Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 227
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
Съгласна съм, че е недоразумение, но няма да се скрие едната. И аз мисля за някоя максимално прибрана към тавана. Търсих тип лунички, но няма окабеляване за тях.
Качвам снимка на част от спалнята.
И за пердето съм в чуденка. Под въпрос е,  дали ще стане да се монтира корниз до края на радиатора. Иначе съм замислила да е с халки, едно тънко и две плътни. Килимите са в бежиово- кафявата гама. За пердета мисля или бежови, или горчица.

# 451
В спалните си сложихме такива плафони/ Точно от Vivre купени, този модел бяло. Вътре сложихме филаменти. Осветява чудесно малки тъмни спалнички. Само в третата сглупих та взех бежова. Уж не е тъмно, но някак не осветява както бялата. Плафоните са със семпла визия, която би могла да пасне на доста стилове. Препоръчвам ги защото плафони бол на пазара, но на много от моделите заради красив дизайн им правят страниците непрозрачни. Така осветяват само надолу. Кофти е. То всъщност зависи от помещението и жаланията на домакина де.

А тези са си текстилни. И пак да кажа - в комбинация с филамент крушки. За мен това е изключително семпло осветително тяло, което хем осветява чудесно, хем го виждаш, но не е набиващо се на очи.

# 452
Не бих сложила плафони и на двете места, този на скоса ще стои като накриво сложен , което мен лично би ме побърквало ако го гледам всеки ден

# 453
  • София
Нямаш никакви проблеми с корнизи и пердета.

Плафон бих сложила само ако и той е с асиметрични скосявания, които да компенсират и да изглежда що годе прав на тавана. Тип луничка ще е смешно малко изцвъкано нещичко...

В най - лошоят случай нещо такова, в най-големият размер

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:25 от Angel_Dust

# 454
Не бих сложила плафони и на двете места, този на скоса ще стои като накриво сложен , което мен лично би ме побърквало ако го гледам всеки ден
Действително не знам на скосеното как точно ще изглежда. Но май важи за всеки вид осветително тяло с изключение на изцяло вградено. Може би само то не би изглеждало като накриво.

# 455
И ние сме със скосени тавани на детските и още стоим на крушка с кабел, макар и смарт 😁
Не ми пречат ама не ме и кефят... Не мога да го измисля.

# 456
Драго, може ли линк към нощните шкафчета?
От Jusk са, да. По около 50-60 лв на разпродажба.

https://jysk.bg/spalnya/noschni-shkafcheta/noschno-shkafche-brob … vyat-bambuk/byalo

# 457
Благодаря, Драго.
White Crocus, ще чакам с интерес да покажеш крайния резултат с пердето и корниза. Моето лично мнение е, че не трябва да избираш халки. Но това си е лично. Може би бих ги приела ок, ако корнизът е високо монтиран- до тавана. А в ниската част ще ми се струва не ок, да не кажа грозно. Обаче ще чакам да ме контрираш и да си променя мнението за халките.

# 458
  • София
нещо в този дух става, не е страшно... Имах и по-хубави сейвнати по телефона, обаче не мога да ги намеря в безбройните ми снимки в момента.
В началото исках нещо такова, закачени на стената, оказа се, че там минават кабели и не ми се играеше пак играта с опити да не ги нацелим от хола. Решихме на тавана, той е с гипсокартон, не е предвидено там за тежести, така че исках възможно най-леките корнизи и тъмни завеси... Та минахме на стандартния вариант с щипчици... Пак става

# 459
Е, не е страшно, разбира се. Но е въпрос на вкус.

# 460
И ние сме със скосени тавани на детските и още стоим на крушка с кабел, макар и смарт 😁
Не ми пречат ама не ме и кефят... Не мога да го измисля.
И аз.Ще пусна снимки тези дни да дадете идеи.

# 461
Включвам с молба за съвет. Обзавеждам малка спалня.Помещението е таванско и има леко скосен таван и греда, която е на границата на скосяването и равнината част. Има изводи за две лампи, което ме затрудни в избора на осветителни тела. Не може да се скрие едната, вече има пуснат ток.Според вас какви лампи биха стояли?
Скрито LED осветление под гредата (с дъска отдолу в същия цвят или да се боядиса гредата), може би регулиращо се с димер, за да се стели нежно по белия таван, който ще играе роля на отражател. Стърчащите кабели някак да се махнат. 🤷🏼‍♀️

# 462
За скритото трябва траф, а няма къде да се скрие без кОпане. Даже да има лента на 220 пак трябва къртене, а те не искат.
Тия дни голямо кОпане копах с тия ледове, трафове, ленти, ниши... като невидяла. Вечер бройкам Пинтерест, на следващата сутрин руша с перфоратора😆

# 463
Много зависи в какъв стил ще е обзаведена спалнята ! Понеже е малка бих сложила прозрачни осв.тела въпреки, че много прашлясват и се чистят трудно Simple Smile.

# 464
Ооо, тези с цялата топка са ужас за чистене и лъскане. Не може да се бръкне вътре, а трябва да са яко лъснати, защото на светната крушка всичко личи. Аз имам такива от опушено стъкло, но отдолу са с дупка и ги мия в мивката с гъба и сапун. Само с бърсане не става.
14 броя, докато ги сваля, измия, избърша и пак върна по местата, отиде половин ден😆.
Накрая ги монтирам с ръкавици, защото остават отпечатъци.

Общи условия

Активация на акаунт