Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 39 252
  • 486
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,

- Резултати от изследвания на HIV и HbsAg ( хепетит Б) от последните 6 месеца и Васерман (Сифилис)  от последните 3 месеца;

Това е от страницата на болницата, в частта с документите за постъпване. Моите са от 04.10, т.е. в рамките на 6 месеца за ХИВ, хепатит и сифилис. Тогава следящият ми ги пусна, и не е споменавал, че трябва за сифилис пак. Т.е. той няма да е в цитирания срок.

Имам планирано секцио другата седмица, да ходя ли да пускам за сифилис пак, докато още има време или направеното изследване ще ми важи.

# 331
Моите изследвания бяха по-стари от 6 месеца и като отидох да раждам там видяха от кога са и ми ги пуснаха в тяхната лаборатория. Ти щом си с планово секцио, ще постъпиш в болницата предния ден и те ще преценят дали да ги пускат отново.

# 332
  • София
На мен ми пускаха изследванията от женската консултация, когато издавахме 45 дневния болничен.

# 333
Моите бяха от преди 6 месеца,направиха ми коментар че трябвало да са най-много 3 месеца назад,но ги приеха и не са ми пускали нови. Планово секцио бях и аз.

# 334
Здравейте!
В 14г.с. съм и търся нов АГ за проследяване понеже не съм доволна от сегашния. Желая  и планувам да родя в Шейново.Моля за мнения ,който е бил при д-р Мишел Шоайб

# 335
Може ли мнение за планово секцио при Вецев? Четох, че много бързо се възстановявали след това и можеш ли да си гушнеш бебето веднага? Всякаква информация ще е от полза 🤗

# 336
  • София
Може ли мнение за планово секцио при Вецев? Четох, че много бързо се възстановявали след това и можеш ли да си гушнеш бебето веднага? Всякаква информация ще е от полза 🤗
Преди 8 месеца родих при д-р Вецев, попринцип бях с планово секцио, но 10 дни преди датата ми изтекоха водите и плановете рязко се смениха.
Бяхме си говорили, че ще ми направи шевовете по някакъв нов метод - фишбон се казва , с разграждащи се конци, намалява се риска от истмоцеле (не че се глася да раждам трето).НО ми се размина, защото нямаше от тези въпросни конци.
Секциото ми беше първото за деня, в 9ч изплака бебето ми.След мен беше едно момиче, което беше планово и го изпреварих предвид ,че бях с болки вече.Тя беше останала от предния ден в болницата ,в отделението по рискова бременност е нощувала.
Катетъра ми го сложи лично доктора СЛЕД упойката, имах и серклаж, който махна след като ме заши, за моето съм изключително благодарна!Секциото мина много бързо, много леко, в началото ми стана малко лошо ,но ми пуснаха нещо в системата и веднага ме облекчи, говорихме си после докато ме шиеха, даже се посмяхме.Няма никаква болка, само усещаш леко дърпане и натиск.
Бебето ми го дадоха да го гушка, да си го целуна, не бързаха да ми го вземат, имам много снимки, имам снимки и от прерязването на пъпната връв.
Даже съм чувала,че на някои жени (по-устойчиви, не като мен 🤣) им е свалил паравана и са видели как вадят бебето.Разбира се, няма да го направи без съгласието ти,не се тревожи.
На мен ми е второ секцио ,първото ми е правено преди 7 години в Майчин дом от професор Николов и д-р Сергей Славов, и тук е момента да кажа, че секциото ми при Вецев , не е по Щарк, а е някаква модификация на Щарк (след обикновено секцио не може Щарк).
Възстановяването ми беше идентично и двата пъти.Според мен тук идва и важността от това да си помръдваш леко с крака в леглото и леко да се раздвижваш още в реанимация , не да лежиш само.Хубавото е,че ти дават да си хапнеш шоколад и за ставането имаш сили.За сравнение в Майчин дом ми се виеше свят като ставах.Имах чувство, че погледна ли надолу съм паднала.
След първото ставане, станах още няколко пъти обиколих малката стаичка, после отидох до тоалетната и се почувствах много по-добре.Дръжре си бельото най-отгоре в куфарите, не на дъното като мен 🤣
После ни преместиха по стаите.Докторът се грижеше за промиването на раната и смяната на превръзката ,още същия ден ми смени лепенката с водоустойчива и се изкъпах.
 Ако има нещо, питай, аз се отплеснах малко, но в добри ръце сте!Д-р Вецев е чудесен !

# 337
Преди 8 месеца родих при д-р Вецев, попринцип бях с планово секцио, но 10 дни преди датата ми изтекоха водите и плановете рязко се смениха.
Бяхме си говорили, че ще ми направи шевовете по някакъв нов метод - фишбон се казва , с разграждащи се конци, намалява се риска от истмоцеле (не че се глася да раждам трето).НО ми се размина, защото нямаше от тези въпросни конци.
Секциото ми беше първото за деня, в 9ч изплака бебето ми.След мен беше едно момиче, което беше планово и го изпреварих предвид ,че бях с болки вече.Тя беше останала от предния ден в болницата ,в отделението по рискова бременност е нощувала.
Катетъра ми го сложи лично доктора СЛЕД упойката, имах и серклаж, който махна след като ме заши, за моето съм изключително благодарна!Секциото мина много бързо, много леко, в началото ми стана малко лошо ,но ми пуснаха нещо в системата и веднага ме облекчи, говорихме си после докато ме шиеха, даже се посмяхме.Няма никаква болка, само усещаш леко дърпане и натиск.
Бебето ми го дадоха да го гушка, да си го целуна, не бързаха да ми го вземат, имам много снимки, имам снимки и от прерязването на пъпната връв.
Даже съм чувала,че на някои жени (по-устойчиви, не като мен 🤣) им е свалил паравана и са видели как вадят бебето.Разбира се, няма да го направи без съгласието ти,не се тревожи.
На мен ми е второ секцио ,първото ми е правено преди 7 години в Майчин дом от професор Николов и д-р Сергей Славов, и тук е момента да кажа, че секциото ми при Вецев , не е по Щарк, а е някаква модификация на Щарк (след обикновено секцио не може Щарк).
Възстановяването ми беше идентично и двата пъти.Според мен тук идва и важността от това да си помръдваш леко с крака в леглото и леко да се раздвижваш още в реанимация , не да лежиш само.Хубавото е,че ти дават да си хапнеш шоколад и за ставането имаш сили.За сравнение в Майчин дом ми се виеше свят като ставах.Имах чувство, че погледна ли надолу съм паднала.
След първото ставане, станах още няколко пъти обиколих малката стаичка, после отидох до тоалетната и се почувствах много по-добре.Дръжре си бельото най-отгоре в куфарите, не на дъното като мен 🤣
После ни преместиха по стаите.Докторът се грижеше за промиването на раната и смяната на превръзката ,още същия ден ми смени лепенката с водоустойчива и се изкъпах.
 Ако има нещо, питай, аз се отплеснах малко, но в добри ръце сте!Д-р Вецев е чудесен !

Оле много ти благодаря за изчерпателната информация 😃 златна си, Bubble!  🤗
Значи все пак щади в случай, че има шанс и за последваща бременност.
А таткото кога може да види бебето и майката? Как стои въпросът със свижданията?

# 338
За мен възстановяването зависи най-вече от организъм, не толкова от доктора.
В моята стая, жената беше оперирана от Вецев и твърдеше, че много я боли, едва се движеше, а съм сигурна, че докторът се е погрижил чудесно за нея. И идваше да я проверява кажи речи всеки ден Simple Smile
Моето секцио направи д-р Лозанов, но д-р Кръстанова, която е специализант ме довърши и заши. Възстанових се светкавично бързо, а и всеки лекар, който ми е видял белега споделя, че изглежда много добре, нищо, че е било класическо секцио.
Та, ако възстановяването трае повече време, не бих обвинила доктора.

Бащата може да види бебето до 2ч след раждането. Аз когато раждах, с мъжа ми се видях на следващия ден, на двора. И там бяха всичките свиждания, до изписването. Това октомври месец, не знам дали има някакви промени. Може би не.

# 339
Не може бащите да се качват в отделението. Само долу. Бебето го виждат до два часа след раждането, после чак на изписването, освен, ако не са в интензивно (пази Боже), като моите.

# 340
  • София
Не може бащите да се качват в отделението. Само долу. Бебето го виждат до два часа след раждането, после чак на изписването, освен, ако не са в интензивно (пази Боже), като моите.
Ти в коя седмица роди?
 Те на мъжа ми направиха проблем за изписването, не му позволиха да влезне и да ми помогне с багажа,  в крайна сметка културно се разбра с тях на регистратура и се качи.
Въпреки че аз бях тръгнала с доста малко багаж и предния ден върнах половината си багаж, пак ми беше тежко да го свалям сама (бях с малко сакче, нямам толкова малък куфар на колелца и само за раждането да си купувам, ми се видя безсмислено).Немислимо е след операция да се справиш сам.Да го бяха измислили някак, като не искат да влизат бащите.

# 341
34та.
Иначе да, не е измислено като хората.

# 342
Аз родих близнаци планово при Вецев. Бях планово. Постъпих ден преди това. Бях първа за деня, рано-рано. Не ме хвана упойката, докторът очевидно се издразни на това( не на мен). Приспаха ме. Събуждането беше много неприятно, заради интубирането.  Влязох в час малко по-трудно. Следващата пациентка при друг анестезиолог, също не я хвана упойката. Докторът ни беше поел извънредно и рано сутринта, защото имаше ангажимент.
На следващия ден аз се грижех за близнаците, на по-следващия слизах по стълбите от 2-рия до 1-вия етаж.
Плацентата на единия близнак беше срастнала с матката, което ги беше забавило в операционна. Серклажът го махна в друг ден. Всичко е до организъм и ситуация.

# 343
  • София
Мале, това с тия упойки е доста неприятно.Да не е било нещо със самата упойка?
 Аз не можах да се сгъна хубаво и много се притесних, добре че акушерката ми натисна главата напред, даже ми се извиняваше през това време, а аз й благодарих

# 344
Не знам, анестезиологът( жена) не се справи, 5-6 пъти ме боде, но при другата жена, с която бяхме в реанимация е бил мъж. След 3 дни пак бях под упойка и интубирана, по съвсем друг начин се чувствах след това. Важното е крайният резултат, имам и снимки от момента на изваждане на всяко дете, те са здрави, аз съм добре.🙂

Общи условия

Активация на акаунт