Избор на Airfryer - тема 3

• 94 651
  • 1 139
  •   4
Отговори
# 1 035
  • Варна
И на мен са ми интересни отговорите, защото вече втори ден имам спечелен от томбола от кулинарния канал -  " Готвене за начинаещи " . Днес пекох кестени, а после и тиква, но като гледам описанието е трябвало да ги пусна на другата програма за печене за по-солидни продукти.
Ползвал съм други малки два фрайъра - Краун и Делимано. Този е направо космос пред тях. Измива се много лесно и дръжката му е стабилна, а не като на евтините фрайъри с обем около 3 литра. Хареса ми, че има и поддръжка на части. Не е поредната еднодневка.

# 1 036
  • София
Blue angel, само пилешко филе готвя по принцип.
Програма Roast, месото го режа на тънки филийки/жулиени, запължвам го леко до побеляване. Оризът го накисвам за половин час, слагам го върху месото, заливам с гореща вода от каната, сол и подправки и да се готви за 20-25минути на 180градуса.
Съотношението ориз/вода трябва да е 1:3, защото извира много вода при готвенето. Освен това не можеш да готвиш по-малко от 250грама ориз, защото съдът е голям и става много тънък слой.
С друго месо предполагам, че първо трябва да се свари и после действаш както във фурна правиш.
Времето за приготвяне е с гореща вода, ако сложиш студена, ще трябва да увеличиш.
Можеш да запържиш и на друг режим - airfry, soté, но аз действам по най-мързеливия начин.

Чихинци, какъв уред си спечелил?

# 1 037
Точно "двойната" кошница на Филипс е предимство. Освен, че лесно се  прехвърля храната в чинията (мазнината е отишла на дъното, а не стои в кошницата при храната, както при инстант пот), има разстояние между дъното и кошницата. Това е причината да не обръщах храната във Филипс, въздухът минава свободно и отдолу.

# 1 038
За мен също е по-удобно с вадеща се кошница а не просто с решетка сложена в чекмеджето. Но и това си е въпрос на предпочитание, ето пък има предпочитат да не е така.
Тя и решетката не е съвсем да няма разстояние като се сложи, опира там на едни издатини и остава отдолу малко празно място.
При Филипс им бях гледала че отдолу дъното е някакво особено направено така че да се бил завихрял въздухът, може би има значение това. Аз и с кошница като имах, пак си обръщах по-големите неща, те лягат върху дъното и закриват отворите и не че остават сурови но отдолу няма как да се запекат по същия начин.

# 1 039
# 1 040
  • София
Чихинци, честито! Направил си качествен скок в уредите. И всичко става по доста по-различен начин от първите уреди на пазара, които явно всички сме имали.

# 1 041
  • Варна
Чихинци, честито! Направил си качествен скок в уредите. И всичко става по доста по-различен начин от първите уреди на пазара, които явно всички сме имали.

Благодаря! Съвсем не бях очаквал тази награда. Предният печеливш не е отговорил да си даде данните за доставка и месец по-късно при второ теглене пиша коментар Simple Smile
Понеже не съм предвидил да имам микровълнова и харесвам преобладаващо свободните си плотове в кухнята, този уред идва тъкмо на мястото си - за топлене на храна при нужда за гости и за готвене на глезотийки. Иначе и хубава вградена фурна имам. Тя беше основната причина още да не съм пристъпил към купуване на фрайър, защото картофки и други неща си пека в тава като ретро бабите.
Заради това, че имам и дърт наследствен модел мултикукър Делимано херметик с малкото програми, който по същество не ми харесва, но също върши работа и отделно имам тенджера под налягане + индукционен плот, не бързам да купувам от съвременните мултикукъри, включително от тези с горно запичане, въпреки че и те са ми интересни. Чугунените тенджери и тигани трябва аз да си ги ползвам...

# 1 042
Подариха ни преди около 2г. HD 9270 Phillips airfryer XL. Кошницата обаче вече е в плачевно състояние, колкото и да я мием след употреба са останали като полепнали мазнини, като се притесняваме, че при нагряването им при всяко ползване влизат в контакт с храната. Търсих да купя нова кошница, но не намирам магазин, който предлага. Та въпросът ми е от къде мога да си купя нова кошница за уреда, или ако знаете някой ефективен и безвреден deepclean,  метод и за дезинфекция на кошницата

# 1 043
Проверете фирма на име Ейч Пи Ди, правят незалепващо покритие на каквото поискате. Ако не намерите нова кошница можете да им пратите тази да ви сложат ново покритие на нея. Хвалят ги доста че тяхното било по-добро от на доста марки фабричното с което си идват съдовете и уредите.
Иначе такива налепи от мазнини не знам освен с някой силен препарат за фурни дали могат да се свалят с нещо друго. Но пък ако кошницата вече и без това не искате да я ползвате така, не ми звучи като да губите нещо ако пробвате с такъв. Бих пробвала първо да я накисна в по-голям съд с много гореща вода с разтворени 1-2 таблетки за съдомиялна, може също да помогне.

# 1 044
Също и с оцет и гореща вода, обезмаслител, пяна за фурна (с последното може би трябва да се тества първо на малък участък, за да не повреди покритието).

# 1 045
  • Пловдив
В Емаг дали има фрайър с двоен реотан?

# 1 046
# 1 047
  • до най-прекрасния мъж
В Емаг дали има фрайър с двоен реотан?
Russell hobbs Satisfry също е с два реотана. Има го на поносима цена. Но е тип ракла, не е с кошница.

# 1 048
  • София
Както писах преди няколко дни, аз имам вторият фрайър. Доволна съм, от прозорчето си се вижда и често светвам да нагледам, за миризма не мога да преценя, тъй като друг не съм имала за да сравня. На децата също им е лесно и го ползват напоследък често.
Вече поръчах и вторият ми по-голям фрайър, за 100 лири както и резервни филтри за старият отново от инстант пот ук.
Ето линк и към този -  clearcook-odourerase-air-fryer, тъй като цените са доста по-ниски от цените тук. Този вторият, който си пратила излиза 70 лири или 165 лв, с доставка на посредник още 30 лв да кажем отгоре което е под 200 лв, а тук цената му е над 300 лв. Единствено се наложи половинката да смени щепсела, доколото знам има и преходници. Не ми се е развалял обаче и не знам ако има нужда от ремонт как се процедира, но като цяло досега не съм имала такива проблеми с техника от чужбина и затова не се замислям особено.

# 1 049
Привет, готвещи хора 🤗 Ако някой се нуждае, гледам си брошури преди сън и ето какво ще има от утре в Лидл:

Общи условия

Активация на акаунт