Избор на Airfryer - тема 3

• 101 978
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 945
  • Mediterraneo
Последно се прях на този https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Compartments-Non-Stick-Coati … hen%2C110&sr=1-14  Да видим с колко ще го намалят.
На втрото място реших да е Косори с двоен реотан.Но дамата която пусна Цекотек 8 л. ,ми размести класирането Smirk .Сега и него мисля,цената му много примамлива.
Ако още не сте поръчали - утре пристига моят Цекотек. Ще дам мнение.

Кой Cecotec си взе?

# 946
Последно се прях на този https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Compartments-Non-Stick-Coati … hen%2C110&sr=1-14  Да видим с колко ще го намалят.
На втрото място реших да е Косори с двоен реотан.Но дамата която пусна Цекотек 8 л. ,ми размести класирането Smirk .Сега и него мисля,цената му много примамлива.
Ако още не сте поръчали - утре пристига моят Цекотек. Ще дам мнение.

Кой Cecotec си взе?

Този -  https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0DGL82RP1?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image . Още не са ми го доставили, обаче. В Еконт е и днес се надявам да е при мен.

# 947
Дами, прочетох оттук оттам темата, виждам които марки събират положителни мнения, но да ви попитам за съвет.
Хич не ми се ще пореден уред, тъй като мястото ми е много мъничко, а и аз съм пишман кулинар. Обаче си мисля да си взема един фрайър, който да ми служи като малко по-надргадена версия на партигрил и ако искам да си приготвя само за мене си някакви зеленчуци или да си притопля някаква заготовка, да не включвам цяла фурна. Не ям месо, така че как то би се получило отпада като съображение, съответно искам някакъв съвсем бюджетен вариант, който да е подходящ за 1-2 души макс.
В "магазините до нас" Grin  видях ето тези модели и се колебая. Китайци са предполагам, но както казах не ми се инвестира сякаш в нещо по-скъпо. Имате ли предположения кой би бил по-подходящ, изобщо не знам как се готви на него и какво да гледам.

1. Този на Voltz е съвсем базов, пише 3,5 л тавичка, простее на външен вид, но пък ще се намести точно на плота ми. Няма кошница- тя за какво се използва?

https://ramius.bg/fritiurnik-airfryer-voltz-ov51980v-1400w-3-5l- … skara-cheren.html

2. Почти щях да купя първия, когато видях и ето този Muhler - малко по-модернизиран, пише, че е 5л с полезен обем на кошницата 4,2 (при другия не е посочен полезен обем), малко по-голям ми идва като габарит за плота ми.
Иначе като мощност и градуси са сходни.

https://muhler.bg/products/frityurnik-s-goresh-vuzduh-muhler-mfx … l-1500w-digitalen

# 948
  • Paris, France
Майка ми има 1.5 или 2л air fryer без долен реотан и е много доволна. Даже е правила кебапчета и пържени картофи за 4 човека в него, но може би на 2 пъти. Навива ме да си взема и аз, но сме 4 възрастни в къщи, а нямам място.

Вторият показан прави много малко за цената. С бюджет около 140лв бих си потърсила малко по-голям и с долен реотан, особено щом няма да приготвяте месо.

Кошницата с дръжка служи за по-лесно вадене на малки парчета храна без да се излива и мазнината, която пада на дъното, както и за да ви е по-лесно като разтръсквате чекмеджето с пържени картофи, примерно. За уред с малък обем не е фатално да няма.

Виждала съм кучи марки и супермаркетски. Някои пекат много добре, но повечето отстъпват в покритие или други опции. Зависи от конкретния модел.

Ако малкият ви устройва като площ на дъното, вземете го! Най-страшното, което ви грози е да му се изтрие покритието.

# 949
Nevena Virolan, много благодаря за бързия и полезен отговор. В момента цените им са 80 за по-простия и 100 за втория, т.е имат ок 20лв разлика (линковете ги използвах за модела, не гледайте цените там).

Ще ми помогнат и други мнения

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 00:30 от airy

# 950
Много съм доволна от еър фрайера , мнооого удобно, че има прозорче и се вижда докъде е с готвенето . Simple Smile Доволна от покупката си, благодаря на темата и на отзовалите се на запитванията ми. Бъдете здрави и весели празници!
Instant Vortex Plus ClearCook & OdourErase Air Fryer 5.7L

# 951
Здравейте, от изчетеното се колебая между Cosori Dual Blaze и Ninja speedy, има ли и към двата книжка с рецепти. С кой от двата по-може да се оправи човек, който не може да готви.

# 952
  • Paris, France
Тези уреди не са готварски книги или курсове. Който не готви добре, и от тях няма да изкара cordon bleu, а който може да готви просто ще си улесни живота, намали сметката за ток ако готви на ток и ще готви по-бързо.

И двата уреда са много хубави. Speedi готви на 2 етажа и ако ядете въглехидрат с месо или риба, примерно, може да ги сготвите заедно. Долу се слагат макаронените или ориза със сос, бульон, вода, всичко, което ще се готви в течност. Слага се скарата и на нея се слага месото или рибата или някакви зеленчуци. Тропвате капака и след 15, 20 или 30 минути имате готова вечеря. Остава да нарежете салатата.

Аз не бих избрала нито един от двата, защото нямат налягане. ОК, ако си търся air fryer, може да взема Cosori заради долния реотан, но такъв вече и други марки имат за подобен обем.

На Нинджата покритието е по-добро от това на Косори. Харесва ми това, че горният капак се вдига и така храната се вади по-лесно.

Между другото, ястия като в Ninja speedi стават във всеки мултикукър с горен реотан. Не знам дали стават толкова добре, колкото в Ninja speedi, но стават. Примерно ориз с печено филе от сьомга. Слагате ориза с водата и програмата за ориз, но с половин време. Като свърши, слагате поставка с високи крака, сьомгата и 10 мин на 200°С с капака за fry. От горещия реотан оризът се досготвя, а горния реотан прави кора на сьомгата.

С пилешки крилца или копани - трябва да се сложат с ориза. 4-5 мин с налягане и като падне, горен реотан за още 5 или 10 в зависимост от модела.

Това ми го каза приятелка с Olla GM G. Не съм го пробвала лично, защото нямам горен капак.

Аз бих си взела Ninja foodi с налягане или Olla Gm H deluxe с двата капака. Нищо страшно няма в налягането. Те имат всичките по 10 защити, нали natka? Ще залягам два дена зад вратата със скафандър и щит от Кевлар и ще свикна.

# 953
Тези уреди не са готварски книги или курсове. Който не готви добре, и от тях няма да изкара cordon bleu, а който може да готви просто ще си улесни живота, намали сметката за ток ако готви на ток и ще готви по-бързо.

И двата уреда са много хубави. Speedi готви на 2 етажа и ако ядете въглехидрат с месо или риба, примерно, може да ги сготвите заедно. Долу се слагат макаронените или ориза със сос, бульон, вода, всичко, което ще се готви в течност. Слага се скарата и на нея се слага месото или рибата или някакви зеленчуци. Тропвате капака и след 15, 20 или 30 минути имате готова вечеря. Остава да нарежете салатата.

Аз не бих избрала нито един от двата, защото нямат налягане. ОК, ако си търся air fryer, може да взема Cosori заради долния реотан, но такъв вече и други марки имат за подобен обем.

На Нинджата покритието е по-добро от това на Косори. Харесва ми това, че горният капак се вдига и така храната се вади по-лесно.

Между другото, ястия като в Ninja speedi стават във всеки мултикукър с горен реотан. Не знам дали стават толкова добре, колкото в Ninja speedi, но стават. Примерно ориз с печено филе от сьомга. Слагате ориза с водата и програмата за ориз, но с половин време. Като свърши, слагате поставка с високи крака, сьомгата и 10 мин на 200°С с капака за fry. От горещия реотан оризът се досготвя, а горния реотан прави кора на сьомгата.

С пилешки крилца или копани - трябва да се сложат с ориза. 4-5 мин с налягане и като падне, горен реотан за още 5 или 10 в зависимост от модела.

Това ми го каза приятелка с Olla GM G. Не съм го пробвала лично, защото нямам горен капак.

Аз бих си взела Ninja foodi с налягане или Olla Gm H deluxe с двата капака. Нищо страшно няма в налягането. Те имат всичките по 10 защити, нали natka? Ще залягам два дена зад вратата със скафандър и щит от Кевлар и ще свикна.
Благодаря ти за подробния отговор.😘 Ninja speedy нагрява ли и отдолу и отгоре като cosori dual maze и дали книжката му с рецепти е на български език?

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 07:56 от silvi_7878

# 954
От известно време следя темата,  защото обмислях да си купя еър фрайър.. но май се отказах

Моя приятелка си взе миналият месец .. и въобще не е доволна . Нито картофите и се получават, нито риба , пиле.. абсолютно нищо ..

В нея ли е грешката или фрайъра ? Тя ли не го ползва както трябва...незнам

# 955
Зависи какви са очакванията, ако очаквате че ще ядете пържено пиле и картофи като от обикновен фритюрник, няма как да стане защото просто термичната обработка е различна. Друга грешка е ,че хората си купуват евтини и слаби уреди в началото защото не знаят дали си заслужава и дали ще им хареса. Евтините уреди обаче обичайно са със слаба мощност ,съответно изсушават храната и става на подметка,от там и разочарованието.

# 956
За картофите често е въпрос на нереални очаквания наистина. Хем хората очакват че ще го набухат с картофи както истински фритюрник, хем и че ще станат като пържени. Масовите снимки по реклами и описания на които кошницата само дето не прелива от картофки и те хич не помагат. Това да кажем че го зачеркнем.
За пиле и риба не знаем какво прави дамата, че да кажем от нея ли е Grinning
Аз откакто си купих за пръв път еърфраер, пилешки бутчета или крилца не съм слагала във фурна, повече ми харесват в еърфраера. Първият ми беше малък, според половината тук 1300 вата не можели да сготвят нищо и незнамсикакво. Нищо подобно, чудесни си ги правеше, дори само заради тях си струваше. Сегашният ми е тип фурничка и също нямам забележки.

# 957
Точно така.  Беше взела по - евтин , защото не знаеше дали ще си струва и дали ще и хареса ..
Ето това е уреда

https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … 5-FA1400/p/801308

Някой да го има ? И да обясни как се работи с него ... Казва абсолютно нищо не и се получава . Храната става суха и без вкус.

# 958
Не мога да кажа мнение от първо лице,но според това е слаб уред и от там става суха храната.

# 959
С този уред да не очаква "чудеса ".

Общи условия

Активация на акаунт