Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 49 225
  • 850
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, мами! Днес бях на преглед и бебка тежи 900грама (25г.с +6). Доктора каза,че всичко е идеално и в норма. Четох ,че попринцип по това време на бременността се назначава изследване за гестационен диабет,но моя доктор не го спомена. Задължително ли е като цяло? 🍀

# 436
Не, в България не е задължително. В чужбина само е и то на някои места. При нас го правят при наличие на предпоставки - висока кр.захар на гладно, история на инсулинова резистентност или някакви метаболитни нарушения..при мен препоръчаха да направя и излезе,че имам. Сега съм на режим и мерене на захарта с глюкомер. Но при Вас ако нямате индикации или предпоставки най-вероятно няма да Ви го назначат.

# 437
  • София
Не всички АГ го искат. Моята го иска задължително, въпреки че аз нямам абсолютно никакви предпоставки. С първата бременност правих и единствено имаше леко уголемена обиколка на коремчето на бебето, въпреки това излезнах с гранични стойности и бях на режим. За около месец всичко влезна в норма.
Сега в 28гс ще го правя.

# 438
Точно увеличената обиколка на коремчето на бебето е една от предпоставките за изследването. Аз нямам нито една от тях, нито фамилна обремененост, с докторката ми го коментирахме, тя каза, че винаги е добре да се направи , защото се случват изненади.

# 439
  • София
Да да, коремчето е едното, но има още няколко фактора, които се взимат предвид освен него и само то не е показател, че ГД има на 100%, както при мен реално не се разви в крайна сметка. Висока кръвна захар, повече околоплодни води, бързо качване/сваляне кг, висок ИТМ индекс, кръвно, голямо бебе и т.н. също се гледат.

Иначе сега съм с нормална кръвна захар, имам качени има няма едни 4кг в 25гс, нямам световъртеж, умора, прекомерна жажда, ниско е кръвното, бебето е напълно в норма, обаче искат да го направя. Предполагам, че вече повече се застраховат и не искат изненади и го правят в повечето случаи превантивно, което е напълно ок.

# 440
Да да, коремчето е едното, но има още няколко фактора, които се взимат предвид освен него и само то не е показател, че ГД има на 100%, както при мен реално не се разви в крайна сметка. Висока кръвна захар, повече околоплодни води, бързо качване/сваляне кг, висок ИТМ индекс, кръвно, голямо бебе и т.н. също се гледат.

Иначе сега съм с нормална кръвна захар, имам качени има няма едни 4кг в 25гс, нямам световъртеж, умора, прекомерна жажда, ниско е кръвното, бебето е напълно в норма, обаче искат да го направя. Предполагам, че вече повече се застраховат и не искат изненади и го правят в повечето случаи превантивно, което е напълно ок.
И при мен е същото, кръвната захар ми е даже 3, имам качени малко кг (само в моята глава не са малко) и ще го направя все пак, не е най-приятното нещо, но това е положението.

# 441
Искат го,защото понякога има хора,при които няма "симптоми" и видими индикации нито по майката,нито по бебето. Според мен слен години що го въведат и в Бг да е задължително.

# 442
Всяко леко втвърдяване на корема за кратко ли е контракция според вас?

# 443
Зависи..
Питай АГ най-добре, но може и бебето да е ако го усещаш асиметрично от едната страна. Моят като се мести и какво се дупи, че от едната ми страна корема става твърд и като планина 🤣 и като го чукна по дупето се свива и корема става нормален..
И докато ти е твърд корема усещаш ли бебето? Нали уж при контракции не се движели. Аз и по това се ориентирам

# 444
Зависи..
Питай АГ най-добре, но може и бебето да е ако го усещаш асиметрично от едната страна. Моят като се мести и какво се дупи, че от едната ми страна корема става твърд и като планина 🤣 и като го чукна по дупето се свива и корема става нормален..
И докато ти е твърд корема усещаш ли бебето? Нали уж при контракции не се движели. Аз и по това се ориентирам

Ами то напоследък доста вилнее, имам чувството че го усещам, но по-скоро е непосредствено преди втвърдяването, не знам и аз. Особена работа е 😀, ей сега пих и 1 Но-шпа и си полягвам малко. После ще ударя не 1, а два магнезия, и май така...

# 445
Когато аз имах контракции, стягането на корема не се отпускаше бързо, а се задържаше няколко минути и ми беше дискомфортно, не болка. Не усещах силно ритниците на бебето.

# 446
Момичета ядете ли риба тон?
Много ми се хапва салата с такава риба , но чета противоречиви мнения....

# 447
# 448
Аз не ям. Ама като цяло аз не съм в час 🤣🤣 преди да лапна нещо, чета дали може и от страх не ям много неща 🤣🤣 най-вероятно не би било проблем поне по малко.

# 449
И аз съм така. Толкова много неща не съм яла, а така да ми се ядаааат Cry... реално мисля, че няма нещо, което да не можем да ядем или пием, въпросът е в количеството и качеството.

Аз не ям. Ама като цяло аз не съм в час 🤣🤣 преди да лапна нещо, чета дали може и от страх не ям много неща 🤣🤣 най-вероятно не би било проблем поне по малко.

Общи условия

Активация на акаунт