Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 179
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Аз харесвам и фурнирни (или дървени) врати, и бели, но само в две жилища съм имала от първите и после някак все бели ги правя. В селската къща вратите са на 60 години, само ги боядисвам, не са мръднали на качество, няма изметнати и прочие. Но...на пристройка (лятна кухня) вратата е по-нова - ами все имаме проблеми с нея, всяка година ММ нещо я шкури, рендосва или какво, не знам, ама сякаш се раздува и свива. Как, как е могло да се работи с такова качество преди толкова много години (да не споменавам още по-стари сгради), а от новото, особено днес, да се чудиш какво да вземеш, при всичките ни нови познания и технологии?! Половината теми във форума това се питаме и чудим - от врати до гащи. Срам и срам!   

# 586
  • В заешката дупка
Бели врати и паркет си е класика. Аз имам бели врати и паркет и у дома, и в апартамента, който даваме под наем. Никакви ядове нямам с тях, а пък едните са на повече от 10 години. Зависи явно от качеството на вратите.

# 587
Не е въпрос само до материали, но и до умения на технолози и производители. Голяма част от технолозите проектират само на картинка и наполовина с изкуствен интелект (готови модули, заложени в софтуера). Да, ама живота е шарен и има всякакво.
На времето са спазвали железен ред при сушенето на дървения материал, лепилата, сглобките са били от естествени материали. Майсторите са правели първо на себе си и после на хората.
Аз бели врати не харесвам. Напомнят ми едновремешните, боядисани с блажна боя. Показаните от вас на снимката - също. Защото са от МДФ, което е пресовани дървесни частици и на орнаментираната част се вижда структурата на прост фазер.
У нас вратите са цвят дъб, МДФ фурнирован с естествен фурнир, който с годините придобива все по-красив цвят. Горната половина е кафяво орнаментно стъкло в дървена рамка, долната - също фурнирована обрамчена табла. Бяха доста скъпи за времето си, но не са мръднали 20 години вече и ми създават усещане за естественост, уют и топлина.
За съжаление фирмата, която ми ги прави фалира и затвори през годините.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 08:23 от dariVale

# 588
  • София
Аз пък дървесен цвят приемам само ако е дървен материал.. Всички тези ала дърво изкуственяци са ми мн неприятни... Но всеки с вкуса си.

# 589
dariVale, след описанието ти много искам да видя вратите. Може ли снимка?

# 590
Аз пък дървесен цвят приемам само ако е дървен материал.. Всички тези ала дърво изкуственяци са ми мн неприятни... Но всеки с вкуса си.

Аз май не съм споменавала изкуственяци Simple Smile

Иначе бели врати, които да не се цапат и да не им се понадрасква боята, не мога да си представя. Опитът ми е със съвсем качествени врати от МДФ с фабрично нанесена полиуретанова боя.

# 591

Аз май не съм споменавала изкуственяци Simple Smile

Иначе бели врати, които да не се цапат и да не им се понадрасква боята, не мога да си представя. Опитът ми е със съвсем качествени врати от МДФ с фабрично нанесена полиуретанова боя.
Те всички се цапат еднакво, но на белите им личи, та се присети човек, че и врати да бърше, инак може да останат извън полезрението Simple Smile
Може да зависи и от покритието, защото отчитам видима разлика с предишните си бели врати в апартамента и сегашните - сегашните не виждам да задържат прах или замърсяване, както предишните. И все още нямат надраскано или други дефекти, но са сравнително млади - на 4 години.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 18:00 от Кубратова

# 592
dariVale, след описанието ти много искам да видя вратите. Може ли снимка?

А пък измежду изкуственияците има доста приближаващи се цветово до естествените.
Преди години по не докарваха декорите.
То почти няма алтернатива. В днешно време материала масив е супер калпав и като съхне във вид на изделие се измята, от там непрекъснатата необходимост от рендосване, пришкурване и донапасване.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 19:12 от dariVale

# 593
Ми... Белите повече ми харесват. Тези да не кажа изобщо.
А каква е тая драма с триенето на снимките...
Врата. Егати ГДПРа...

# 594
И на мен не ми допадат такива врати.

# 595
Че то това ни е хубавото, че не харесваме едни и същи неща.
Драмата с триенето, е че не искам елементи от дома ми в пространството. Ако исках публичност щях да си напиша името в профила. Мисля, че имам право на анонимност.
Нашето е къща, стаите са малки и исках да не се усещам в кутийка при затворени врати, за това горната част е стъкло.

# 596
Благодаря.
И за да не е спам ММ ме вербува в новата спалня да постави опънат таван. Разбирайте бял цвят, никакви други рисунки и т.н. Просто иска да се сблъска с постаянето му, та спалнята ще е опитно зайче. Имате ли такива тавани, за какво да внимаваме?

# 597
И нашите врати са MDF естествен фурнир дъб - много си ги харесвам, но за съжаление вече не произвеждат такъв тип платна понеже били много скъпи. Показвала съм ги Simple Smile няколко пъти! Имахме един инцидент и тъй като нямаше как вратата да стане като преди направихме я бяла от вътрешната страна. Мебелите в стаята са бели и ми хареса как стана, то нямаше и друг вариант! Рамката на вратата е почти същият цвят като паркета, но на снимката не си личи.

# 598
  • Варна
Тъкмо днес сутринта ми излезе пост във фб точно по темата:

За мен е красиво.

# 599
  • В заешката дупка
Без тези резки по вратата щеше да е супер. В нета иначе не е трудно да се намерят интериори и визуализации с бели врати и паркет във всякакви стилове.

Общи условия

Активация на акаунт