Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 48 839
  • 850
  •   1
Отговори
# 135
Моите гърди не са кой знае колко пораснали, но изпитвам истинска нетърпимост към сутриени с банели, дантели, шевове, ръбове.. 
Взела съм си няколко меки безшевни без никакви екстри иначе не мога 😀

А за кг .. не помня дали ви казах, че съм 6+ в 27 г.с. 🌸🧘‍♀️

# 136
Витамин Д 4000 единици е много за бременна жена.Трябва да сте в тежък дефицит,че да сте на толкова. Аз в началото на бременноста не знаех и се пръсках с 3000 ,че и понякога с 6000 . Има доста информация в интернет,но общо взето нещо става с главичките на бебетата. Повече от 1000 не трябва да се приемат

# 137
Ъъъъ... аз съм с доста над 1000 единици витамин Д на ден. Назначена ми е от лекар тази доза.
Къде има медицински достоверна информация, че над 1000 не е добре за главата на бебето? Линк, статия... нещо? Такива категорични, дори плашещи обобщения, е добре да се подплътяват с мед. доказателства

# 138
Няколко лекари вече ми го казаха . А ако напишете в интернет бременност и витамин Д препоръчителни дози, ще ви излезе достатъчно информация . Дори най-добре на английски. И между другото,когато някой дава съвет е хубаво човек да благодари и ако иска сам да провери , а не да влиза рязко. Ако искате вземайте и по 10 Хил единици при недокозан дефицит

# 139
На мене в Гърция двама общопрактикуващи лекари ми казаха че витД е добре да се приема само при сериозни дефицити. Имало риск от образуване на камъни в бъбреците, особено при хора които са предразположени.
Това преди да забременея.
При бременност за в12 съм чела в английски статии че не е препоръчително.
      Мисля че при бременност са по подходящи комбинираните витамини за бременни. Дозите в тях са малки, но са достатъчни за бебетата. Те си дърпат колкото им трябва.

# 140
Именно , аз не твърдя ,че не може да се приема витамин Д ,но трябва бременната жена да е в дефицит , за по-голяма доза  и не трябва своеволно да си самоизписва дози без изследвания .Аз бях пуснала излсдвания и бях 5 единици преди долна граница , взех си бетерЮ 3000 единици, като ми казаха ,че не е добре в тези дозировки и се шашнах,но вече го ползвах 2 месеца и просто го спрях. Успокоявах се с това ,че е трудно да предозираш,когато си в почти дефицит и повече не съм го мислила.

# 141
  • София
При мен комбинираните вършеха работа с първата бременност (освен за желязо). С тази просто всичко се изчерпва ужасно бързо. След последните изследвания се наложи да приемам желязо и вит Д по 2000 единици дневно, за да не изпадна в голям дефицит. За да предозираш трябват някакви много жестоки дози в доста продължителен период, да не говорим, че не се усвоява толкова бързо (плюс е зима и почти няма слънце) и да си на долни граници или в дефицит на витамини е много по-опасно. Няма да изпадам в детайли, но в обкръжението ми, заради дефицити при майката на витамини детето й се роди с последици и се наложи много по-рано да го извадят така, че не винаги “бебето си дърпа нужното” е вярно. Важно е следене и превенция, а не всеки обръща внимание точно на витамините.

П.с. Мъжът ми прави жестоки кризи с бъбреците и се е стигало до хоспитализации не веднъж. С дефицит на витамин Д е и с доза 3000 единици дневно изписано от лекар до доближаване на горна граница (много още има да го взима). Никога не е коментирал, че може да има проблеми с тази доза, а е запознат със случая.

# 142
Защото 3000 IU не е висока доза. Няма проблем и само така, но все пак е добре да се приема заедно с вит К2 и магнезий. К2 спомага усвояването и предотвратява натрупването на калций, където не му е мястото (предимно в бъбреците... и така се образуват камъните).
Това се отнася за прием от здрави хора, за хора с усложнена анамнеза е добре да се обсъди с лекар, разбира се. Просто коментирам метаболитния процес по усвояването на Д3.

# 143
Естествено ,че 3000 не е голяма доза,при хора с дефицит . Имам приятелка ,която беше на 10 000, вземаше и от Турция ако не се лъжа за 50 000, защото в Европа е забранено такова количество. Мисълта ми беше да се вземат след изследвания ,а не защото някой в някоя група е казал на някой ,че трябва да взема 4000 единици. Трудно е да се предозира ,но представяте си ,че нямате нужда от тези дози ежедневно. Та за това на мен си ми казаха , да намаля на 1000 ,след като не съм в дефицит , за да не рискувам и смятам,че това е напълно приемливо

# 144
Съветът по принцип е съвсем на място. Simple Smile
Но е важно да се уточни, че при бременност (а и не само) се целят горни граници на референтните стойности при витамините, а не просто липса на дефицит.

Бтв, аз лично, познавам изключително малко хора, които да са с нормални стойности на Д3. Но може би и защото живея в София, тук въздуха е доста замърсен.

# 145
Аз лично имам доста познати с оптимални стойности,близко до горна граница.Предполагам ,защото живея на нашето Черноморие и тук не сме чак толкова зле от към този витамин.Иначе и аз смятам да си взема отново витамин Д ,но 1000 единици ,за да поддържам докрая добри стойности . Не вземам в комбинация с к2 , защото пия кръворазреждащи и тогава е противопоказно

# 146
  • София
Аз също не познавам хора, които да не са в дефицит или някъде в долни стойности. Тук е ясно, че всеки трябва да следи изследвания и да обсъжда с АГ, а не на своя глава много много да взима препоръчани неща, защото организмите са ни различни, показателите са различни и всеки има нужда от нещо различно. То дори самото усвояване на витамините ни е различно и дозите трябва да се определят от компетентен лекар.

За 1000 единици не е нужно К2, над 3000 го дават предимно.

# 147
Ех, морето е друга бира Wink

За толкова ниска доза, не се изисква К2, набавя си се достатъчно от храната.
К1 е проблем при тромбофилиите, К2 не оказва влияние до колкото знам. Но заставам зад това твърдение само на 90%, защото не съм проучвала достатъчно въпроса.
Иначе съм на НМХ, приемам конски дози Д3 , заради огромен дефицит, и допълнително К2, защото повече ме притеснява хиперкалцимията.

# 148
Мами знам, че се повтарям в темата, бихте ли споделили какви колички купихте или на какво сте се спрели. В пълно неведение съм.

# 149
От черен петък от Раятойс си взех Cybex balios s lux. Миналата седмица пристигнаха и съм доволна - лятна количка,кош за новородено и кошче за кола. Взех и адаптери за кошчето за  кола,за да мога да го слагам при нужда на шасито. Сега се оглеждам за легло,като много се чудя дали да взема Next to me или легло със свалящи се решетки , много съм объркана

Общи условия

Активация на акаунт