💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 12 (22.11 - 27.11)

• 79 729
  • 1 712
  •   1
Отговори
# 420
Не е най-високият, но пък е най-умният. Или и това ще отречеш.

# 421
По време на игра - в условия на бързане, стрес, адреналин, умора, съсредоточаване, конкуренция.., човек не обмисля, а действа инстинктивно. Важи интуиция, важи закон за най-малкото усилие, важат рефлекси, навици и тн. подсъзнателни неща. Да не забравяме и, че предварително не се изброяват всички допустими и недопустими действия около изпълнението на различните елементи (а когато са повече, е възможно и играчът да не е запомнил всички изисквания) . За това всички, волно или неволно, правят нарушения, шмекерии и тн. В това число Момчил, но също така и всички останали. Работата на екипите на продукцията е и това да следят за спазватето и да коригират на момента, когато някой наруши правила и това може да е решаващо за определяне на племето победител в битката. Все едно на футболен мач съдията да не реагира на момента.

# 422
Аз не смятам, че трябва да има задължително противоборство между феновете на Рълев и Момчи. Не е нужно да тровим допълнително и ние атмосферата.😀
И двамата ги намирам за силни играчи, заслужаващи финал. Личните ми симпатии отиват към Рълев, но това не ме прави сляпа за някои от минусчетата му в играта.
За Мартин съм напълно съгласна с мнението му, даже малко по-назад във времето съм писала почти същото, което и Рълев каза снощи за него. - борбен, интелигентен, приспособим. Не ме интересува с кои жени е бил, милионер ли е наистина, на мен ми е интересен като участник. Ако беше по-умерен в изказа си, щеше да е напред в личната ми класация, но заради грубия език пада по-надолу.
Друго, което е интересно е, че аз харесвам образа на героя, а героят винаги играе сам и рядко се забърква в коалиции и макар Рълев да ми е фаворитът, си признавам, че Момчи е много по-близо до участника в игрите, който аз по принцип подкрепям. И все пак смятам, че на моменти си позволява волности с правилата и сам дори си го е признавал. Снощи докосването с пръсти на масата и от двамата го намирам за нормално, дали неволно, дали инстинкт, обаче двете кубче наведнъж малко по-голямо нарушение ми се видя. Смятам, че феновете са по-чувствителни по темата заради уж "случайно" изгубената страница, може би нямаше да направи чак таково впечатление без нея. И все пак продукцията е там за това, да гледа, да контролира, а не да сочи с пръст в последствие.

# 423
По време на игра - в условия на бързане, адреналин, умора, съсредоточаване, конкуренция.., човек не обмисля, а действа инстинктивно. Важи интуиция, важи закон за най-малкото усилие, важат рефлекси, навици и тн. подсъзнателни неща. Да не забравяме и, че предварително не се изброяват всички допустими и недопустими действия около изпълнението на различните елементи (а когато са повече, е възможно и играчът да не е запомнил всички изисквания) . За това всички, волно или неволно, правят нарушения, шмекерии и тн. В това число Момчил, но също така и всички останали. Работата на екипите на продукцията е и това да следят за спазватето и да коригират на момента, когато някои наруши и това може да е решаващо за определяне на племето победител в битката. Все едно на футболен мач съдията да не реагира на момента.

Трябва им VАR, ама и то струва пари.
Не е като ония изгнили дъски от някое корабокрушение, които наричат съоръжения.

# 424
  • Sofia
Съжалявам че ви трият! Стига с това докладване за глупости! Абсолютно съм против.

# 425
  • София
Драма!!! Феновете на знаетекого вече са  изправени до стената. Какъв пък ще да е този велик изтрит коментар и от къде си сигурна, че мистериозен фен ти го е докладвал? Напиши го пак, пропуснала съм това откровение? Да не е нещо от сорта, че Момчи и Рълката ще играят с Белият зъб? Аз гл написах вече още сутринта. Нямам грам идея дали е изтрито, нито ще си мръдна пръста за да проверявам. Тук някои сте опасни братче, чак следите старите си мнения да не изчезнат. В потрес съм

# 426
По време на игра - в условия на бързане, адреналин, умора, съсредоточаване, конкуренция.., човек не обмисля, а действа инстинктивно. Важи интуиция, важи закон за най-малкото усилие, важат рефлекси, навици и тн. подсъзнателни неща. Да не забравяме и, че предварително не се изброяват всички допустими и недопустими действия около изпълнението на различните елементи (а когато са повече, е възможно и играчът да не е запомнил всички изисквания) . За това всички, волно или неволно, правят нарушения, шмекерии и тн. В това число Момчил, но също така и всички останали. Работата на екипите на продукцията е и това да следят за спазватето и да коригират на момента, когато някои наруши и това може да е решаващо за определяне на племето победител в битката. Все едно на футболен мач съдията да не реагира на момента.

Трябва им VАR, ама и то струва пари.
Не е като ония изгнили дъски от някое корабокрушение, които наричат съоръжения.

Щом продукцията може да имат в последствие (но не след края на сезона) аргументи срещу някого , че бил нарушавал, че и още тогава кадри да им показват, значи достатъчно нарушения улавят по време на игра, а не чак в месеците след това при монтажа Simple Smile.

# 427
Благодаря, Дяволе!

Всяка година губя интерес в почти последна фаза.
На два момента с изпуснти реплики и разсъждения се смях снощи.

1. Отдалечават се след победата Гладиаторите, Рълев е екзалтиран: "Бе явно като съм си Капитан си ни върви, победи...имаме само победи" и Мастагарков: "А успокой се бе, шебек!" Smiley

2. Мартин прави разбор на некадърно разпределените постове при Старейшините и коментира: "Мишо беше много слаб, изливаше водата! Той беше...със суитчер, чорапи... не знам къде беше, той трябваше да влиза във водата, а се беше облякъл все едно ще ходи на планина!" Smiley

Мишо защо беше по чорапи? Стори ми се  като се отдалечават, че и той накуцва с десен крак. Явно е било студено, сума време са ги държали мокри докато приключи играта. Как няма да се прегръщат!? Wink Дано няма настинали.

# 428
  • София
За вчерашната игра - червените бяха по-добри и според мен заслужено спечелиха.
За съвета - веднъж да съм съгласна с Ралица, екстра им дойде, това че за първи път Вики не се справи, тя така или иначе щеше да е номинирана, но сега имаха какво да изтъкнат като довод.

За довечера очаквам червените да спечелят. Не случайно са сложили Благо да държи - той първо е силен и второ е ясно, че е най-тежък от мъжете. Последното не би му помогнало, ако нямаше сила и издръжливост, но той ги има.
Отделно много е глупаво това с промото за сигурните финалисти. Но, ако победят сините и Димо или Ралица вземат, че кажат кои точно от тях са в 8-цата, то така ще издадат кой е номиниран. Как ще се самонакажат в такъв случай, че нали е много тежко нарушение на "правилата" да се издава номинираният? 😁😁

# 429
  • Luxemburg
Случайно попаднах на тази тема. Прочетох последните 50стр, ама вие пишете по много и няма как да наваксам. Интересни са ми разсъжденията ви,които прочетох.
Чудя се защо не предложат на Виолета да се оттегли по медицински причини въпреки че едва ходи, а преди на онзи културист (забравих му името) за разтегнат бицепс го извадиха? За мен това видимо избожда очите на всички, че нещо се случва зад кулисите. Не се ли сещат, че вече става явно и за малките деца?
А с какво Мартин ви дразни? Не че го харесвам, но е отличен стратег, казва доста истини, харесваше ми, но не ми харесва острият му език, може да бъде по обран, имайки предвид годините му и че има деца, да не се излага така. Утрешният ден и те така ще се държат с някой, който не им отоговаря директно или е по-възрастен. Тук мина границата сериозно и не му симпатизирам така както преди.
Няма начин да намеря коментарите ви за Румен, но за мен беше доста незаслужено да напусне. Беше силен играч. Какво е общото мнение за играта му и напускането му? Както и за Цецо, не знам какво е сгафил, но ми се искаше да остане и да се види как ще се случат нещата. А те нагласят битките според това кой искат да продължи. Та ще са ми интересни вашите разсъждения.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 16:05 от ronicat

# 430
  • Sunshine state
Мен Мартин не ме дразнеше до грозното му и унизително отношение спрямо Мастагарков. Последният имаше какво да направи по въпроса, но това е друга тема. Просто няма как да преглътна това му отношение на Мартин. Иначе щях много да му симпатизирам, ако не беше изплискал легена така. Ако бях на мястото на Благо, щях да саботирам всяка една игра за номинация, така и така ще ходя на елиминация, поне да ги накарам да св самоизядат. Пуснат ли ме да плувам до понтона - ще си се плацикам докато не завършат другите племена. 😂
А вчера искрено се притесних за бъбреците на Мастагарков - колко сол наръси на тая филия.. 😳 Аз ям солено, ама това беше направо ужас.

# 431
  • София
gg__, а дано си права, ама Димо може да каже: Сигурни финалисти са всички сини без номинирания... Калпаво звучи и си мисля, че няма да стане така, ама да видим...

Как ще отпадне Виолета по мед.причини баш сега, бройката и графикът им отиват на кино.

# 432
Драма!!! Феновете на знаетекого вече са  изправени до стената. Какъв пък ще да е този велик изтрит коментар и от къде си сигурна, че мистериозен фен ти го е докладвал? Напиши го пак, пропуснала съм това откровение? Да не е нещо от сорта, че Момчи и Рълката ще играят с Белият зъб? Аз гл написах вече още сутринта. Нямам грам идея дали е изтрито, нито ще си мръдна пръста за да проверявам. Тук някои сте опасни братче, чак следите старите си мнения да не изчезнат. В потрес съм
Ха и аз написах същото, че тримата са си близки и че може да заиграят  заедно. Ма дали е изтрито и аз не знам

# 433
  • Sofia
Нека заиграят. Ще бъде интересно.

А Мудева обра вота за най-красива, ама никой не я иска в топа Smiley

# 434
Тъй като тазгодишния сезон ми стана крайно безинтересен, муден, нечестен, преднамерен, нагласен дори, аз спрях да го гледам и си пуснах миналогодишния сезон, тъй като не бях гледала началото му. Ами, то кипи от цвят, кипи от интересни персонажи, кипи от неподправени, естествени характери и искрени синхрони.. и то не само на 2-3ма човека, а на масата от играчите! Кой лош, кой добър, кой прав, кой крив, масово от играчите са себе си! Едно от главните неща, които липсва на тазгодишния сезон е АВТЕНТИЧНОСТ, неподправеност и точно тази искреност на играчите, която според мен кара зрителя да се привърже и истински да им симпатизира. Не знам дали само аз съм го усетила, но масово участниците тази година са крайно неискрени, прикриващи себе си както на синхрони, така и в останалото екранно време. Да, разбирам, че мислиш за репутацията си и за това кой как ще те възприеме зад телевизора, но никой няма да те запомни, ако си крайно безпристрастен, предпазлив в действията и изказа си.. поне аз със сигурност не запомням такива играчи!

Общи условия

Активация на акаунт