Отговори
# 225
Аз нося качулка, за да ми пази ушите.

# 226
Ходя само с якета с качулки, дори палтото ми има такава 😁. При влажно и мъгливо време задължително слагам качулката(дори да е топло), иначе фината ми коса веднага поема цялата влага и мръсотия.

# 227
Аз слагам и тънък
шал
понякога на косата.Иначе ходя с шапки, но нямам прическа, косата ми е права и жилава, не се смачква.

# 228
Честит първи сняг! Осъмнахме без ток, без интернет и с голямо дърво паднало напречно на улицата. В тупик сме, така че и без автомобилен достъп... Тока вече дойде, трима младежи от блока прерязаха с ръчни триони дървото и поразчистиха пътя. Само интернета още никакъв го няма... Нямам проблем с шапките, защото вероятно и прическа кой знае каква нямам Simple Smile.

# 229
Не мога да се включа в дебатите за грим, шапка не нося и пак ми е сплескана косата. На торти не съм майстор изобщо, всъщност сладкарството ми е на ниво малко над нулата. Но да се закача за овесените сладки на Ани, че иначе само ви чета. Лееко прекалих с дозата, но веднъж в годината мога да загубя цяла неделна сутрин. 😂

И в кутията още малко

Мими, много ти е хубаво детето Heart Eyes
Снежните ви снимки са уау, но аз предпочитам гледката от моят балкон

Снощи моите деца едва се прибраха от Варна. Първо са тичали 5 мин преди да затворят гейта заради закъснелия полет за София, а после са стояли два часа в самолета за Малта, докато го размразят. 🙈
Пепси, преди седмица дърво пред входа падна на метър от татковата кола. 😳

# 230
При нас за късмет, дървото се е стоварило на единственото празно място между две паркирани коли. Сутринта си извадихме туристическата екипировка и изгазихме през снега до фитнеса. Няма да си проваляме спортната програма я Simple Smile. Даже я удължихме с 2 км. ходене в затруднени условия Simple Smile.

# 231
Мими, много хубаво момиче имаш! 🤗

Ани, много вкусни неща си сготвила. 😋😋

Имам 4 шапки, които не нося, но да ме пита човек защо купувам.

На Магни сладките са като на баба курабийки  на външен вид. Моля за рецепта, тя милата е забравила как ги правеше. Не можеше да ни смогне изпича една тава и ние сме я омели докато пече другата. 🤣🤣🤣

Много обичам сняг, при мен никога не вали. Обаче сега не зная  дали искам сняг като се прибера или не. Витиня още е затворена, а Петрохан е кошмар през зимата.

Още не съм почнала с украсите за Коледа.

# 232
Големи аварии със снега се получиха май. Ужасно тежък и лепкав се оказа.
Снощи едва се прибрах от другарската среща. Хората хубаво си бяха обули гумени и разни подплатени ботушки, а аз, вярна на глупостта си, разходих в ужасното време старите си, но любими лачени обувки Pollini и се надявам като изсъхнат да не са за хвърляне.
На връщане вятърът ми счупи чадъра, аз едва - едва се влачих, а за капак видях, че в градинката до нас снегът ще пречупи ниските дръвчета и храсти и нагазих в кишата да ги чистя. Ръкавите на палтото ми и те подгизнаха и не можах да се стопля сума ти време, но все още са здрави насажденията.
Дано да няма пострадали, не съм гледала новините.

Шапка нося понякога, но и аз нямам кой знае каква прическа, нито пък кой да ме вижда в ежедневието.
Ако ще се показвам някъде не нося или слагам и аз едно палто с качулка.

Ани като я прочетох и отидох да гледам какво има в хладилника-нямаше лазаня, а много обичам!

Магни, много апетитни са ти станали курабиите, браво!
Аз не правя сладкиши, макар и да умея, понеже у нас почти не близват захар и се налага да си ги ям сама. Не че не мога, но в последно време взеха да ми се отразяват неблагоприятно.

Миналата година правих коледни кучешки бисквити с телешко. Grinning
Купих форми на кучешка тематика и носих насам - натам специално опаковани за подаръци. С кучето обаче сме явно от една порода, защото и то няма мярка и ме подлуди от мрънкане и молби до кутията, така че ще пропусна тази година.

Мими, много е миличко твоето момиче, голяма хубавица!
Гледам, че не е наследила твоите къдрици. Blush

# 233
  • Sofia
Направихме си гимнастика с момчетата да изровим колите от снега и да разчистим пътеките около къщата.
Кучето се гмурна в снега с пръхтене, само опашката му остана навън, явно надушва къртици.
Един дебел клон от канадския дъб на двора се е счупил под тежестта на снега.

# 234
Мими, хубавица е твоята девойка!
Магни, обожавам тези курабии, искам рецепта.Бабите ми правеха такива, но никога не записах как, а те как са помнели рецепти, не знам, защото и тефтери нямам техни.
И ние от вчера сме я без ток, я без кабелна.Днес цял ден бумти камината.Жалко, че снегът спря и ще се стопи тези дни.Предпочитам сняг пред дъжд, кишавица и вятър.Ако снегът е стегнат и пръхкав, зимата се понася.Но от години вали все един мокър и тежък сняг, който само бели прави,

# 235
Силвър, и на другите благодаря за милите думи. Силвър наследила е моите къдрици, но всяка сутрин се изпъват безмилостно! Wink
Аз запълних неделния следобед със спагети Алфредо, Ани на Грамофона! Wink

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 19:58 от mimi.7299

# 236
  • Бургас/Пз
Мими, много апетитно изглеждат. Все се каним да отидем, но още не сме стигнали да там Simple Smile

# 237
Мими, много апетитно изглеждат. Все се каним да отидем, но още не сме стигнали да там Simple Smile
Да ти кажа кухнята е добре, но самата обстановка не ми е уютна, малко като стол!
Капарирах едни лачени челси боти, имам ваучер за РД от Магазин Моон /срещу х-л България/, и утре ще го занеса да ги взема! Wink

# 238
Значии…да украсяваш си е вдно целодневно начинание, плюс чистене:

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 18:32 от ДХ3

# 239
Ехаа, много красиво, ДХЗ. Стълбите са 😍
( мноого обичам такива вити)
Момичета,  бабините курабийки са това. Във Варна им казваме и захаринки. Рецепта има във всеки сайт за готвене. Моята е малко на око. Затова станах много, попрекалих с продуктите.
Кофичка кисело мляко, в която шупвам лъжичка ( и половина) хлебна сода.
Три яйца разбивам с чаша и половина захар - може само с една, ако не обичате много сладко.
Чаша свинска мас, която аз заменям с половин пакетче чисто масло и кафена чашка олио. Маслото меко, не разтопено.
Меси се меко тесто, но да не лепне ( около 800-900 гр брашно поема, може и малко повече зависи от размера на яйцата и чашата с която мерите) Почива половин- един час, правят се топчета с размер по избор, топят се в захар и се пекат в предварително загрята фурна върху хартия,  до зачервяване.
И после няколко дни забравяте за всякакви диети. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт