Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 744
  • 850
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ама Тантум Верде не е за кашлица, а за гърло. А кашлицата от какво е? Че и това има много голямо значение, защото различните сиропи са за различен тип кашлица. Ако идва от секрет в носа е безсмислено да лекуваш кашлица, а трябва носа. Ако е от друго - лекар да каже какво я предизвиква, за да е адекватен сиропа.

# 106
Аз да питам сега на Никулден, шаран и толстолоб позволени ли са ни, не намирам инфо в Гугъл?

# 107
Защо да не са разрешени? Единственото, което трябва е да са добре сготвени, "забранени" се водят риба тон, риба меч  и някакъв вид скумрия, който по нашите пазари май няма.  Дори и да хапнеш малко риба тон пак няма какво да ти стане от минимално количество.
Яж си каквато риба ти се яде.

# 108
Ама Тантум Верде не е за кашлица, а за гърло. А кашлицата от какво е? Че и това има много голямо значение, защото различните сиропи са за различен тип кашлица. Ако идва от секрет в носа е безсмислено да лекуваш кашлица, а трябва носа. Ако е от друго - лекар да каже какво я предизвиква, за да е адекватен сиропа.

Честно казано моята гинеколожка ми изписа това спрейче, а реално не ми помага. Ям джинджифил ,мед. Правя си мед ,лимон и сода ,нищо не помага. Вечер легна ли и като почне една суха кашлица и така по много време . Ако до няколко дни не видя подобрение ще трябва да търся някакъв лекар. Днес ще си правя някакви отвари с лук и мед, та да видим

# 109
Kratos84, мама като малка ми лекуваше всички видове кашница с мед, ракия и олио в равни дози (по 1с.л, че да стигне за деня), бърка се да се хомогенизира преди всеки прием и се приема по една чаена лъжичка на 3-4 часа. Ужасно е на вкус, но до сега лично за мен не съм срещала по-ефективен метод... но заради ракията не знам до колко е удачно сега (нищо че е минимално количество.) Казвам го, защото наистина е изключително ефективен метод
JayRay е много права, че трябва да се види каква е причината и щом е отдавна кашлицата, май не трябва да се чака срещата с лекар.
Stellissima, стъклата са ми -3,75 на едното и -3,25 на другото, като на компютърния преглед стойностите са с около диоптър нагоре.
Radostnocvete, за рибата не виждам проблем, освен за рибата тон. От началото на бременността до сега съм изяла килограми риба (старая се веднъж седмично да влиза в менюто) и не мисля че се е отразило лошо на бебето, дори напротив, това е изключително полезна храна.
Що се отнася до името, спрели сме се на 5-6 имена. Изключително стресиращ ми е този момент, защото го приемам много отговорно (май прекалено отговорно)... но с тези няколко букви ще свързват детето ми през целия му живот и първоначалното мнение на всеки ще се гради на базата на визията и името. Иска ми се да е име, което да си го харесва, да не е супер често срещано и най-вече да не е повод за саркастични подмятания и подигравки в градината и малките класове... както и да вдъхва уважение и респект, когато порасне. И може и да ви звучи смешно, но решихме да изчакаме да се роди и като видим муцунката на малката сладка мишчица, ще решим кое от 5-6те имена подхожда най-много.
Какви са грамажите/килограмите на бебчовците ви и в коя седмица сте? Аз следващата седмица съм на преглед, малко преди 25г.с и нямам търпение да разбера. Последно в 21г.с беше 470гр.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 13:13 от Джиджито

# 110
27 г.с. - 1200гр е нашият юнак.

# 111
Последно на прегледа точно в 26 г.с - 700 гр. я измериха бебка. И се притесних, че е толкова мъничка..

# 112
Мерси за съветите,почнах с инхалации дано помогнат . В края на 23 седмица беше 680 грама , но при мен знам че върви с няколко дни напред , а и зависи от ехографа .

# 113
26+1 е 850грама 😊💙

# 114
За суха кашлица препоръчвам таблетките за смучене Исла. Те са подходящи и за бременни. Аз вечер като си легна почвам много да кашлям като съм болна. И никой не може да спи. Сега от от сухия въздух става по-зле, но открих, че те много ми помагат. Също и овалжнител за въздух, особено ако сте на парно.

# 115
По принцип кашлицата при лежащо положение често е свързана със синусите и рефлукс. Не е задължително да е от гърло и дробове. Най- добре в лекар да провери със слушалката положението и вече да се изпише нужните сироп, таблетки и т.н.
За овлажняване на кашлицата аз си правя инхалация с лайка и сода няколко пъти дневно. След инхалация не се излиза навън. И умната със самолечението и билки, защото много от последните правят лоши контракции.

# 116
Момичета, на някоя от вас да са започнали да й се подуват пръстите на ръцете? Аз от 2 дни забелязах, че сутрин като стана, пръстите ми са издути и изтръпват. През деня се оправят де, но сутрин са така. Знам,че е нормално донякъде при бременност, но си мислех,че започва в по-късни седмици.

# 117
Мен на два пъти ми се случи да ми се подуят краката като стоя седнала. Като легна всичко се оправя. 😅 Иначе още ходя на работа и се чувствам добре, не ми тежи толкова, а килограмите ми са 8-9 отгоре. 😅

# 118
  • София
За мамите, които са от София има интересен курс, ще ви оставя линк - https://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-Sofia_12 … 2F7545E6516CBB54F 🌷

Планувала съм да го посетя Simple Smile

# 119
Здравейте,има ли мами,който ще раждат в болница Света София(бившата Тина Киркова)?

Общи условия

Активация на акаунт