по-изгодна цена.Въпросите ми са:
Пуши ли/дими ли при работа?
Пара изпуска ли ?
Мирише ли?
Шумен ли е?

Аз съм с Cosori dual blaze (с двата реотана) за мен той е по-добрият избор. Иначе имам комбиниран инстант пот дуо крипс и има значителна разлика при печене само с 1 реотан.

# 171
Не пуши/дими, а сготвих доста неща включително и свински дроб. Опасявах се, че от дроба може да пръска по реотаните и да пуши, но не.
За парата - още не съм готвила нещо с повече течност, но вчера точно докато готвих дробчетата се образува кондез по прозореца, (силна е струята горещ въздух, която излиза през решетката на уреда) съответно и мирише. Не чак толкова много, както ако пържа дроб, но в сравнение с инстант пота мирише повече. За шумен, на мен лично не ми е.
Пробвах почти всички програми, правила съм хапки, бутербанички, хляб, картофи, панирани калмари (кръгчета), рибни хапки, спаначени пръчици, добруджанки, дроб. Утре ще правя пилешки бутчета. Има 12 програми, ползвам го и за претопляне на храна, това беше една от причините да искам отделен фраер, така махнах микровълновата.

Допълвам поста - "пържени" филийки в косори - една идея по-сухи от традиционно приготвените в тигана (вече имам идеи как да коригирам това), в кухнята не миришеше докато ги приготвях.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 11:19 от wind and fog

# 172
Знаете ли дали има други марки/модели с два реотана?

# 173
Не знам друга марка с два реотана. За Нинджа имам някакъв смътен спомен, но не съм сигурна.

# 174
Аз лятото докато умувах какъв да взема търсих да видя  друга марка с 2 реотана,но не открих. В крайна сметка купих съвсем друг малка и модел, но чета само хубави отзиви за това косори с двата реотана

# 175
  • here and now
Нинджа е само с горен.

# 176
Danicka, ето този модел е:
https://www.russellhobbs.bg/erfrayr-i-multikukr-russell-hobbs-satisfry-26520-56
Взех го за 230лв от Технополис. Той е по-скоро грил/еърфрайер/мултикукър. Мощността отдолу е по-голяма отколкото отгоре. Понякога, не винаги, се налага обръщане, защото отдолу е по-запечено отколкото отгоре. Обратно на стандартните еърфрайери. Използвам го много за готвене на ястия все едно на фурна. Слагам зеленчуци (обемът е голям, така че трябва поне 1кг) с 250мл вода, на програма Печене на 180-190градуса за 30 минути са останали на сухо леко запечени. Може да увелича расусите накрая и внимателно с бъркане да постигна по-голямо запичане.
Ориз правя само там, доста по-различен става, отколкото на пара или в теджера. Слагам мазнина с подправки и зеленчуци на режим Запържване за 5 мин, после добавам ориза и гореща вода, режим Печене за 30 мин.
Но ако някой търси чист еърфрайер за месо и картофки, препоръчвам Косори Дуал Блейз.
Този Ръсел Хобс може ли да се ползва без тавата вътре- само с решетка както са повечето фраери?
Гледах видеа но на всякъде ползват тавата. И още един въпрос- тавата от какъв материал е и с какво покритие?

# 177
Не може без тавата. На тавата може да се постави скара, включена е към фраера/мултикукъра.

# 178
  • В подножието на Сините камъни
Знаете ли дали има други марки/модели с два реотана?

Аз в издирване на фраер открих този с два реотана

https://www.amazon.de/03292/dp/B0BPYY1TQX/ref=sr_1_7_sspa?crid=2 … ZT1zcF9tdGY&psc=1

испанска марка, доста изчетох за нея, но тъй като търсих по-голям си взех Cecotec Cecofry Dual 9000 9L, не съм го получила все още, така че не знам как ще е.

# 179
Картофките също станаха много добре, като пюренце отвътре и хрупкава коричка. Само вкусът им е по-постен от този на пържените в олио.
Много добре изглеждат картофите ти. Бланширани ли са? Би ли споделила технологията на обработване преди да ги сложиш в еърфраера, на колко градуса и колко време ги "пържиш"?
Голяма борба водя с тия картофи и не стават и не стават. Все печени и меки. Кисна ги във вода, сменям я няколко пъти, пробвах и с поръсване с брашно... Като купих бланширани станаха супер. Но не е това идеята.
И за да е по темата. Аз съм с Инстант Вортекс с филтъра. След месец и половина от купуването светна лампичката за смяна на филтъра. А много рядко го ползвам (не го харесвам). Понякога и седмица не го включвам. Кога са минали 900 минути работа ми е чудно. А филтърът въобще не е евтин.

Общи условия

Активация на акаунт