Избор на Airfryer - тема 3

• 101 752
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 555
Провайте да го изчистите на ръка.
https://vkusotii.dir.bg/pinizi/eto-kak-barzo-i-lesno-da-pochisti … ashiya-ear-frayar
Миялната не всеки път се справя със загорели съдове.

# 556
Бляк. Верно ли питате това?

# 557
По кошницата има ръжда според мен.  Контейнера,  в който се слага тя също е много много зле . Самият уред отвътре е с наслоена мазнина .
Ще го изхвърля . Благодаря за насоките !

# 558
По кошницата има ръжда според мен.  Контейнера,  в който се слага тя също е много много зле . Самият уред отвътре е с наслоена мазнина .
Ще го изхвърля . Благодаря за насоките !
Аз имах такъв Филипс, ползвах го доста години, но го миех на ръка. Ако съм пекла месо, първо го накисвах и след това миех. Не, че не се е случвало да го пусна в миялната, но много, много рядко. Сега го дадох на майка ми, че ми писна да му чистя кошницата. Никаква промяна няма във вида му.

# 559
Аз не мия на ръка . Явно не съм за такъв тип уреди .
Ако някой може да ми препоръча уред за двама,  който е подходящ за честа миялна машина,  ще съм Благодарна.

# 560
Виж тези, които са като фурнички. Решетките са стоманени и се мият спокойно в съдомиялна.

# 561
Мда, тях ги миеш с каквото и както ти дойде, търкала съм и с твърда четка понякога (нямам миялна, не за друго). Нищо им няма.
Тавичката която стои отдолу да капе в нея евентуално, само тя ми е с тефлоново покритие. За което не ми дреме особено дали ще се скапе от миене, понеже в нея храна не поставям.

# 562
  • Бургас
Здравейте. Разбрах, че тази седмица идва нещо като малък черен петък за Инстант пот и по този повод искам да купя някой от големите еър-фраери. Чуденката ми е коя марка - Instant Pot или Cosori. И двата имат почти сходни характеристики. По-скоро искам мнение от вас, ако имате преки наблюдения, опит с тях. Като модели се колебая между -
https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-basket/
и
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-dual-clearcook-air-fryer/  // 
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-versazone-8-5l/

Благодаря предварително! Хубав ден!

# 563
  • до най-прекрасния мъж
С прозорче винаги е по-добре. Аз също бих предпочела една голяма кошница пред две малки. Инстант с двете кошници не участва в промоцията. Вижте на сайта кои точно модели са упоменати.

# 564
Аз като избирах, първоначалният ми критерий беше кошницата да е квадратна или продълговата, а не кръгла. После много се чудех между versazone 8.5 l и cosori dual blaze. И се спрях на versazone по няколко причини:
1. По-голям обем. Наистина ми трябваше нещо с голям капацитет.
2. Разлата кошница, тоест по-широка за сметка на дълбочината. Така храната като е на един пласт се събира повече, отколкото в cosori. Същевременно спокойно мога да изпека цяло пиле в кошницата.
3. Може да се готвят различни неща в двете зони или само в едната, така може да се готви и много, и малко.
4. Clearcook ми се струваше голям плюс и реално съм доволна от тази функция.

След покупката, мога да добавя, че липсата на долен реотан изобщо не ми е проблем. Ако пека пиле - просто го обръщам и не е някакво страхотно усилие, а ако пека храна на парчета - оставям достатъчно място между тях и те пак се изпичат както трябва.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 12:25 от Acid_Burn

# 565
  • Paris, France
Не бих изхвърлила работещ уред само заради ръждясала или много мръсна кошница. Бих почистила уреда отвътре и бих му купила нова кошница ако кошницата е ръждясала. Ако е само много загоряло и мръсна, бих я накиснала в голяма кофа или леген с таблетка Sun expert extra power, разтворена във вряла вода. След 3 часа бих я измина с мека гъба и ако има още мръсно, бих увила в кухненска хартия, напоена с амоняк, после с найлоново фолио или пъхам в плик за боклук и на балкона една нощ. На сутринта всичко пада само под струя топла или хладка вода. Трябват ръкавици.

След като го изчистите е добре да купите силиконови подложки с дупки. Пак се замърсява и загаря, но много по-малко и по-малко се чисти после. Има ги в Amazon, temu, Aliexpress. Пишете и като на марката и модела или литража + silicon sheet и излизат. 

След покупката, мога да добавя, че липсата на долен реотан изобщо не ми е проблем. Ако пека пиле - просто го обръщам и не е някакво страхотно усилие, а ако пека храна на парчета - оставям достатъчно място между тях и те пак се изпичат както трябва.

За месо, риба, зеленчуци не е. За тестени изделия си е проблем. Всъщност те рядко стават хубави във фрайър, дори и да има долен реотан. Не знам и аз защо.

Виж тези, които са като фурнички. Решетките са стоманени и се мият спокойно в съдомиялна.

👍 да. Само дето вътрешността не се самопочиства. Децата много искат такъв уред, но мисълта за чистенето му ме отказва засега. Чакам да се появят с катализни панели.

# 566
О аз, пък съм супер доволна как ми пече тестени без да обръщам!!!

# 567
Не бих изхвърлила работещ уред само заради ръждясала или много мръсна кошница. Бих почистила уреда отвътре и бих му купила нова кошница ако кошницата е ръждясала. Ако е само много загоряло и мръсна, бих я накиснала в голяма кофа или леген с таблетка Sun expert extra power, разтворена във вряла вода. След 3 часа бих я измина с мека гъба и ако има още мръсно, бих увила в кухненска хартия, напоена с амоняк, после с найлоново фолио или пъхам в плик за боклук и на балкона една нощ. На сутринта всичко пада само под струя топла или хладка вода. Трябват ръкавици.

След като го изчистите е добре да купите силиконови подложки с дупки. Пак се замърсява и загаря, но много по-малко и по-малко се чисти после. Има ги в Amazon, temu, Aliexpress. Пишете и като на марката и модела или литража + silicon sheet и излизат. 

За месо, риба, зеленчуци не е. За тестени изделия си е проблем. Всъщност те рядко стават хубави във фрайър, дори и да има долен реотан. Не знам и аз защо.

👍 да. Само дето вътрешността не се самопочиства. Децата много искат такъв уред, но мисълта за чистенето му ме отказва засега. Чакам да се появят с катализни панели.

Ако някой го иска , ще го подаря . Може да си смени кошницата, контейнера и да го ползва . Уреда е купуван за 650 лв преди 6,7 години . Не ползван много , но винаги измиван в миялна и може би това е причината за състоянието му .

# 568
  • Paris, France

Кой е уредът? Добре е да се уточнява, защото има уреди, които наистина пекат добре тестени без обръщане, но са 5 или 10% от тези на пазара. Нинджа имат такъв модел.

# 569

Кой е уредът? Добре е да се уточнява, защото има уреди, които наистина пекат добре тестени без обръщане, но са 5 или 10% от тези на пазара. Нинджа имат такъв модел.

cosori-dual blaze

Общи условия

Активация на акаунт