Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 269
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
Срещала съм реклами на инфрачервени панели с картина. Те са тънички и се закачат на стената. Вижте в интернет, ще ги намерите.

# 331

Ама аз НЕ СЪМ ПИТАЛА ЗА СЪВЕТ ОТНОСНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ.
Няма смисъл да викаш. Странно отношение от човек, молещ за съвет.
Другите неща за нероден Петко ( Петковци), няма да ги коментирам.
Да ти идва на ум, че хората, които пишат са си отделили от времето да ти помогнат? И че стъпват на опит, който имат?

# 332

Да ти идва на ум, че хората, които пишат са си отделили от времето да ти помогнат? И че стъпват на опит, който имат?
Има и друго - няма как отоплението и обзавеждането на толкова малко помещение да се обсъдят изолирано. Та се чудя и аз, въпреки годините си...

# 333
Титина, ще се роди до средата на януари. Аз трябва да почна да махам старата настилка да сложим новия ламинат от Берг, да са готови и тапетите. Искам едноцветни зеленикави или жълти.
Какъв ви е проблема ако ми кажете от коя фирма сте доволни за детска стая?
Аз няма да слягам легло за голямо дете.
Само малко насоки исках но явно вие на всеки втори с въпрос се карате.
Извинявам се но неродения Петко е Паола и няма опция да са близнаци. Съжалявам че ви затрудних.Pensive

# 334
LaLeone, никой не обсъжда твоята стая
Последните страници са за друг потребител.
Включваш се отново в нищото...

# 335
Духи, когато някой не пише конкретно със името ня питащия може да се обърка всеки.

# 336
Духи, когато някой не пише конкретно със името ня питащия може да се обърка всеки.

Да виждаш чий пост се цитира? Там има и името.

Ако се отнасяше за теб, щях да цитирам твой пост.

# 337
  • пустинята Гоби
Всеки, който следи темата и разговора разбра за какво иде реч, отделно имаше цитат с потребителско име. Извинявай, ама никой никого не се кара в тази тема, напротив. То е ясно, че всеки си мисли, че е центъра на вселената, ама грешката е в твоя телевизор.

Нашите детски мебели са от Икея, нямам нерви за други магазини или мебелист.

# 338
  • Пловдив
Да си дам и моите 5 стотинки по темата на Диди.
Стенните печки, които изглеждат като вътрешното тяло на климатик са си просто вид "духалки". Ползвах е такава като временно решение - определено не я препоръчвам за основен отоплителен уред.

В апартамента, в който живеем сме от пролетта на 2017 - от тогава 4 пъти си сменяхме концепцията относно детската/детскиТЕ всъщност стаи.
Ремонтът в стаята на баткото го правихме преди 3 години (2 години преди това все опитвах да го убедя, че на 9 квадрата тъмният таван не е най-доброто решение... Докато поръчаме мебелите, даже не помня колко пъти сменихме идеята.
Съжалявам, че и аз "ръся акъл", но Диди, наистина няма смисъл от толкова ранно планиране на каквото и да е относно детската стая.

# 339
  • До сърцето...
Оф, Didi168 искаше просто съвет за отоплително тяло, какво всеки почна да и дава акъл, за който тя не е помолила. Решила е да планира мястото на отоплението (независимо дали са й правилни сметките) и помоли за мнение относно височината на уреда.
Дали съществува някакъв друг вариант за печка, която да се монтира нависоко. За "подово" на стена - абсурд. Това ще стесни стаята с още ценни сантиметри.
Принципно отоплителното тяло трябва да е ниско разположено, а охладителното - високо.
Като изключение - климатика и то защото е комбиниран.
Ако разположиш отоплението на тавана (! имаше такива предложения!), то ще е по-малко ефективно от подовото. За тази малка стая дай този 1% шанс на подовото, днешните са доста ефективни.

# 340
Подово има, но старо, тя не иска да го ползва, не иска да кърти.Това вече също стана ясно.Все пак е предвидила вариант да може да се ползва.Едно и също дъвчем.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 11:00 от ДХ3

# 341
Чета ви и се престраших да споделя нашия опит с малка детска стая. Моля да не се чете, че давам акъл на Didi, единствено споделям нашият опит, на някой може да му е полезен. Все по-често хората са в подобна дилема как да обзаведат малки стаи, но това са реалностите с новите жилища и бюджета на доста семейства. Та нашата детска е 10 кв. Преди да имаме деца, служеше като работна станция за мъжа ми. Като разбрахме, че ще ставаме родители, махнахме всичко, което беше там, ударихме един латекс и сменихме завесите с по-приветливи. Дотук супер бюджетно. Поради това, че стаята е малка и не си представях след това какво ще правя с дървена кошара, а и някак твърде обемна ни се струваше, то се спряхме на преносима с повивалник към нея, за да нямаме уж отделен шкаф. Принципно има място и за дървена кошара, но така избрахме, а в последствие и много свикнахме с преносимата и за нас беше удачен вариант. Купихме и едно гардеробче, не много голямо от Икеа. Хубаво е, че в Икея се предлагат различни видове органайзери за гардероб и дори и да не отговаря напълно на очакванията гардероба, може да се сложат висящи органайзери, да се допълни с кутии и т.н. И с тези два мебела започнахме. Роди се бебето, оказа се, че все пак ни трябва скрин за прибиране на памперси, козметика, чаршафи и други неща. Взехме от същата серия на гардеробчето от Икеа. Нооо бебето се оказа доста ревливо и неспящо и първите месеци изобщо не си ги спомням, не че следващите се оказаха по-лесни. Купихме по спешност разтегателен диван от Икеа с матрак като не го ползваме разтегнат в крайна сметка, защото седалката му е достатъчно широка, за да се ползва като единично легло. На този диван имам доста кърмения, безсънни нощи, а накрая просто започнах да спя там, докато положението не се подобри, което беше чак някъде към 2 г. Остана си там дивана, когато е болно детето, да може някой от нас да отиде там и да го наблюдава през нощта. Междувременно нямаше къде да си оставям дребни неща като четец, очила, лекарства и т.н. и домъкнахме едното нощно шкафче до дивана от нашата спалня, то е доста малко, та не заемаше място. Порасна детето, махнахме кошарата, сложихме легло, което расте с детето от Икея. Междувременно на хоризонта се появи бебе номер 2. Оказа се, че не могат да са в една стая на първо време, защото бебето не спи, а голямото дете трябва да спи, за да стане на градина, а спи леко и се изнервя от плача на бебето. Преместихме леглото на баткото в нашата спалня, аз пак заминах при бебето, пак неспане. С второто нещата се успокоиха по-бързо към навършване на 1 г. вече бяха влезли в нормален ритъм. Оставихме бебето в кошарата, а голямото дете върнахме в детската стая на дивана за големи. Като махнем кошарата ще сложим детското легло на нейно място и ще са успоредно детско легло и диван. Мислихме нещо за двуетажно легло, но не ни допадна идеята. В стаята се появи и едно бюро под прозореца, тъй като гледам децата като са болни и работя хоум офис, нямаше къде другаде да се сложи и там. Или в момента всичко, което побира стаята е: малък гардероб, скрин, диван в неразтегнато състояние, нощно шкафче и кошара. За второ бюро или втори гардероб няма място, за шкафове за играчки също. Играчки имат много, но няма как да бъдат там, в дневната са два шкафа за играчки, също и пространството пред дивана е изцяло тяхно за игра. Няма как да се играе в малка стая, има една пътечка и дори да се сместят там шкафовете с играчки при вариант двуетажно легло, няма как да се играе на една пътечка, а и самите деца изискват много повече пространство и сами не биха стояли там, защото не им стига мястото. При малки спални в апартамента, мястото за игра в повечето случаи е дневната, натам обичайно завършват по естествен път нещата в зависимост от пространството. Мислили сме и да разменим спалните, но другата е с малко по-голяма и дори да побере шкафовете с играчки, място за игра пак няма достатъчно, такова каквото има в дневната. За малката стая отоплението е ТЕЦ, но не е използван. Стаята е малка и южна и се кара цяла зима без отопление, естествено топла е. В крайна сметка стигнахме до вариант търсене на жилище и сега основния ни приоритет са по-големи спални пред всички останали критерии, та дори и да пораснат и да нямат играчки, да има повече пространство само по себе си. Стана дълго, в заключение просто бих посъветвала собствениците на малки спални да оптимизират, доколкото е възможно, да взимат мебели спрямо нуждите си и да са гъвкави спрямо променящите се нужди през годините и не на последно място да приемат, че може би ще трябва да се лишат от някои мебели и не може да се побере всичко, което би им се искало. Весело посрещане на Новата година!

# 342
Аз като обзавеждах детската имахме едно дете.Купих двуетажно легло с перспектива.Както казах ниски, влизат едно под друго, долното на колелца, за да може да се прибира и да има повече място за игра.
Баткото беше на 3 тогава.
Роди се бебе 2, баткото се качи на 2 етаж да спи, баща му на 1 етаж, аз с бебето на спалнята.Кърмех го, татко му нямаше какво да помага и го пратих там, поне да се наспива.
Обзаведох цялата стая, както казах на едната стена бяха легла плюс малък гардиров( над него климатикът).На отсрещната модулна система шкафове, етажерки, бюро.
Така се случи, че се преместихме и двете деца имат собствени стаи.Преместих и обзавеждането.Когато баткото стана на 14-15г. смених изцяло всичко с ново- старото бая го бяха поочукали като бяха малки.
Същото се случва с мебелите на малкия, сега е на 14 и всичко е за смяна.Като са бебешори не пазят.Също сме с Икейски гардеробчета, които са надрани и надраскани , със стикери.Прежалила съм ги.

Бюро ползваха като станаха ученици и то по-големи.Все в хола мъкнеха да пишат.

# 343
И аз съм майка на тийн на 16 и в момента не можеш да го изкараш от стаята му и вратата е задължително затворена Simple Smile Но малките деца изобщо не си седят в стаята, защото искат да са около другите, което най-често значи в хола. За да седне да си играе в стаята, значи майка му да се настани на едно кресло в ъгъла и по възможност да се включва от време на време в игрите. Може би породени братя и сестри (които се разбират) има шанс да играят сами в отделна стая, но нямам такъв опит. По-удачно е да се измислят оптимизирани начини за лесно събиране и скриване на играчките, които са постоянно присъствие в хола. Ние имахме достатъчно място в детската стая, но не е реалистично постоянно да се пренася, особено за детето е много трудно да е чак толкова организирано от стая в стая и трябва родителите да се занимават ежедневно с играчките. Аз бях освободила най-ниския рафт на библиотеката в хола, за да поберем там 4 кутии за играчки и го карах сам да си ги прибира там.

# 344
  • София
Чистенето у дома не ми е силна страна, тези дни отново се убедих, надявам се в новото жилище (двустайно предполагам, т.е. по-малко от сегашното) да мога да се оптимизират нещата.
 Има ли начини да стане по-лесно и бързо (по-рядко) почистването. Банята/тоалетната също е отделна тема.
Прахта ми е основния проблем, след това нещата които са около ъглите и по земята. Шкафове (окачени) и гардероби ли е решението? Отделно, хаосът не е добре и за концентрацията, вътрешния мир...

Общи условия

Активация на акаунт