Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 680
  • 850
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, в 20 седмица съм и бях на преглед преди няколко дни на ФМ.
Лекаря видя две малки кисти на хероидния плексус. Всичко останало е наред, правили сме БХС и пренатест до 12 седмица. Всичко е ок. Както и цялостното развитие на бебчо.

Казаха ми че ще изчезнат от само себе си.
Някой да има опип с това? Другата сряда съм на друга ФМ.

Благодаря

# 91
На мен от бременноста ми излезе миомен възел,който вече двама лекари ми казаха “ да не го мисля “ . Заради хормоните се получават такива неща,надявам се след като родя да изчезне от самосебе си или и аз да подпомогна процеса с някакви чайове. Отидете на консултация при още някой, аз изобщо не се притеснявам за миомния възел , даже напротив сигурна съм,че ще го леквидирам само да родя
Joy .Между другото едно момиче ми каза,че е родила на първия ден от 9 месец ,така че аз леко се шашнах за това и взех да гледам да поръчвам,каквото ми трябва за бебето Joy

# 92
И аз това за 9-тия месец като го чух и си викам с една количка и столче за кола няма да ми се случат нещата. След Коледа започвам да пазарувам по-сериозно вече. Grinning

# 93
Ние тръгнахме на огледи и следователно средата на декември включваме режим - купуваме😅
Планувахме да е след празниците, но самата мисъл, че ще съм 7м почти 8м ме притеснява, че няма да ми се обикаля физически…
Харесахме количка, ел.шезлонг, креватче, ваничка, кошче за кола и още някакви дребни неща.
По план исках като вляза да раждам, мъжът ми да накупи всичко, но нещо се поотказахме😅

# 94
  • София
Относно раждането - ако имате възможност да родите безопасно вагинално, което е в 90 % от случаите, направете го. Мит е, че е по-безопасно с Цезарово. Напротив, има много по-голям риск за бебето и за майката. Също и за последващи бремнности рисковете се покачват. За бебетата проблеми като астма и алергии се срещат повече при деца родени с Цезарово. Тука докорите го направиха модерно, особено в частните клиники, защото така си имат график и за 40 мин са готови с раждането. А не да ви чакат по цял ден, както може да се случи, ако си раждате нормално. Също за клиниката е скъпо да държи на смяна анастезеолог и сестри, в случай че се наложи спешно секцио накрая. Ако все пак си родите нормално, те не могат да Ви вземат пари за допълнителния персонал. И така губят много пари.
За тези, които имат страхове (аз също имах ужасно много през първата си бременност), препоръчвам темата "Смешно ли е раждането". Ще ви зареди и честно казано истина е, че ако някой е имал лош опит, го разказва повече, отколкото ако е имал добър. Така много от нас са чували само ужасни истории от раждания на близки и познати и у нас остава едно мрачно очакване, че то е просто такова - задължително ужасно. А не е така.
Аз много се интересувам от тази тема и следя статистиката. Световния стандарт е ражданията със секцио в заведение с поне 80 раждания на година да не надхвърлят 10% (СЗО). У нас има малки клиники, където е над 80%. И имаме по-висока смъртност при бебетата. Отделно, извън статистиката остават усложенията, които могат да последват, но не са фатални. Моят съвет би бил:
1) да проверите заведението, където сте решили да раждате в настоящата статистика (например тук https://clinica.bg/23622-rajdaniqta-prez-2022-g-)
2) ако ви насочат към Цезарово - да поискате второ мнение другаде за всеки случай
А щом се налага, се налага. Тогава стискаме палци всичко да мине добре за Вас и бебето.
+1000000

И за майката, и за бебето нормалното раждане е по-добрият вариант- чисто физиологически.

*и го казвам от позицията на човек с първо секцио и второ нормално раждане

# 95
А вие къде ги усещате бебоците? При мен все тупка под пъпа и предимно в ляво.

# 96
Навсякъде го усещам вече. Не се спира 😂
А моята приятелка роди два дни след като влезе в 9 месец..
Ние вече сме готови с пазаруването. Остава само да подредим стаята и да оправим нещата..

# 97
  • София
Ние името сме избрали преди много много години. Само майка ми си прави устата да пита, но съм и казала докато не се роди да не ме закача. Относно нетактичността на хората, за толкова години борба за бебе се наслушах на неадекватни коментари. Знам че хората не го правят с лошо, ама понякога ме изкарват извън релси. По време на ин витрото си имах "любими" коментари, но сега най-любимото ми е "Ама на теб изобщо не ти личи". А аз толкова години съм мечтала за големия корем и сега се чудя коя най-тясна блуза да избера, за да се вижда 😄

# 98
Аз относно раждането съм на принципа "каквото дойде". И двете за мен не са приятни, ама трябва да се роди това дете някак. 😅 Няма да избера секцио по собствено желание, само ако се наложи. Имаме си име за нашето детенце, ще бъде кръстено, за мен е важно да носи имената на някого, както е традицията в моето и на мъжа ми семейството. ❤️ Няма да има сърдити, вече сме говорили по този въпрос. 🤣

# 99
Не знам на вас какви са ви родините и приятелите, ама на мен никой не ми прави коментари, ние и име си имаме и го казвам на всеки , който ме попита, няма да я кръщаваме на никого. Относно раждането и кърменето пък въобще няма да позволя никой да не ми се меси, и да ми дава акъли, аз ще си преценя. В началото много бях твърдо решена , че ще раждам нормално, но колкото повече време се минава и толкова повече се отказвам, за кърменето няма да ми се получи, тъй като пия лекарства, дето и с бременността не бива да се взимат , но за сега положението е добре , а при кърмене пък въобще не трябва да се взимат, а и нещо не мога да го осмисля цялото това нещо. И пак който и да ми се обяснява колко е добре за детето, да си кърми той общо взето. Въобще не обръщайте внимание на никой и на нищо, важното е да сте здрави и в главата ви да няма лоши мисли. Ако ви е страх да раждате естествено-секцио, тука имаме избор, в чужбина нямат. Ако не ви се кърми-недейте, пийте си и си пушете цигари. Аз не съм кърмено бебе-никога не съм била болнава, не съм гърбава, не съм саката, даже съм си екстра. 😀

# 100
Аз съм на 44г и ми е първа бременност. Хич не ми се иска да ме режат, но според док на моята възраст има по голяма вероятност да не протече както трябва нормалното раждане и не му се рискува.
     До март има още доста време, но за момента док клони към секцио.
Аз съм на 41 години. И аз искам да родя нормално, но ми говорят и на мен за секцио. Мисля, че трябва да е в болници, които държат на нормалното раждане. В моя град, обаче, няма такива.

# 101
Аз си мислех да изчакаме да започне естествено раждането, пък ако се види че няма да протече както трябва, тогава да преминем към секцио.
Но до тогава има още време и много неща може да се случат, та избягвам да вземам окончателно решение, защото има неща които  зависят от самите процеси в организма, а не само от мене или от док.

# 102
Ние чакаме втора госпожица и сега изборът за име е доста по-труден, някак си сравнявам с името на каката, все пак да звучат нормално едно до друго. Иначе съм 23+4 и бебе се усеща много,освен легнала, вече и докато съм права, но съм със задна плацента.
Първото раждане беше секцио, поради седалищно предлежание, честно казано го предпочитам, защото знам какво ме очаква, но все още не сме коментирали.

# 103
Здравейте, момичета!
Надявам се всички да са добре и да бременеете леко.
Вчера ни беше доста динамичен ден, обикаляхме по магазините за украса, елхи и тн.
Тази година, като “най-свободна” и в кондиция украсяваме на 3 места😂
Обикаляхме около 2ч и отгоре в Джъмбо, после украсявахме и тн.
Бебето си е активно отдавна, та снощи не ме остави да спя, в 24 гс съм почти.
Но най-мащабния ми проблем от вчера е, че такива зверски болки в кръста имам, че не съм усещала подобни от ученичка, като разбрах, че имам дископатия.
Днес тръгваме за почивка, багажа го стягам вече 3ч и съм до никъде…
Лягам, ставам и прибирам 2 неща и пак лягам.
Пия магнерот 3х1 и пре-мама.
Нормални ли са тези болки в кръста, място не мога да си намеря🙄

# 104
Нормални са болките в кръста , коремчетата вече тежат. Мен ме боли единствено ,ако вечер съм се извъртяла да спя по гръб,после през целия ден усещам лека болка,много е досадно.
Моля ви напишете ми нещо изпитано за суха кашлица , това Тантум Верде не ми помага , а вече 3 седмици съм така , боли ме стомаха вече Cry

Общи условия

Активация на акаунт