Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 169
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Фурнирът с времето си променя цвета и все на червеникаво-оранжево избива. Аз имах такива 15г., не мъднаха даже и на баните, ама цветът стана бабешки😆
И аз не искам тези черти по боядисания мдф, обаче без тях изглеждат много простовати.
Тези белите с фигурите изобщо не са в мой стил.
...И въобще не знам, какви врати да сложа🙄
Освен да си оставя китайските картонени от строителя, които ми се полагат😂

# 601
Фурнирът с времето си променя цвета и все на червеникаво-оранжево избива. Аз имах такива 15г., не мъднаха даже и на баните, ама цветът стана бабешки😆
И аз не искам тези черти по боядисания мдф, обаче без тях изглеждат много простовати.
Тези белите с фигурите изобщо не са в мой стил.
...И въобще не знам, какви врати да сложа🙄
Ръководи се от общия стил, ще си излязат. Чертите и на мен не ми харесват.
Аз, като разделена между френския и английския стилове, съм пристрастна и клонейки повече към английския, бих препоръчала точно техен вариант на класически врати, но зависи от твоя стил и желание. За външен вид и стил трудно може да се даде и възприеме външен съвет.

# 602
Общият ми стил напоследък е всичко гладко, един цвят- боза😂
От толкова гледане на снимки всичко ми омръзна, тия мрамори, летви...ужас са ми. А и се ръководя най-вече от практичността.
След като се набарбальоках с лъскави мраморни бани, сега най-вероятно ще се набарбальокам със сиви матови😂
На мен всичко ми омръзва бързо, а нямам нито сили, нито пари за основни ремонти през 3-4г и затова реших някакви бозави и неутрални неща да слагам, поне да не ме дразнят😆

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 15:04 от Чи лу

# 603
Общият ми стил напоследък е всичко гладко, един цвят- боза😂
От толкова гледане на снимки всичко ми омръзна, тия мрамори, летви...ужас са ми. А и се ръководя най-вече от практичността.
Значи си пресолила с гледането. Ако имаш времева възможност и не си притисната от други обстоятелства, поспри малко, почини си, иди сред природата да се наместиш и после ще видиш нещата с бистър поглед. Пресищането с гледане без резултат (щом всичко ти е омръзнало, приемам, че е било безрезултатно) има риск да те заведе в тупик.
Чак не те познах в последния пост, наистина май трябва да си починеш и абстрахираш за кратко Simple Smile

# 604
Нямам време. Всеки ден съм с майсторите от 8 до 5.
Не изпускам ни-що. На предния ремонт със същите майстори не бях толкова редовна и сега им търпя шедьоврите😆
Миналата седмица отидох за 1 час на маникюр и като се върнах тъкмо затваряха ГК над хола... без жица😆
На стената писахме и чертахме всички жици за лампи, а щях да остана без централната, която забутали във ватата.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 15:15 от Чи лу

# 605
Нямам време. Всеки ден съм с майсторите от 8 до 5.
Не изпускам ни-що. На предния ремонт със същите майстори не бях толкова редовна и сега им търпя шедьоврите😆
Нямаше ли начин да ги смениш? Ако видя "шедьоври" от майстори, бих ги сменила без да се замислям. Не съм висяла на главата на никой от моите, нямам забележки.   За селската къща обаче не мога да разчитам на същите, че е далече и не работят извън София или поне рядко, та може и да ми се наложи да вися.

# 606
  • София
😂 😂 😂 Ох абе и за селските райони има свестни хора, които работят без някой да им виси нон стоп. Дано намериш 😁❤️

# 607
Не, те майсторите са мои хора. Ако им вися на главите всичко е ок. То в повечето случаи са мои капризи- накъде да отива шарката от плочката и т.н. Някои неща поправиха, но грозните лайстни обточващи прозорците в баните не мОо ги преглътна. Плочките бяха големи, скъпи и едва стигнаха и нямаше как да правим отново. Точно тях ги прави едно пиянде дето вече не работи във фирмата. Този е единственият майстор с който не се разбрахме.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 16:46 от Чи лу

# 608
😂 😂 😂 Ох абе и за селските райони има свестни хора, които работят без някой да им виси нон стоп. Дано намериш 😁❤️
Има и вярвам, че ще намеря, просто не ги познавам, ама думата ми беше, че няма как да взема вече проверените, та не съм сигурна дали ще улуча от първи път Simple Smile
Аз винаги съм подхождала с пълна добронамереност и доверие към хората, с които работя, включително ангажирани в ремонти и досега не съм имала повод да се оплача, дано и занапред времето и опитът не ме опровергаят.
Забелязала съм, че мнителни хора, все недоволни (имах повод да общувам отблизо с такива) и от майсторите са недоволни или попадат на такива, от които имат пълно основание да са недоволни,  и от стоки, и все нещо им се разваля, и все на тях се случило...та си мисля, че сякаш енергийно привличат подобно на себе си, не съм веща в тези въпроси, но са повод да се замисля поне.

# 609
  • София
Чи лу... Аз малко се изгубих сред общата дискусия за вратите ти какви точно искаш и търсиш, но може да погледнеш и на hormann,  имат доста изчистени модели, само хубави неща съм чела за тях.

# 610
А тапетни врати, които се слуват със стените?  огат върху тях да се полагат мазилки, боя.

# 611
Чи лу... Аз малко се изгубих сред общата дискусия за вратите ти какви точно искаш и търсиш, но може да погледнеш и на hormann,  имат доста изчистени модели, само хубави неща съм чела за тях.
Ходих, ама аз искам по мои размери от което се оскъпяват с 40%, пък те и без това са скъпи. Ама и там не си харесах дървесна шарка де. Фурнир не искам, заради промяната в цвета и остават разни ламинати. Май навсякъде дървесните ми жълтеят/оранжевеят и затова взех да се заглеждам по боя.
Това ми е проблемът- че не знам какво искам😆

# 612
  • София
Ми то повечето дървен материал ди жълтее и оранжавее, имам предвид естествения. 😅

Ти малко като мм, който естествения трислойния паркет му изглеждало мн изкуствено, прекалено жълтеело😁😍 по-добре бил ламината😆

# 613
А тапетни врати, които се слуват със стените?  огат върху тях да се полагат мазилки, боя.
И аз имам помещение, което направо си плаче за такива врати, но сякаш четох, че има особености на изработката, на самите каси...не помня вече, но не знам защо в края на четенето си казах "Жалко, няма да се получи там", а каква е била конкретната пречка, не помня. При мен не е нова сграда, а заварена. При Чи Лу е напълно възможно да се получи.

# 614
  • Street of Dreams
Отлично знам какво е да ти омръзне нещо само, докато разглеждаш за вдъхновение. Още ми излизат снимки и клипове от времето, когато нонстоп гледах и виждам наистина колко бързо се сменя модата. В момента всичко живо боядисва вратите си с черна матова боя и слага още два-три черни акцента. Е, не на всеки му се получава
https://www.facebook.com/reel/2570031959844031?s=yWDuG2&fs=e

Общи условия

Активация на акаунт