Избор на Airfryer - тема 3

• 94 584
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Paris, France
нарязани като за пържене, половината изгоряха, а другата половина бяха сурови, на програмата за картофки - 200 градуса за 20мин.

Вероятно сте го препълнили и не сте разтръсквали достатъчно често за да има хем преборили, хем сурови.

Ако ги искате като пържени, трябва да ползвате сорт с повече нишесте. Първо ги натопете в тенджера с подсолена вряща вода за 5 минути, извадете, намажете с четка с мазнина и сложете на 200° за 20 минути. На 7 или 8 минути разтърсват кошницата, на 15 пак и ако изглеждат златисти, спирате програмата.

Има готови, бланширани, наказани с мазнина и замразени картофи за фурна и air fryer, които си стават като пържените. На опаковката пише времето и температурата. Успех.

# 1 066
Вероятно, точно заради формата на дъното при филипса, въздухът се завихря и изпича храната и отдолу, без да се обръща.

# 1 067
С това се хвалят и те, че с цел по-добро завихряне е такова дъното.
А и поначало не е идеята да се готви там на дъното и без решетка/кошница, това че някой го прави си е негово решение.

# 1 068
С парочистачка. С нея чистя стари и натрупани мазнини и други замърсявания.
Подариха ни преди около 2г. HD 9270 Phillips airfryer XL. Кошницата обаче вече е в плачевно състояние, колкото и да я мием след употреба са останали като полепнали мазнини, като се притесняваме, че при нагряването им при всяко ползване влизат в контакт с храната. Търсих да купя нова кошница, но не намирам магазин, който предлага. Та въпросът ми е от къде мога да си купя нова кошница за уреда, или ако знаете някой ефективен и безвреден deepclean,  метод и за дезинфекция на кошницата

# 1 069
# 1 070
  • до най-прекрасния мъж
Това са два коренно различни уреда. Инстант пота е комбиниран уред - в него можете да готвите течни храни, също храни като мусака, пълнени чушки, пържоли. Като фрайер не му е силата. Аз го ползвам за запичане на ястие, които съм сготвила преди това. Кошницата му за пържене е малка и залепва.
Тефалът е отделен фрайер, в него течни ястия не могат да се сготвят. Той е за картофки, кюфтета, пържоли, печени зеленчуци, мъфини и такива нещица.
Аз имам й двата уреда, но моят фрайер също е Инстант. Доволна съм и от двата, ползвам си ги за различни неща. Но си ползвам и фурната активно за големи печива - пица, питка, големи количества храна. Някои неща стават по-добре на фурна (убедих се, след като купих нова по-функционална фурна преди половин година).

# 1 071
  • Пловдив
Здравейте, купих си този

А това е първото нещо което направих 😁

А това второто😁

Следващата година повече 🥰

Весело посрещане на Новата година!

# 1 072
  • Варна
Здравейте, купих си този

Весело посрещане на Новата година!

Честита придобивка! Тепърва е видите колко е многофункционален към рецепти и употреба.

Може да пробвате предварително да накиснете нарязаните картофи във вода(добре е да случите на подходящ сорт. Червените картофи с тънка обелка преобладаващо ми се струват по-сполучливи. При добро измиване може да режете директно с обелката, ако тя е тънка. Ще приемете повече от полезните вещества на картофа)  за да се изплакне нишестето. После ги подсушавате с хартия, чиста кърпа, която не пуска власинки или с горещ въздух. Бих препоръчал вместо със слънчогледово олио да пробвате с разтопена свинска или друга мас, или с кокосово масло.

Може да пробвате и сладки картофи във фрайър , но пак с мазнина. Наподобяват вкус на тиква. Аз пробвах и тиква, но на фурна ми харесва повече. Направих и паниран карфиол, но явно малко мазнина съм сложил.

Ако печете/пържите пържоли или парчета месо, независимо свински или пилешки, отново бих препоръчал да сложите парчета картофи - половинки, третинки според размера. Поставяте ги в свободните пространства, но да не се опират едни в други, както и да има отстояние от месото. Стават чудни.

Гриловайте си намазнени предварително резени моркови - добри са за мезе, а и помагат на очите.

Правете си сандвичи!

Ако съпругът ви обича мезе към бирата, някой път вземете нахут от консерва, отцедете го и го изпечете във фрайъра.

Ако тръгнете да се развеждате, потърсете ме! Simple Smile Щастливо посрещане на новата година!

# 1 073
Тиква Матилда се получава много добре, когато се пече с кората, овкусена и нарязана на по-едри резени (сладките картофи също режа така) и на един пласт.

# 1 074
Здравейте, група и весело посрещане на 2025г.!
За пръв път ще си купувам еър-фрайер, търся си нещо с бюджет до 200лв.
Спрях се на този модел: https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … ---6-2-L/p/801963
Имате ли някакви мнения за него и какво бихте ми препоръчали в този ценови клас?
Благодаря!

# 1 075
  • София
Здравейте, група и весело посрещане на 2025г.!
За пръв път ще си купувам еър-фрайер, търся си нещо с бюджет до 200лв.
Спрях се на този модел: https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … ---6-2-L/p/801963
Имате ли някакви мнения за него и какво бихте ми препоръчали в този ценови клас?
Благодаря!

Изглежда супер, но според мен за 6-литров фрайер е необходима малко по-висока максимална температура. Не че 200 градуса не са достатъчни за да сготвите, но все пак основното предимство на фрайера е бързината.

Иначе всичко, което фрайерът прави, фурната ми също го може и ако фрайерът не беше по-бърз от нея, изобщо нямаше да имам нужда от него.

Моята Нинджа е до 240 градуса, напоследък спечели редица награди, а в момента в еМаг се продава за 237 лв:

https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-max-pro-ka … 0eu/pd/D74DV0YBM/

В чужбина може да се купи за около 110 евро.

# 1 076
  • Благоевград
Здравейте!
Миналата година по това време купих Филипс ХХЛ. Преди време питах как да го чистя, че имаше залепнала мазнина по страните на кошницата и няма измиване. При последното миене, макар и с мега гъба, при търкане на кошницата видях, че покритието е наранено. Уредът е в гаранция. Има ли шанс според вас да ми сменят кошницата? Не съм го търкала с тел, а с меката част на гъбата, преди това задължително кисна в обезмаслител, за да спести да колкото се може механичното чистене.

# 1 077
Запалихте ме с тези airfryer-и Simple Smile
Подарихме Филипса и лелята на мъжа ми остана очарована, голяма радост.
Искам да си взема и аз. Харесах този, по-нов и малко по-скъп. Заслужава ли си? Държа го в количката и чакам да кажете “давай” Simple Smile)
https://zora.bg/product/hd928593-airfryer-connected

# 1 078
Не мисля че гаранцията обхваща покритието и да сменят кошницата с нова заради това, особено на една година. Виж си в самата гаранция дали пише нещо по въпроса, ти не губиш нищо и да се свържеш с някого от Филипс и да питаш но не вярвам.
По едно време точно от на Филипс кошниците имаше оплаквания че трудно се миели и лесно се захабявали, но май беше за тези им кошници дето са с една мрежа на дъното, а не просто перфориран съд и цялото с покритие.

# 1 079
Не вярвам кошницата да я покрива гаранция,те са си  един вид консуматив като купите за мултикукърите или казанчетата на хлебарекарната. Захабяват се ,дерат се   колкото и да внимаваме, а камо ли пък за 1 година ползване

Общи условия

Активация на акаунт