В момента чета...87

• 55 029
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ох, с това допълнително ровене е голяма краста. Тъкмо дочетох "Портрет на непозната дама", сто пъти спирах да прочета за десетките споменавани художници и техните картини. 😃
Подхванах втората от "Криминален клуб Четвъртък" - "Човекът, който два пъти умря". Много ми хареса първата, надявам се и тази да е добра.

# 136
Подхванах втората от "Криминален клуб Четвъртък" - "Човекът, който два пъти умря". Много ми хареса първата, надявам се и тази да е добра.
Ех, така не се разбрах с тази книга, даже не я дочетох и я подарих, а бях чела хубави мнения за нея.

# 137
  • София
"Безгранично" и "Марко" и на мен ми бяха тегави....."Жертва 2114" (май не бяха така номерата) много ми хареса, разбрахме историята на Асад. А последната "Натриев хлорид" е абсолютно излишна и изсмукана от пръстите....

# 138
  • София
Ех, така не се разбрах с тази книга, даже не я дочетох и я подарих, а бях чела хубави мнения за нея.
Аз обичам такива лежерни криминалета, убийствата да са така между другото, 😃 между храната, разговорите, обстановката...

# 139
  • Plovdiv
Най-после завърших "Големите митове на Втората световна война". Нямам идея защо ми отне толкова дълго време да я прочета. Книгата не е лоша, въпреки че е прекалено суховата за мен, може би очаквах нещо различно.

Подхващам коледно-зимните запаси с "Midnight in the snow" на Карън Суон. Да видим как ще тръгне

# 140
"Оризовата майка "  Рани Маника, книга  която исках да прочета през последните 2г а сега и дойде момента. Хареса ми, въпреки тежките сцени по време на Японската окупация,недоимъка и трудната съдба на Лакшми. Много добре бяха разгърнати характерите на героите и това, че имаше глави за всеки един от тях и виждах неговата гледна точка, много ми хареса. Заслужава да отиде в номинациите за топ 5 ,труден избор ще е!

Продължавам с манипулатора психопат от "Стълба към небето " Джоин Бойн.

# 141
  • Пловдив

Ане Рил - "Смола". Ужасна книга, въпреки и добре развитата история. Не знам колко трябва да се сбърка нещо в мозъка ти, за да стигнеш до такава пустош. Да обичаш като във филм на ужасите, до оскотяване, до пълно унищожение. Да те задоволи просто притежанието на вещи, хора, тела и да мислиш, че това е най-доброто, на което си способен. Как винаги в такава лудост, има някой който не прави нищо за да сложи край или да промени хода на събитията.

# 142
  • в сърцето на един мъж...
"Безгранично" и "Марко" и на мен ми бяха тегави....."Жертва 2114" (май не бяха така номерата) много ми хареса, разбрахме историята на Асад. А последната "Натриев хлорид" е абсолютно излишна и изсмукана от пръстите....

Значи да се помъча още Simple Smile "Натриев хлорид" я имам на немски и тъкмо се чудех да я мъча ли, да не я ли...

# 143
И аз съм силно впечатлена от нея, само че не знам как си я загубих ( някой беше ми я изпратил в ел вариант Sad )
Въпросният "някой" е NumLock. Прати ти линк в този си пост преди 3 години. Линкът за сваляне все още е активен.
Много благодаря Heartpulse Хем я търсих назад в темите Blush Ужас, ужас Simple Smile

# 144
Много благодаря Heartpulse Хем я търсих назад в темите Blush Ужас, ужас Simple Smile
Можеш да си я свалиш и от читанката, разбира се, но без корица:

https://chitanka.info/text/46943-tsvetja-za-aldzhyrnyn.fb2.zip
https://chitanka.info/text/46943-tsvetja-za-aldzhyrnyn.epub
https://chitanka.info/text/46943-tsvetja-za-aldzhyrnyn.mobi
https://chitanka.info/text/46943-tsvetja-za-aldzhyrnyn.pdf

А ако браузърът ти е настроен да отваря PDF файловете директно, а не да ги записва, можеш да си я четеш и на екрана от последния линк.

# 145
Онзи ден довърших "Кедер" на Йорданка Белева - страхотни разкази. По-рано през годината четох и "Таралежите...." и те ми харесаха много! Тази жена знае как да пише, да докосне човешката душа!
Вчера и днес четох "Остайница" на Рене Карабаш - хареса ми, без да е нещо уау. Първоначално ми беше много трудно с липсата на пряка реч, на точки, на край и начало на изреченията.
Чудя се с какво да продължа днес 😄

# 146
  • Mediterraneo
Данчето е толкова фин човек, че съм сигурна, че книгите й са добри. Много искам да ги прочета, дано скоро имам тази възможност!

# 147
  • София
И аз много харесах "Таралежите...", а по принцип не съм особен фен на разказите.

# 148
И аз много харесах "Таралежите...", а по принцип не съм особен фен на разказите.
Аз също не съм фен на разказите, но тази година след нейните книги и след Избрани истории на Георги Господинов посягам по-често към този вид литература.

# 149
  • София
Преполових "Жената в мен" на Бритни Спиърс. Някои известни хора не си правят услуга като участват в риалитита или разказват за себе си и тук случаят е точно такъв. Преди да започна книгата ми беше жал за Бритни. Мислех я за поредното дете звезда използвано от родителите си.
Книгата обаче разкрива друго - семпла (да не кажа друго), неуравновесена, завистлива и живееща в свой собствен свят. Провинциална разпоретина, която се влюбва във всеки мъж, който мине покрай нея. Родителите й явно също не са стока, но е имало причина баща й да е неин настойник. Колкото и помагачи да е имало за написването на книгата, не са успели да замаскират бедния речник и липсата на реална преценка.

Общи условия

Активация на акаунт