Избор на Airfryer - тема 3

• 101 954
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 570
След покупката, мога да добавя, че липсата на долен реотан изобщо не ми е проблем. Ако пека пиле - просто го обръщам и не е някакво страхотно усилие, а ако пека храна на парчета - оставям достатъчно място между тях и те пак се изпичат както трябва.

За месо, риба, зеленчуци не е. За тестени изделия си е проблем. Всъщност те рядко стават хубави във фрайър, дори и да има долен реотан. Не знам и аз защо.

Досега не съм пекла тестени неща във фраера, но и предпочитам фурната за такива печива.

# 571
  • Пловдив
Аз пък тази сутрин за пръв път пекох кекс в cosori dual blaze и на всички ни хареса повече отколкото в обикновената фурна. Позволих си да сложа малини в сместа и за пръв път кексът не беше глетав, какъвто се получава винаги когато добавям пресни плодове. Може и проблемът да е в другата ми фурна, защото е старичка, но определено занапред ще пека кексове в косорито.

# 572
  • Бургас
Благодаря за споделеното. Работата е там, че имам 3 момчета (мъжът ми още го котирам за момче 😁) и със сигурност ще е голям обем. Косорито двойното - губи се обем между двете кошници и май малко заблуждава за мястото за готвене. При големия Пот видях, че може да разделя кошницата на 2, посредством разделител и пак да готвя 2 неща. Та май ще е някой Пот. Ще споделя като го измисля. Слънчев ден!

# 573
При инстант пот с двете зони трябва да обръщаш всичко. Отделно, налага се да вадя с щипки храната, защото ако обърна с кошницата, цялата оттекла се мазнина се излива в чинията. Доста недомислено и непрактично е това.
Да се похваля все пак (че само плюя уреда Joy ), че пекох пресни картофи с бутчета - бедра и станаха много добре. Овкусих ги с мазнина, черен и червен пипер и шарена сол. Сложих лист хартия за печене на дъното (така ги извадих лесно), изсипах картофите, бутчетата (да не са върху картофите, а върху хартията!) и на 185 гр., за 45-50 минути. Чудни бяха.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:14 от Dara888

# 574
  • София
Специална хартия за еърфраер ли купувате или става и с обикновена?

# 575
Взех от Тему хартиени форми, обаче такъв боклук се оказаха, няма отлепяне храната. И от няколко дни си слагам лист обикновена хартия за печене, като слагам и малко по стените. Така уредът остава чист.

# 576
При инстант пот с двете зони трябва да обръщаш всичко. Отделно, налага се да вадя с щипки храната, защото ако обърна с кошницата, цялата оттекла се мазнина се излива в чинията. Доста недомислено и непрактично е това.
Да се похваля все пак (че само плюя уреда Joy ), че пекох пресни картофи с бутчета - бедра и станаха много добре. Овкусих ги с мазнина, черен и червен пипер и шарена сол. Сложих лист хартия за печене на дъното (така ги извадих лесно), изсипах картофите, бутчетата (да не са върху картофите, а върху хартията!) и на 185 гр., за 45-50 минути. Чудни бяха.
Скрит текст:
Да, това със задължителното използване на щипки е досадно, но аз си реших проблема като от Тему си поръчах силиконови по-широки щипки. Много са удобни.
Колкото до хартията - поръчах и аз от Тему, хич не съм доволна и вече нищо не слагам.

# 577
  • Пловдив
Аз ползвам обикновена хартия. Но повечето пъти нищо не слагам, кошницата се мие много лесно.

# 578
Има разни готови изрязани и даже перфорирани, но за мен са пълна щуротия - изобщо не си мислете че ще се утрепе да циркулира въздух през тях. Те първо трябва да не са покрити с храна, все пак Grinning
Аз и затове все като пита някой, казвам да гледат по-широко да е вътре, да остава и място между парчетата храна ако може. И дя не е тясно дълбоко в което да трябва да бъркаш. По-добре малко храна нашироко отколкото много храна на тясно, това е положението с такъв уред.
Слагам си като реша нормална хартия за печене, само гледам да не стърчат ъгълчетата много нагоре. Ама това е лесно - слагам я и което стърчи много го отрязвам с ножицата Grinning
Имам и силиконова тавичка, същата работа върши според мен, просто не е за еднократно а я мия. Имам и силиконова подложка на същите дупки като тая перфорираната хартия, ама също толкова добре си бях и без нея Grinning

Това че от кошница по-неудобно се вади храната и друг път сме го дискутирали, ти трабва да бръкнеш вътре с щипка или друго. Ако е и тясна кошницата става още по-досадно. Не че е краят на света разбира се, но и удобство не е.

# 579
Има едни мрежи за грил. Взимате си такава, изрязвате я по дъното на кошницата и си решавате проблема. Simple Smile Хем въздухът минава, хем и можете да ги миете в съдомиялна.
Аз и за скаричките съм си направила такива.

# 580
Здравейте,как почиствате основно машинките? Конкретно за Косори фурна питам.Колкото и да пазя,пръска. Много ме дразнятжтези наслагвания.Търках с тел,с обезмаслител..нищо не става.Днес пръсках доста с този обезмаслител,но друго,освен да изключи бушона,когато включих фрайера след чистенето,не постигнах.😊

# 581
Здравейте,как почиствате основно машинките? Конкретно за Косори фурна питам.Колкото и да пазя,пръска. Много ме дразнятжтези наслагвания.Търках с тел,с обезмаслител..нищо не става.Днес пръсках доста с този обезмаслител,но друго,освен да изключи бушона,когато включих фрайера след чистенето,не постигнах.😊
С тел?!?! Не знам дали е добра идея. Колкото до обезмаслителя - не виждам каква връзка може да има с бушона. Освен ако не сте поляли толкова обилно, че да се е влязло някъде вътре и нещо да е дало на късо. Аз ползвам обезмаслител, но напръсквам домакинска хартия и я поставям в/у замърсените места за известно време, примерно час. След това всичко лесно пада стига да не се е "запичало" месец-два. Трябва да се прави редовно все пак. Специално за прозореца отвътре става и със стъргалка за керамични плотове да си помогнете.

# 582
никога не оставям нешо за чистене за 'месец-два".Отгледана съм от майка манияк на тази тема и си го нося.
Телчето не е по тефлоново покритие.Обезмаслителя е възможно да е бил налят😆 и това да е довело до 3 кратното падане на бушона.Не знам дали намокряне на хартия с него би помогнала,но другия път ще  пробвам така.Искам фрайера да е "като нов".Всичко друго ме дразни  А не успявам да го изчистя така.

# 583
никога не оставям нешо за чистене за 'месец-два".Отгледана съм от майка манияк на тази тема и си го нося.
Телчето не е по тефлоново покритие.Обезмаслителя е възможно да е бил налят😆 и това да е довело до 3 кратното падане на бушона.Не знам дали намокряне на хартия с него би помогнала,но другия път ще  пробвам така.Искам фрайера да е "като нов".Всичко друго ме дразни  А не успявам да го изчистя така.
Това с обезмаслителя ми го подсказаха дами в тази тема. Мокренето на хартия с него позволява да го задържиш и да действа на едно място за по-дълго време. На вертикална или наклонена стена например, където иначе би се стекъл. И остави, че няма време да подейства, ами и ... бушоните Simple Smile При мен върши работа. Погледнете и назад в темата. Имаше споделени и други методи. С амоняк например, ама на мен ми се стори прекалено сложно като се знам какъв съм мързел.

# 584
  • Пловдив
Здравейте,
При покупка от немския амазон важи ли гаранцията или трябва да се доплати?

Общи условия

Активация на акаунт