Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 252
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
У нас помага горе-долу вече всичко изброено: много ценен помощник ми е робота, много държа на него. Без килими, мебели плътно до долу или до горе или с възможност да минава робота и минимално количество отворени рафтове. Предстои купуване на библиотечка за детето, моите книги са на четец, но неговите са детски и са вече много. Ще избера нещо с витрина. Не знам защо преди време сме правили портманто със закачалки отвън, но в следващо жилище също ще бъде поправено и ще има само гардероб. За съжаление за праха не са могли да измислят машинка досега Simple Smile и си иска минаване на ръка.
Според мен е добре да има и малко открити закачалки за мокри палта и аксесоари, ако няма къде другаде да се изсушат, в гардероба е ясно, че няма как да се приберат веднага. Аз ги окачвам да изсъхнат и после ги прибирам, така че през 90 % от времето на закачалките няма нищо.
За гости също е удачно, не ми се вижда смислено да прибирам и техните дрехи в гардероба си.

# 361
Мокрите се закачат за кратко е банята или на някой стол.
На гостите се пробират в някоя стая, която няма да се ползва или остават върху скамейката. За кратко нищо няма да им стане.

# 362
Не обичам да прибирам връхни дрехи в стаите, които обитаваме.
Откога стана демоде да имаме закачалка?

# 363
Поръчахме тапицирана спалня. В стаята ще има голям гардероб и голяма масо/тоалетка (ММ ще ги прави). Имам желанието да сложа различни нощни шкафчета, а не да са от материала на гардероба и тоалетката. Имате ли някои предложения за шкафчета, с които да си изчистя концепцията? Дори не знам дали да имат чекмеджета (сегашните ни са така и съм свикнала) или вратичка. Дали да са супер модерни или една- две идеи по- ретро. Отворена съм за предложения. Simple Smile

# 364
Най-удобно е за мен в коридора - там се обличаме и събличаме и ние, и гостите.
То затова и точно в тази зона се предвиждат мебели за окачване и съхранение на външно облекло - хем да не се влиза с него по спални, трапезарии и т.н., хем ако е мокро, да се изсуши.
Неудобно е да търча през цялата къща с дрехи на ръце. Някои палта пък, особено дамски, не носят на мачкане и е най-добре да висят на закачалка, за да не се деформират. А шапки, ръкавици, шалове?
На столовете ми е грозно, като в бекярска квартира. Аз бих приела като неуважение към госта си, ако не му предложа най-удачното място за палтото му, което е именно на закачалка (не кукичка), както е редно, а не върху някакви мебели или столове в други стаи. Може да има нещо в джоба си, да му потрябва, ще трябва или да го придружавам, респ. да му нося дрехата, или сам да ходи по стаите да си търси дрехите, което е още по-неприемливо.
Да не говорим, че през времето на престой на дрехи в банята /ако не е много голяма/ тя става практически неизползваема.
Проблем е, когато външна закачалка е постоянно отрупана с палта, шалове, шапки и прочие, дори и с такива, които в момента не се обличат, всички имаме по повече от 2-3. Иначе за 2-3 дрехи, които ще престоят половин час след прибиране, не виждам да е проблем.

# 365
Бих избрала класически, с поне едно чекмедже, някакъв плот отгоре( моиге мн ги амортизирам, все нещо слагам там и се драскат, цапат).Не знам какъв стил е стаята, но  ебих избрала дървесен фурнир., орех к по-тъмно.

# 366
  • Варна
... Аз бих приела като неуважение към госта си, ако не му предложа най-удачното място за палтото му...
Grinning Не знам какви гости каните у дома си, но в нас влизат само близки, които ни уважават по други причини, нямащи общо с това къде и как им закачаме връхните дрени.

mariat, според мен нощни шкафчета с чекмеджета са по-удобни. Лесно можеш да ги издърпаш напред и да си изкараш каквото ти трябва, дори от легнало положение в леглото. Ако са с вратички, трябва повече да се провисваш надолу, или ако си прав - повече да се наведеш, всъщност направо да клекнеш.
Относно цвят и т.н. на всеки му харесват различни стилове. Не знам как може да се даде съвет. Особено без да си показала снимки на стаята с всичко в нея.

# 367
Нямам килими освен в спалнята и детската, но те са ню-ню, колкото да стъпиш на тях . Много малко мебели и много празно пространство, освобождаване от излишни дрехи и вещи! Дивана е на крачета за да може да чисти робота под него. В къщи винаги е чисто и подредено, мразя мръсотията и безпорядъка. Колкото по малко мебели, вещи и прахосъбирачки има толкова по бързо и лесно се чисти едно жилище! Почти на всичките ни приятели и познати жилищата им са претрупани с мебели в тъмни цветове, разни джвъчки, поставки, поставчици, вази с изкуствени цветя, декорации и разни натурии. Липсва въздух, светлина и пространство !

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 20:53 от Natt***

# 368
Диди, стаята се прави в момента. Няма нищо в нея.
Търся снимки на интересни нощни шкафчета, ако сте попадали на такива и по една или друга причина сте ги запазили.

# 369
Честита 2024-та година!
Нека всички ин(екс)териорни идеи да намерят най-добрата реализация Simple Smile

Брат ми миналата година в издирване на "перфектното" шкафче на поносима цена най-накрая си направи по негов дизайн. Без да свети, цветът се връзва с таблата на спалнята, която е нещо между кожа и велур. Светването е с някакъв сензор за докосване. Чекмеджетата са с плавно затваряне.
Скрит текст:

# 370
... Аз бих приела като неуважение към госта си, ако не му предложа най-удачното място за палтото му...
Grinning Не знам какви гости каните у дома си, но в нас влизат само близки, които ни уважават по други причини, нямащи общо с това къде и как им закачаме връхните дрени.

mariat, според мен нощни шкафчета с чекмеджета са по-удобни. Лесно можеш да ги издърпаш напред и да си изкараш каквото ти трябва, дори от легнало положение в леглото. Ако са с вратички, трябва повече да се провисваш надолу, или ако си прав - повече да се наведеш, всъщност направо да клекнеш.
Относно цвят и т.н. на всеки му харесват различни стилове. Не знам как може да се даде съвет. Особено без да си показала снимки на стаята с всичко в нея.
Всякакви гости каним - и близки, и колеги, и приятели...И не казвам, че мен няма да уважават, а че аз бих проявила неуважение към тях. Разликата е съществена, нали?
В дома всяка зона си е с функцията, иначе антрета изобщо няма да има.
 Обичайно хората влизат в антрето и започват да свалят връхните си дрехи и аксесоари или поне там е редно да го направят.  При това положение или аз трябва да разперя ръце да поема всички наведнъж (с все допълнителни аксесоари като шалове и шапки, недай Боже всичко след дъжд или сняг), за да не се суетят безпомощно с дрехи и шапки в ръце и да се чудят къде да ги сложат или да ги водя всеки да си ги остави в друга стая. Еднакво неудобно и за мен, и за гостите.

# 371
  • Street of Dreams
Аз съм стигнала до извода, че за да е перманентно чист дома, на първо място трябва да се мисли (много) за това, всичко да бъде направено удобно. Така, че да не се налага ежедневно подреждане, а чистенето да става бързо и лесно.
Направила съм така, че всичко да ми е под ръка. Просто всичко си има своето лесно достъпно място.
В банята сешоарът и четката са ми включени в контакта и са в кошница на плот, който е под плота на мивката. Там са ми и спрейове/кремове за коса, ластици и фиби в отделни кошнички, дамски принадлежности и тн. Панер с кърпи в една от нишите. Понеже мивката е за над плот, повдигната, зад нея си държа парцалче, с което да си я забърша след всяко ползване.
В кухнята също всичко на една ръка - мивка, до нея чекмеджета с посуда, до тях миялната. Не трябва да разнасям нищо напред-назад, а до трапезата маса имам едно завъртане. На плота не държа излишни неща, които трябва да местя при забърсване. Изобщо всичко правя много лесно и нищо не остава "за после", остава ми да пусна робота без да ставам от дивана, защото е под една масичка със свободен достъп. Минава навсякъде, мебелите са на крака, нямам излишни неща. Много е важно домът да не се затрупва с излишни вещи, които не само струват излишни пари, но и пречат, задушават и постоянно им се търси място. Създават хаос.
В коридора имам закачалка за актуалните якета и чанти, както и голям гардероб за тези, които не се носят в момента. 2-3 чифта обувки стоят навън, останалите са в шкафа.
Килими постилам само зимата.
Препаратите ми са на лесно, за банята използвам по-силни, за да не ми се налага търкане. Суифър за прах, специални влажни кърпи за мебели и такива за екрани. Под почиствам влажно веднъж седмично, отнема ми няколко минути за всички стаи.

# 372
Ами на мен не ми се е случвало да вляза мокра в къщи, а и като видя антре с натрупани обувки и връхни дрехи….като сергия на пазара.
При все, че асансьорът влиза директно в апартамента, в тази зона имам шкаф за обувки, пейка, конзолна масичка и огледало.
Гостите като дойдат получават или калцуни, или домашни пантофи. За връхните дрехи имаме гардероб и директно отиват там.

# 373
Ами на мен не ми се е случвало да вляза мокра в къщи, а и като видя антре с натрупани обувки и връхни дрехи….като сергия на пазара.
При все, че асансьорът влиза директно в апартамента, в тази зона имам шкаф за обувки, пейка, конзолна масичка и огледало.
Гостите като дойдат получават или калцуни, или домашни пантофи. За връхните дрехи имаме гардероб и директно отиват там.
В проливен дъжд или сняг не си ли излизала?
В такива случаи дрехите най-често не са напълно мокри, че чак да тече вода от тях, но са достатъчно влажни, за да не са подходящи за гардероб веднага след събличане. Оставям ги за половин час и ги прибирам в гардероба, но на гостите не слагам в него.  Бих ги държала, ако има специално отделение за гости, но моят гардероб няма.
Натрупват се, ако се държат постоянно на закачалка и семейството е голямо, говорим все пак за дрехи на външни за дома хора, докато гостуват.
Виждала съм и аз такива антрета, с отрупана с всички връхни дрехи, шалове и шапки за сезона на цялото семейство, неприятно е, но нямам предвид това и смятам, че е ясно.

# 374
Мокрите връхни дрехи или заминават веднага на простора, за да изсъхнат, или в пералнята, за да се изперат.

Общи условия

Активация на акаунт