Избор на Airfryer - тема 3

• 94 534
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 095
Такъв с чекмедже съм имала, вадеше се кошницата отделно а не да е само решетка сложена. Само с решетка поне за мен изглежда по-малко удобно, но да кажа че на мен никога не ми е звучало добра идея да сипя храна във външния съд както правят някои. Това няма как да стане при вадеща се кошница, той уредът без нея все едно не е затворен и не тръгва. Но ми харесваше че можех да я извадя и разтръскам лесно или да изсипя направо с нея зеленчуците.
Малък беше обаче, не знам при големите обеми това дали е толкова удобно че вече си става и по-тежко да го размяташ така.

# 1 096
  • София
Дори е по-добър като показатели Hands V
Не пише колко е голяма тавата, но не изглежда малка.

# 1 097
  • ГАБРОВО
Потвърждавам за Инстант. Аз съм с Вортекс плюс, но без филтъра. Има прозорче, на с течение на времето се замърси между двете стъкла и почти нищо не се вижда. Чакам да му изтече гаранцията в средата на тази година и да му разглобя и изчистя чекмеджето. Всичко трябва да се обръща и бърка. Миналото лято взех нова фурна и доста неща си правя на нея. Фрайерът си има предимства, но за малки количества храна - кюфтета, принцеси, пържени картофи. Изпробвах Филипс 4.1 л у свекърва ми и Ръсел Хобс Сатисфрай, този, който е като ракла. Ами с противоречиви чувства съм към Инстанта. Филипсът е малък, но пече много хубаво, заради особената форма на дъното. Не ми харесва, че е малък и че кошницата му се вади с дръжката. А също и че не му е равно дъното.
Ръселът направи много хубави пържоли с гъбен сос има и бавно готвене. Скарата му също е много добра. Пече добре тестени също, без нужда да се обръщат. Полезната му площ е по-голяма. Честно казано повече ми хареса от моят Вортекс. Единствен минус му е, че тавата няма дръжка и картофи не можеш да разтръскаш, а трябва да разбъркаш с прибор. Това ми е в плюс на Вортекса.
Така че, всеки уред си има плюсове и минуси.
Аз всъщност не търся уред, който да ми замени изцяло готварската печка. По-скоро такъв, който да замени пърженето на котлон (картофи, тиквички) + печене на малки порции храна. Имаме злояд тийнеджър, почти не яде храна със сос, за супи да не говорим. Заради него печем по 4-5 пържоли в тава (да не работи цяла фурна все пак за една-две), накрая цяла седмица няма кой да ги яде. За нас с ММ готвим едно, за младежа друго. Откакто ходи и на фитнес все за месце пита. Ако имаме постно ядене примерно, бих могла във фрайера да му метна една пържолка или няколко наденички. Хапва малко боб, варени спагети само със сол (без сос), но все пита "нещо за замезване има ли?" Също риба обича и често купувам готова опечена само за него, защото на нас примерно не ни се яде риба, или имаме друга храна. Така мога да метна една рибка + картофки..

# 1 098
На мен чекмеджето на инстанта ми е много неудобно. Не мога да изсипя храната, защото с нея се излива и отделената мазнина. Страшно "удобство" е да вадя безброй лучени кръгчета с щипка. Rolling Eyes А с кошницата на филипс не е така. Мазнината пада на дъното и няма досег с храната, обръщам кошницата и всичко си пада в чинията. А дъното на филипса е с такава форма (морска звезда), за да се завихря по-добре горещият въздух. Затова и в него храната не съм я обръщала, изпичаше се и отдолу.

# 1 099
За мазнината не се бях сетила че и тя е в това което вадиш, на мен все ми е пред очите как тая решетка евентуално ще падне и тя ако тръгна да изсипвам от такова чекмедже Grinning Реших си го проблема радикално де, сега никакво чекмедже нямам, но и приятел ако ме попита според мен кое е по-добре, казвам отделна кошница.

# 1 100
  • ГАБРОВО
Кой е този модел на Филипс, на когото се вади и обръща цялата кошница? Те май повечето еърфрайери са с кошница, която не отцежда мазнината. Храната се вади с щипка или лопатка...

# 1 101
От шестте произволно избрани модела на филипс, които разгледах на сайта им, на всички кошницата се вади.

# 1 102
На Филипс и аз не съм виждала да е само с решетка, все с кошница са които съм видяла. Но от доста марки не са така и съм се чудила много какво им харесват и защо. Единственото което ми хрумва е възможността да готвиш в него без решетката а направо на дъното, но то пък тогава що за еърфраер е...

# 1 103
  • ГАБРОВО
И аз си задавам този въпрос - много марки Еър фрайери разгледах тези дни, скъпи и евтини,  с голям и с малък обем, с единични и с двойни кошници....Всички обаче са само с решетка, която се поставя в кошница (чекмедже). Сега разбирам, че доста модели на Филипс са с решетъчна кошница, а не с решетка тип "скаричка". Веднага изниква въпросът защо масово не се предпочита от производителите решетъчна кошница, която да изсипва директно отцедената от мазнина и др.течни съставки храна (наистина звучи много по-удобно), а се слагат само решетки и с това да се усложнява процесът на изваждане на храната? Едва ли е за да се улесни евентуално ползване на дъното на кошницата като тенджера за готвени ястия със сос...Все пак става въпрос за чисти Еър фрайери,които са изначало преднзначени за пържени и печени храни

# 1 104
С кошницата миеш реално два обемисти съда, може някого това да го бърка че си заемат доста място в миялната, повече отколкото съд и решетка за същия обем. Може при някои и това да е фактор, не се сещам поне аз за предимства но то всеки си гледа от неговата камбанария.

# 1 105
  • Paris, France

Не. Russel Hobbs е имитация на Ninja max pro и вдигат до 260°С, та стават и за roast beef, който е със загоряло кора и суров вътре. Показаният вдига до 230°С, което пак не е зле ако не искаш грил на истински висока температура. Покритието на Silvercrest Ilag хич не е добро. От трите споменати, Ninja е най-добър и многофункционален, RH е ОК, а този не го знам.

На подобна цена имат същия и Cecotec и не е уау.

Някой писа за разтръскване - в ракла с долен реотан няма нужда от тръскане и обръщане и всичко се вади много лесно, без даже да вадите горещи чекмеджета. Да, със щипки се вадят нещата, но вадите 500-1500г, не 100 кила.

Сега разбирам, че доста модели на Филипс са с решетъчна кошница, а не с решетка тип "скаричка". Веднага изниква въпросът защо масово не се предпочита от производителите решетъчна кошница, която да изсипва директно отцедената от мазнина и др.течни съставки храна (наистина звучи много по-удобно), а се слагат само решетки и с това да се усложнява процесът на изваждане на храната?

Защото:

1.отива повече метал и покритие и това оскъпява уреда.

2. Вероятността да се развали покритието някъде на 2 кошници става по-висока. Също и дръжката. Те не са гарантирани, но хора ще им звънят с проблеми по-често.

3. Оскъпява се транспорта на по-тежкия, заради кошницата уред.

4. Както natka писа, заема 2 пъти повече място в миялна. За студент с миялна за 2, 4 или 6 комплекта това са 2 миялни само за чекмеджетата. Това ако изобщо се поберат.

5. Такъв уред не тръгва без кошницата, което намалява възможните количества тесто при печене на хляб и кекс. В другите се излива на дъното, като решетката се маха.

Има и евтини уреди с кошница, но са малки бавни, а и нямат долен реотан. Aigostar i Lallaluka имат подобни. Потърси в амазон!

# 1 106
  • ГАБРОВО
Аз изобщо не държа да има кошница, която се вади. Както писах по-горе уредът ми трябва за малки количества храна (1-2 пържолки, наденичка, картофки) за моменти, в които злоядият ни тийнеджър не яде от това, което сме сготвили с баща му. Така, че няма да ми е проблем да ги извадя с щипка или решетъчна лъжица. Просто ми препоръчаха моделите на Филипс заради изваждащата се кошница и се зачудих защо това не е масово прилагано от всички. Има логика в написаното от Невена. Май ще вземам този Инстант пот със стъклената предна част и двойния филтър, все отнякъде трябва да започна. Ако не сме доволни поне ще си изясним във времето, докато го ползваме какво не ни е добре

# 1 107
Стария ми фраер беше Филипс и много мразех да мия кошницата. Тази ситна мрежа ме изкарваше извън нерви. В съдомиялна няма проблем, измива се добре, но пък да я пускам само за него, не върви. Сега с Инстант пот нямам този проблема. За минута го измивам, но наистина кошница като на Филипс е по- удобно.

# 1 108
  • Paris, France
За пържоли и наденици, както и една порция картофи, бих взела ракла от сорта на Russel Hobb или Ninja. Тя е по-плитка, но с по-широко дъно. Имат и долен реотан и няма обръщане. Тавата много лесно се мие, защото е плоска. Супер бързо загряват тези, дето вдигат до 260°. Няма прозорец, но то и няма кой знае какво да му гледаш. Задаваш програма и време, като свърши вдигаш капака, вадиш с щипки и това е.

# 1 109
Аз останах с впечатлението че съфорумката препоръча изрично Филипс заради формата на дъното  и че заради нея се изпичат по-добре нещата без обръщане, кошницата после беше спомената и се заговорихме на общо основание кое как между кошница и само решетка.
На Филипс действително тези които са с мрежа много оплаквания имаше че трудно се мият и че залепва храната. Те имат и с кошница която си е просто перфориран цял незалепващ съд а не с дъно от мрежа, не са им всичките модели еднакви в това отношение.
Всеки си преценява кое иска и защо го иска, сега поне има избор голям. Когато избирах моя първия, бяха предимно един тип на пазара и не избирах толкова вид, колкото литраж и марка вече според бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт