Избор на Airfryer - тема 3

• 94 462
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Ето я тавата: 
https://www.amazon.de/-/en/Multicooker-Non-Stick-Dishwasher-Repl … 2C135&sr=8-6&th=1
Трябва да сложиш в кощницата неща за още 35Е и ти идва с безплатна доставка.

# 1 126
Момичета може ли да споделите какъв е този Ръсел и от къде го порчвате.Аз много искам Аер фаер ,имам мултикукър Тефал one pot и знам колко ми е полезен.И затова и отдавна се чудя какъв Аер Фаер да си подаря.Благодаря предварително.Ще се радвам и линк да сложите за да го видя.

# 1 127
# 1 128
  • ГАБРОВО
В момента на сайта на Russel.bg точно този модел с горно отваряне е намален на 220 лв. Тъй като и аз май се двоумя между него и Инстант пот с допълнителния филтър, ми изникна нова питанка. Тъй като кухнята ми не е голяма кухня-стая, а кухня-ниша и мястото ми е ограничено и няма как еърфрайерът да бъде позициониран на плота, където са фурната, котлонът и аспиратора (тук нямам и контакт), а на отсрещната страна, дали вариантът с допълнителния филтър ще е по-удачен за работа не под аспиратор?
Поръчала съм такава поставка за микровълновата печка, като еърфрайерът ще е върху нея и ще се сваля на плота когато се ползва. Но при всяко положение няма как да го сложа под аспиратора.

# 1 129
Аз само да попитам откъде е поставката за микровълновата?

Иначе нашият фраер е без филтър и не е под аспиратор. Правила съм солидно количество кюфтета с него и в кухнята не миришеше, след готвене на риба пак не мирише, колкото мирише ако е готвене на котлона или във фурната.

# 1 130
  • ГАБРОВО
Festiko.bg
Пристигна днес, но не можах да отида да я взема. В понеделник ще е. С доставката излезе 37 лв. Иначе самата поставка 31.50
А който има модела Ръсел Хобс с капак отгоре моля да сподели как стои въпросът с работата под аспиратор

# 1 131
Veselina Dimova, има миризма при готвене, но не може да се сравни с пържене на котлон, варене в тенджера и печене във фурна. Миризмата е много по-малко. Даже при функцията "грил" миризма има, но няма онова опушване, както е при печене на скара или грил тиган.
В квартирата на дъщерята нама почти никакво място в кухнята и тя държи нейния основно на масата и там си готви. Единствено при по-миризливи и течни храни, където има по-голямо изпаряване го мести под аспиратора. Там има допотопна готварска печка, на която фурната не работи, но ползва котлоните от време на време, та когато реши слага Ръсела на котлоните на старата печка и ползва аспиратора. Това се налага най-вече при печене на морска риба, която си има специфична миризма или готвене на яхния, или нещо друго подобно течно с повече изпарения.
Аз у нас си го държа и готвя на плота. Близо е до аспиратор, но не е под него. Но на мен това не ми е фактор. Когато се готви в къщи, после се проветрява и не се вживяваме дали мирише или не. Че нали като налееш манджата по чиниите пак се разнася миризма Hug.
С две думи - не е дама, ако не е под аспиратор. Нямам опит с друг уред от този тип, но при Ръсела миризмите и изпаренията при готвене са в пъти по-малко от обикновеното готвене на фурна и котлон.

Silver cloud
, благодаря!

# 1 132
  • ГАБРОВО
Това ми е достатъчно! Благодаря още веднъж

# 1 133
  • София
Само да допълня, че при Ръсела излиза много пара отзад, т.е. аспиратор едва ли ще върши работа. Аз моите уреди ги ползвам на нещо като малък остров над който няма абсорбатор, но няма особена миризма. Това важи и за Нинджа фрайер и за Инстант Пот мултикукър. С две думи - не са миризливи съвременните уреди. Изключвам контактния грил - той си мирише.

# 1 134
И аз съм с Ръсел Хобса от повече от година. Много доволна, както някой каза и сладки към пекла в него, пици, меса, риба, готвено, пиле с ориз. За малки домакинства може да измести пълноценно фурната. Слагам го под аспиратора и си дърпа всичко, предполагам зависи и от работата на аспиратора. При мен не съм забелязала чак толкова много пара отзад, може би защото аспираторът я обира.
Картофите ми стават също много хубави. Отдавна сме свикнали на вкуса на "пържените" на airfryer картофи, така че не ни е проблем. Режа ги на ленти/пръчици, като готовите бланширани, подсушавам, но не се престаравам, обърквам ги със сол, червен пипер и малко мазнина в една купа и ги слагам тогава за пържене. Пускам ги на 190 градуса за около 18-20 минути.
Между другото, напоследък по съвет на приятелка взех да купувам червени картофи, имат по-малко нишесте и са много подходящи за фраера.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 15:23 от Stella Gemella

# 1 135
# 1 136
  • ГАБРОВО
Веселина, аз имам този фрайер:   
https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Servings-Digital-Non-Stick-A … 2C165&sr=8-1&th=1
Отговаря напълно на уточненията, които направи. Предимствата са голяма мощност на голяма площ. Не можеш да сложиш цяло пиле, но за всичко друго е идеален. И цената му е много добра. Сега видях, че доставката му за след месец, но този модел наистина свършва много бързо и все го няма. Аз го ползвам от 3 месеца.
Броколи също стават, но аз вечно им прегарям цветчетата. И на грил стават също, не мога да си спомня къде по-малко ги овъглявах.
Може ли размерите на тази Нинджа- на самия уред и на тавичката му

# 1 137
  • София
Веселина, аз имам този фрайер:   
https://www.amazon.de/-/en/Airfryer-Servings-Digital-Non-Stick-A … 2C165&sr=8-1&th=1
Отговаря напълно на уточненията, които направи. Предимствата са голяма мощност на голяма площ. Не можеш да сложиш цяло пиле, но за всичко друго е идеален. И цената му е много добра. Сега видях, че доставката му за след месец, но този модел наистина свършва много бързо и все го няма. Аз го ползвам от 3 месеца.
Броколи също стават, но аз вечно им прегарям цветчетата. И на грил стават също, не мога да си спомня къде по-малко ги овъглявах.
Може ли размерите на тази Нинджа- на самия уред и на тавичката му
Тавата е 22х22х10см. Външните размери мисля, че ги има в амазон

# 1 138
  • Mediterraneo
Тая тема не е ли за подновяване?! 76 страници.

# 1 139
Заповядайте в новата тема!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1728119.new#new

Общи условия

Активация на акаунт