Избор на Airfryer - тема 3

• 94 571
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 080
Здравейте! Баща ми ще се мести в ново жилище и не иска да има фурна, тъй като живее сам и няма да я използва. Предложих му да му купим еърфрайър и той се съгласи. Проблемът е, че аз не мога да избера такъв.
Татко ще приготвя в него основно сандвичи, кюфтенца, картофки, някое филенце, зеленчуци и за друго не се сещам като цяло.
Спряла съм се на капацитет около 5-7 литра, но не знам с какъв реотан /двоен, горен, долен.../ да бъде, с колко кошници да бъде?
Ще се радвам на всякакви препоръки. Simple Smile
Ninja ви препоръчвам. От 1 година го имам и не го спирам Но все пак фурната си е фурна

# 1 081
И на двата Филипса падна покритието по издадените ръбове на кошниците при всичкото внимание, с което се мият и не интензивно ползване, предимно за печене на месо.
Ще поръчваме нови кошници , но със сигурност не препоръчвам марката.

# 1 082
Мисля ,че не е от марката ,а от самите покрития ,приятели се оплакваха от кошница на Тефал. Реално Тефал и Филипс са си хубави марки и за мен каквото и да е покритието на която и да е марка, всичко се захабява при честа употреба. Единствено което е устойчиво на драскотини и на практика вечно е неръждаемата стомана,но по нея пък залепя  и човек трябва да си прецени кое му е по-важно дали незалепващо покритие или здрав материал Blush

# 1 083
И на тези покрития ми залепва от време на време. Скапват се бързо при повечето марки, които съм пробвала, при правилна експлоатация. Чакам да започнат да ги правят от стомана и ще ме спечелят, както при мултикукърите ме спечелиха.

# 1 084
  • до най-прекрасния мъж
И на моят Инстант Вортекс му се пообели решетката по изпъкналите части. Но е само решетка, струва евтино и мога да я сменя само нея (предлага се отделно). Колкото и да се пази, бели се. Самата кошница е добре засега след 1.6 г интензивно ежедневно ползване.

# 1 085
Незалепващите покрития не са вечни и никой не ги и обещава да са такива...
Камо ли върху такова нещо което е метал и той се нагрява с големи амплитуди - ами че той се разширява при нагряване, това безброй пъти се случва пък аз нека си чакам "дрешката" му от тефлон отгоре да си стои непокътната като съм загряла на 200 и метна нещо от фризера върху него Grinning Отделно че все има и някакво триене или търкане, ползва се все пак. Карат по някоя и друга година и толкова.

Всеки си преценява кое му е приоритет. Незалепващите неща имат по-кратък живот и после вече не са същите. Който иска да му е незалепващо, се примирява с това и го сменя като му дойде времето.
Сменя се или се праща за ново покритие, като искате с такова, това е положението. Тиган с незалепващо като си купите, от него също не очаквате да ви служи до пенсия, нали?
От цялата работа, вторият ми фраер е фурна със стоманени решетки и мултикукъра си го избирах по това да е със стоманена купа. И приключих с тия дертове. Е, не са незалепващи. Ама няма пълно щастие.

# 1 086
Ние нищо не очакваме от подобен назидателен тон.
Не очаквам обаче да дам 300 лв и отгоре и на десетото ползване да ми светнат ръбовете. Защото точно това се получи с единия. При всичкото треперене при миене и подсушаване .
Другата кошница поне е пускана в съдомиялна, та при нея може и пт това да е.

# 1 087
На няколко ползвания е малко наистина, не е нормално това и бих пробвала да се свържа с производителя да видя те какво ще кажат.
Не че не съм имала и аз и тиган който от няколко готвения имаше следи по дъното все едно че съм го драла с нещо метално, а аз само с дървени прибори го ползвах, но то и това не смятам че беше нормално де. Но беше евтин тиган от Лидл, лесно го прежалих него.
За тия уреди заради това почнах да гледам което мога да не е с покритие и да не го мисля. Не знаеш какво ще ти се падне и колко ще изкара.
Тая фирма дето я хвалят че прави незалепващо покритие на каквото им пратиш е вариант, виждала съм да ги хвалят че тяхното е по-добро и по-издържливо от на доста маркови уреди и съдове оригиналното. Но пак е тъпо да си купиш уред и съвсем скоро да трябва да го оправяш че вече не е както трябва...

# 1 088
На моя филипс електрониката му сдаде багажа след шест години интензивно ползване. Покритието се захаби, но не беше олющено. Пак бих избрала тази марка пред сегашния ми, дори и две години да я ползвам само. Пече бързо и качествено, удоволствие е да работиш с него.

# 1 089
  • ГАБРОВО
Здравейте, изчетох два пъти цялата тема, както и предходната. Има много полезни коментари, но доста съм и раздвоена-разтроена какво да избера. Засега съм наясно, че ни е нужен еър фрайер около 5-7 литра и да е с правоъгълна тавичка. Клоня към Instant pot vortex plus, който е с допълнителен филтър и прозрачна предна част (мисля, че това би било удобно за ползване и от тийнеджър на почти 16г.). Отказах се от Косори с долния реотан, тъй като прецених, че наличието му е предимство главно при печене на тестени изделия. Аз правя баница в голяма тава и пека във фурната (около 30 мин). Рецептата ми за мъфини пълни 16 гнезда (2 силиконови форми х 8 гнезда), които пека едновременно във фурната (26 мин). Още ме гъделичка един модел на Нинджа 6.4 литра, който е с мощност 2000 вата (Инстант вортекса е 1700). Та идва дилемата : по-голямата мошност или прозрачно чекмедже с допълнителни филтри. Приемам и други препоръки. Благодаря предварително!

# 1 090
  • София
Аз имам този с прозорче и филтър. Почна да мрънка доста бързо да му сменям филтъра, сега съм му поръчала нови, не че и така не работи. Прозорчето обаче ми е много удобно, редовно си светвам, за да видя как се движат нещата вместо да отварям всеки път.
Дъщерите ми са на по 18 г големите и почти 16 г малката и им е удобно да го ползват за най-различни неща.

# 1 091
Удобство си е да можеш да надникнеш без да отваряш, аз съм с фраер тип фурничка и това е едно от нещата които харесвам в нея макар че не заради това я избрах такава.
Не знам откъм почистване как е този прозорец на чекмеджето, при мен лесно че вратата се сваля и правя каквото си искам, за този не знам има ли особености..

# 1 092
Не е вярно, че долният реотан ти трябва само за тестени изделия. При инстанта трябва да обръщаш ВСИЧКО - кюфтета, крилца, бутчета, пържоли, лучени кръгчета... всичко. Долният реотан е предимство при всички положения.

# 1 093
  • до най-прекрасния мъж
Потвърждавам за Инстант. Аз съм с Вортекс плюс, но без филтъра. Има прозорче, на с течение на времето се замърси между двете стъкла и почти нищо не се вижда. Чакам да му изтече гаранцията в средата на тази година и да му разглобя и изчистя чекмеджето. Всичко трябва да се обръща и бърка. Миналото лято взех нова фурна и доста неща си правя на нея. Фрайерът си има предимства, но за малки количества храна - кюфтета, принцеси, пържени картофи. Изпробвах Филипс 4.1 л у свекърва ми и Ръсел Хобс Сатисфрай, този, който е като ракла. Ами с противоречиви чувства съм към Инстанта. Филипсът е малък, но пече много хубаво, заради особената форма на дъното. Не ми харесва, че е малък и че кошницата му се вади с дръжката. А също и че не му е равно дъното.
Ръселът направи много хубави пържоли с гъбен сос има и бавно готвене. Скарата му също е много добра. Пече добре тестени също, без нужда да се обръщат. Полезната му площ е по-голяма. Честно казано повече ми хареса от моят Вортекс. Единствен минус му е, че тавата няма дръжка и картофи не можеш да разтръскаш, а трябва да разбъркаш с прибор. Това ми е в плюс на Вортекса.
Така че, всеки уред си има плюсове и минуси.

# 1 094
А този Силвъркрест имитация на Ръсел Хобс ли е?
https://www.lidl.de/p/silvercrest-kitchen-tools-heissluftfritteu … nktion/p100382226

Общи условия

Активация на акаунт