Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 48 867
  • 850
  •   1
Отговори
# 150
Аз се влюбих в тази кошара и най-вече това,че е без решетки и е прозрачна отпред. Изглежда ми удобна и заради шкафовете и повивалника. Също така се местят нивата и може да се люля.

# 151
  • София
Ние имаме две колички от баткото и тях ще си ползваме. Едната е Cam Taski Fashion 3 в 1, другата е Ergobaby metro. И двете са ни супер удобни, маневрени а Метрото много удобно за пътуване и за малко по-голямо дете (тогава на нас ни беше удобна).

# 152
+1
Нашата е само, че balios s lux 2в1 и се наложи кошче за кола отделно да вземем, но заложихме на същата марка Cybex, та с адаптерите да можем да я монтираме на шасито. Сега за една друга глезотийка се чудя- поставка за чаша. Sweat Smile
Друго взето - нямаме. No Mouth

От черен петък от Раятойс си взех Cybex balios s lux. Миналата седмица пристигнаха и съм доволна - лятна количка,кош за новородено и кошче за кола. Взех и адаптери за кошчето за  кола,за да мога да го слагам при нужда на шасито. Сега се оглеждам за легло,като много се чудя дали да взема Next to me или легло със свалящи се решетки , много съм объркана

# 153
От черен петък в Рая Тойс - Сайбекс Мелио (шаси с летен кош) + зимен кош. Препоръчаха ни я, тъй като е доста лека - само 6кг (с който и да е кош). На мен много ми харесва, за дребни мами е идеална и дръжката се чупи. Нищо друго не сме купували, другата седмица излизам в болничен и малко по малко ще се ориентираме вече. Бъдете здравички!

# 154
  • София
Потвърждавам, че вит. К1 е противопоказен при тромбофилии и се прилага при нужда от съсирване. К2 се приема за по-правилното усвояване на вит.Д. Аз приемам спрея на Бетер ю, който е комбинация от К2+Д3 и всеки ден бия НМХ 0.6.
Относно количката взехме Харви 5 премиум и съм просто влюбена в тази количка. От време на време от мерак си я разхождаме вкъщи и съм супер впечатлена колко е маневрена. Тежи 11кг заедно с което и да е кошче, но аз няма да имам нужда да я катеря по етажи.

# 155
И аз си взех Cybex Balios s Lux, защото моя много близка приятелка я има и съм я бутала и е страхотна, беше и на много добра цена на намаление. Взехме и кошница Cybex Aton 5 с адаптери за шасито и база с изофикс. Според мен за среден клас количка е супер.

# 156
Здравейте,
Идвам да се отчета след вчерашния преглед.
В края на 25гс. бебка е 787гр, аз съм с +5кг от началото на бременността.
Споделих със док че не всеки ден я усещам толкова активна и това ме тревожи. Каза че това е така понеже е мъничка още. Всичко било наред. По време на прегледа се видя че си шава. Даже каза че я е усетил 3 пъти като рита с крачета.
Шийката също е добре.
Обаче от около седмици имах едни по особени стягания вечер, за които не бях сигурна какви са. И док каза че това вече са подготвителни контракции. Че е рано още да има такива и ще следим нещата по изкъсо.
От днеска започвам и магнезий и се надявам да не го повръщам, че стомахът ми е...... Frowning1
След 10 дена ще пускам и контролни изследвания. Мъчим се да избегнем засега приема на желязо заради стомаха, но ако се наложи ще го мислим. До сега ми бяха добри резултатите и не се е налагало.

# 157
Здравейте,
Идвам да се отчета след вчерашния преглед.
В края на 25гс. бебка е 787гр, аз съм с +5кг от началото на бременността.
Споделих със док че не всеки ден я усещам толкова активна и това ме тревожи. Каза че това е така понеже е мъничка още. Всичко било наред. По време на прегледа се видя че си шава. Даже каза че я е усетил 3 пъти като рита с крачета.
Шийката също е добре.
Обаче от около седмици имах едни по особени стягания вечер, за които не бях сигурна какви са. И док каза че това вече са подготвителни контракции. Че е рано още да има такива и ще следим нещата по изкъсо.
От днеска започвам и магнезий и се надявам да не го повръщам, че стомахът ми е...... Frowning1
След 10 дена ще пускам и контролни изследвания. Мъчим се да избегнем засега приема на желязо заради стомаха, но ако се наложи ще го мислим. До сега ми бяха добри резултатите и не се е налагало.
В момента е сезона на хубавите нарове,включете ги към менюто си за да поддържате хубав хемоглобин. И други момичета имат такива подготвителни контракции, няма страшно магнезия ще ви помогне

# 158
Хубаво е като идея, стига да ми беше в ред стомаха. Joy
Всичко което дори и съвсем леко киселее, предизвиква позиви за рекламация. Hushed
Но за другите момичета ще е полезно. Благодаря че сподели. Hug

# 159
А приемът на желязо какви странични ефекти всъщност има освен запек?

Започвам да го пия и аз по лекарска преценка, заради много много ниски стойности на желязо и феритин. Даже след две седмици на прегледа ми ще правим венозно вливане, че нещата няма да минат само с витамини и спанак Simple Smile

# 160
  • София
Зависи си от организма. При някои явно е запек, при мен е обратното и хич не се оплаквам Grinning

# 161
Привет, аз чак сега започнах да я усещам предимно сутрин. Много зависи как е застанала бебка, може да е просто по кротичка. И аз бях същия филм, в началото, много жени писаха че ги усещат в същите седмици. А доктора казва, че всичко е наред. Аз получих такива стягания и др Чучумишев даде Алеракт. Но при мен шийката от 45мм стана на 35 и го даде превантивно.

# 162
Аз също пия желязо, Сорбифер, преди да го почна дори имах проблеми с 00, а сега ми се регулира корема и съм редовна и без подувания. Единствено леко ми се гади от него и абсолютно задължително си изисква пълно коремче предварително.
Понякога и липсата на магнезий скъсява шийката. Аз съм с дефицит и си имам и боли ниско долу и съм на 3см шийка, бях и на 2,7 преди месец и със зацапване, само от един дефицит ...

# 163
Здравейте!
Вчера бях на преглед в 25 г.с. Бебето тежи 750 гр. На 29.12 ще направим 3тата ФМ морфология, а доктора иска от тогава да започнем за следим и тоновете на бебето. Вие коментирали ли сте с вашите доктори кога ще започвате с тоновете? Мен сякаш ми се стори рано, но тогава вече ще съм в 7мия месец, та ми се стори логично. 🤣

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 09:57 от belle___

# 164
От 31-32 г.с. ме иска на тонове мене. Аз 3 ФМ не знам дали да правя. Прегледите при моя доктор са по-обстойни от феталните ми морфологии.. и 4д има. Ще говорим с него..

Общи условия

Активация на акаунт