Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 49 216
  • 850
  •   1
Отговори
# 450
Аз си я махам рибата тон и не я ям. Най- много ми липсва сиренцето бри да си го топна в сладко от смокни. Smile

# 451
# 452
А сурово сушени или сурово пушени мезета ядете ли? Аз знам че не трябва заради бактериите, но толкова много ги обичам, особено пастърма, че не мога да устоя и си хапвам. Гледам да не е всеки ден или ако е всеки ден да са до 5 парченца, но си признавам че и по повече съм хапвала. Успокоявам се с това, че са от големи магазини и известни марки или дори и домашно приготвено, месото пак е от магазина или от био ферми. И си правих изследване за патогенна чревна флора - чисто.
Макар че като се замисля, то и майонеза хапвам...

# 453
Нищо, което има срок половин човешки живот, не ме притеснява. Ям си всичко и бебето е перфектно. Ако нещо не е наред, то едва ли е защото някой е ял риба тон, майонеза, синьо сирене или шпек.

# 454
Единствено суши и сьомга избягвам. Всичко друго си ям, да чукна на дърво-наред е всичко!

# 455
  • София
И пастърма ям, и суши с пилешко ям. Не ям меки сирена тип бри, синьо, пушена сьомга. А пък сега като е сезона на това и няма шанс да устоя Grinning Другата коледа ще наваксам на греяно вино.
Иначе риба тон от консерва може до колкото знам. Аз по принцип не ям и не ме изкушава точно тя.

# 456
  • София
В началото и аз ядях мезенца и си виках какво пък толкова. Все пак реших да прочета какви са рисковете и рязко ми се отяде. Съветвам ви да се информирате.

# 457
  • София
Всъщност шансът да се заразите от неизмити плодове и зеленчуци е в пъти по-голям от мезе. Ако тръгнем да не ядем всичко описано по статии в интернет, накрая трябва да се фотосинтезира. Щом се знае произход и качество аз не се ограничавам.

А и както Анастасия каза, тези храни са със срок половин живот. Така са обработени и консервирани, че нищо не може да оцелее в тях Grinning

# 458
Да де. Ама плодовете и зеленчуците ги мием, а при мезетата не става.
     По добре е да не се консумират животински продукти, които не са минали термична обработка. Не си струва рискът според мене. И изобщо не е въпрос до био и домашно. Животните си се заразяват с разни бацили, както и хората.
      Сирената може да се приготви панирано или печено. Част от месните продукти също търпят термична обработка.

# 459
  • София
И аз смятам, че рискът е абсолютно неоправдан. Все мога да не ям сандвичи през тия месеци, при положение че мога да увредя или недай Боже по лошо детето си. Не е въпрос дали са БИО или не. И домашните животни се заразяват. А за сирената е достатъчно да следим дали са направени с пастьоризирано мляко. Плодовете и зеленчуците си ги мия и не ям такива навън откакто съм бременна.
Да де. Ама плодовете и зеленчуците ги мием, а при мезетата не става.
     По добре е да не се консумират животински продукти, които не са минали термична обработка. Не си струва рискът според мене. И изобщо не е въпрос до био и домашно. Животните си се заразяват с разни бацили, както и хората.
      Сирената може да се приготви панирано или печено. Част от месните продукти също търпят термична обработка.

# 460
Няма сирене на пазара, което да не е от пастьоризирано мляко. Аз ям абсолютно всичко, мезета, риба, понякога и меки сирена, като разбира се не прекалявам, единствено не ям сурова риба и сурови яйца.

# 461
  • София
Това е твой избор, което изобщо не го прави безопасно. Хубаво е момичетата, които не са наясно, да не се подлъгват по това, че видиш ли някой яде и нищо му няма.
Няма сирене на пазара, което да не е от пастьоризирано мляко. Аз ям абсолютно всичко, мезета, риба, понякога и меки сирена, като разбира се не прекалявам, единствено не ям сурова риба и сурови яйца.

# 462
От два дена нещо ми дразни гърлото, и да се обадя на АГ си е без ефект, някои със същия проблем и какво е приемал?

# 463
От два дена нещо ми дразни гърлото, и да се обадя на АГ си е без ефект, някои със същия проблем и какво е приемал?

Аз си правих гаргара с топла вода и сода и смуках няколко таблетки "Исла".

# 464
  • София
Ние хванахме вируса с гърлото миналата седмица. Общо взето пръсках с Тантум верде, мед с лимон ядох и пих чайове. ММ го изби и с температура, мен с хрема, която още държи.  Той си прави и гаргари със сода. Мина и през всички баби дядовци и за около 4-5 дни мина.

Общи условия

Активация на акаунт