Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 753
  • 850
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, някоя мама да си е правила коледна фотосесия скоро? С мъжо планираме тия дни, и търся фотографи. Спряла съм се на Баев за сега.

# 121
Здравейте, момичета! Има ли мами с миоми? Пречат ли ви? Моите са 4 на брой с различна дължина. Засега не ми пречат, надявам се да не пречат и на двете ми бебета. Следящият ме АГ е категоричен, че ще има секцио доста преди термин, не само заради миомите и двуплодната бременност, а и заради годините ми, все пак ще раждам на 45 г. На последния преглед спомена, че бебетата може и да бъдат в кувьоз, от което на мен косата започна да ми щръква нагоре. Не е лесно, направо всички сме за медал.

# 122
Когато са двечки раждането, дори естествено, започва по рано. Причината е че в един момент в утробата ще стане тясно за двете бебчета. По същата причина и бебчетата се раждат с по ниско тегло.
За миомите не знам дали и до колко ще пречат.
По важното е да си избереш болница с добра неонатология където да могат да се погрижат адекватно за бебетата.
Неонатологията е вече толкова напреднала, че след 28гс рискът нещо лошо да се случи е много малък.
Пази се, опитай се да си спокойна и всичко ще е наред. Hug
     Това за медала е вярно. Joy

# 123
  • София
Момичета, някоя от вас има ли странни сънища и кошмари? При мен почнаха от известно време и стоя будна повече от час да не би пак да се върна към същия сън ако заспя веднага, даже и бебчето усеща моите притеснения и почва силно да рита, та единствено мога да го гушна през корема за успокоение.

# 124
Да , аз имам миоми вече са две .
С първата бременност имах една ,кояъо растеше заедно с бебето но не е имало проблем. След като родих си върна предишната форма (т.е. е малка и няма нужда от отстраняване). В началото на тази бременност АГ видя още едно възелче ,което смята че отново няма да създава проблеми и само ще наблюдава , а в допълнение на всичко това имам и полип 🫤
Много зависи къде се намират миомите ,но в повечето случаи не пречат на бременност и раждане.

# 125
От доста време не съм сънувала нищо, но нощно време се пробуждам в 2, 3, 4 ч. и след това не мога да заспя поне още един час. Оплакванията са ми само от обилното изпотяване и то се засили точно последните седмици.

Момичета, някоя от вас има ли странни сънища и кошмари? При мен почнаха от известно време и стоя будна повече от час да не би пак да се върна към същия сън ако заспя веднага, даже и бебчето усеща моите притеснения и почва силно да рита, та единствено мога да го гушна през корема за успокоение.

# 126
Имам, да. 
Странни и нелогични понякога, а друг път плашещо реалистични.

# 127
  • София
Да не ви плашат кувьозите. Аз съм родена доста преждевременно (завидните 1,100кг) и съм била 70 дена в кувьоз и какви ли не чудесии, а това в средата на 90те години в по-малък областен град. Ей ме, жива, здрава, вече с едно дете и едно на път. Важно е лекарите да са точните и да знаят какво да правят.

За сънищата при мен е ужас. И с предната бременност бях така. Нелогични, страшни, много ме натоварват и нямам търпение да се приключи с тях. Сутрин като стана и все едно не съм спала и се чудя кое се е случило и кое не.

# 128
При мен сънищата май отминаха,бяха реалистични и нелогични, направо вещерски понякога 😀Боря се с безсънието в момента, честото ставане за тоалетна хич не помага. Аз съм 23 седмица и да ви кажа от сега ми започнаха дискомфортите на напредналата бременност, а имам малко коремче. Ще раждам след средата на март, даже вече се чудя как ще издържа до тогава при положение, че става все по-зле 😅. Все още работя и мисля , че това доста ме разсейва и времето ми минава по-бързо, а и си изкарам някой лев отгоре за бебешки покупки 😂, но в скоро време трябва да спирам вече и да се фокусирам върху произвеждането на човек 😂.

# 129
В началото аз сънувах, че ме гонят, давя се в морето и някакви такива глупости 😂
Сега обаче си сънувам раждането.. Казват, че сънищата са преработка на мислите ни през деня. Има логика, защото аз все по-често се страхувам да не започне естествено раждане преди датата на секциото ми.. 🙄 Рано не рано мисля дс го споделя това с доктора ми и да го има предвид..

Иначе и на мен започва да ми тежи.. аз имам голям корем напред. На широчина изобщо ме съм променена, ММ ми се шегува, че още имам талия, но коремът е много напред и определено усещам тежест така в таза, кръста и все да лежа искам 🧘‍♀️😀

Поне бебето смачка стомаха ми и нямам такъв апетит вече, защото хапна ли повече ми става съвсем тежко и дискомфортно на корема.. 😀 Та поне няма да кача много кг, дай боже 😂😂😂

# 130
Оххх, моят стомах никакъв го няма. С един банан преяждам.
А коремът ми е издут и в страни. Имам паласки от него. И тазът ми изглежда по широк.
А не съм качила кой знае колко като килограми, защото гледам че краката са ми слаби още. И на дупе не личи да съм сложила.
Ама тоз корем расте и на преде и странично. На моменти имам чувството че ще ми изкърти ребрата.
ПП : На гърди съм пораснала поне с 2 номера. А преди чашка В ми беше хлабава.
Та талия вече нямам, ама имам цици. Joy

# 131
Бе хора само моите цоцки ли не растат Grinning , леко са подпухнали и това е тц тц. Корема не знам дали ми е голям или не; но съм смешна ,също със слаби крака и корем Grinning много несъръзмерна. Явно само на корем качвам, закотвила съм точно 4 кг, а до вечерта с храната стават към +5 ,но за 24 седмица смятам ,че бива .

# 132
Може и да ви прозвучи смешно, но аз си купих капан за сънища Grin. От доста време вече си върши чинно работата (нищо че там на колко години трябвало да се сменя, ама нали номерът е психиката да се успокои и страховете да се кротнат...). Пък си е и красива декорация... Grinning. Е, нямам проблеми вече. Кошмари не сънувам или не ги помня, само някакви откъслечни безсмислени, дори смешни ситуации. Мъчи ме само, че се наспивам магически в 04:30-05:00 покрай непрекъснатото пишкане и после бебето започва с гимнастиката си до 06:30 и накрая се оказва, че аз съм вечно недоспала или пък спя до 09:30-10:00...
Гърдите бяха леко хлабава чашка Д преди да забременея, сега чашка Е ми е тясна, ама на фона на корема изглеждат малки. И си имам все още талия и в гръб освен по патешката походка няма как да се разбере че съм бременна.
Аз да ви се оплача...
Притеснявам се, че свалям килограми... бях +4, сега съм почти в изходна позиция от преди да забременея, а бебето видимо расте... започнах с билкова кръв, спрях лактозата (оказа се че диарията ми е от това май...) и с помощта на една невероятна жена от групата на февруарските мами, съм на вит. Б12 и на 4000 единици вит Д3. Сушеният телешки черен дроб го чакам да пристигне и започвам и с него и ще стана бойна машина. Утре ще пускам какви ли не изследвания (по нейна препоръка) и ще се виждам с хематолог (за всеки случай) да се видя на къде съм с краката... и май ще сменям АГ-то си, ми лошото е че и болницата в която мислех да раждам трябва да сменя...

# 133
  • София
И аз в гърди не съм качила особено, само леко подпухнали изглеждат. Всички сутиени ми стават даже. Иначе и аз съм от несъразмерните - голям корем и слаби крака и дупе. Мъжът ми се смее, че съм фламинго. А кг са ми 3 нагоре (след 2дни съм в 23гс), дано не надвиша 10 до края, че и сега кръстът ми едвам крета.

# 134
  • София
Аз от неносене на сутиени и липса на гърди (чашка А) сега съм с много наедрели и болезнени гърди, даже от днес виждам и малко прозрачен секрет. Килограмите и наложеното ми гладуване няма да го коментирам, само да дишам явно и качвам и изверявам като се отвори тази тема. Успокоих се, че не съм само аз с кофти сънищата, явно тревогите ми идват в повече и трябва да го карам по айляк.

Общи условия

Активация на акаунт