В момента чета...87

• 55 094
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Върнах се към недочетената "Къща във Фез" на Сузана Кларк (не е авторката на "Пиранези", съвпадение на името е). Книгата е точно според заглавието - как да реконструираш 300 годишен риад в сърцето  на Фез.
Авторката не е Тахир Шах в никой случай. Всичко се върти около осигуряването на материали, майстори, сблъсъка с бюрокрацията, адаптацията към нова култура с нулеви познания на арабски език и не достатъчно добър френски (според думите на самата авторка). Четивото стана доста монотонно, и ако не я четях в Мароко (Уарзазат и Фез), щях да я зарежа. Всъщност, аз я зарязах като се върнах. Не е лоша, но не е и чудо на чудесата, но ще я довърша заради интереса ми към страната.

# 256
Чета “Хипотеза за любов” на А.Хейзълууд, по принцип не съм почитателка на любовните сюжети, но в книгата се разказва за любов между учени, което ми допадна. Единственият минус на книгата е лошият превод и печатните грешки, които го съпътстват. Не бих повторила книга от същата авторка.

# 257
Аз съм на Самуел Бьорк - “Пътувам сама”. Грабна ме като цяло. Да видим.

# 258
Започвам "Пътеписът на един котарак" - малко да разнообразя.
Ще я споделите ли в електронен вид на български? Ако го направите, аз ще и сложа оригиналната корица, нарисувана от талантливия самоук китайски художник Шуай Лю, работещ с техниката на традиционната китайска живопис, както и акварелите с туш в началото на всяка част. И ще пусна линк за тегленето и.

# 259
  • Русе
Приключих

Съвършеният криминален роман! Много повече ми хареса от първата книга и една идея инспектор Люк Каланак ми стана по -симпатичен , въпреки аха отново да прибърза в желанието си да докаже мъжествеността си срещу новата си съседка .... . Иначе престъпленията са кървави ,зли и ужасяващи. Отново Ава и Люк разрешават заедно казусите, въпреки, че фокусът е повече върху него. Горещо препоръчвам!  Заплетен, мащабен,интригуващ и динамичен.

# 260
  • Mediterraneo
Заслушах Коледа в Тифани на Карън Суон и много ме увлече. Към средата съм, все по- измислена става, ама носи приятно настроение( нищо, че не е твърде коледно, не знам защо са сложили това заглавие).
Чета и Пепел в снега на Рута Сепетис, още в началото съм и ме стиска за гърлото.

# 261
Чета  Тел/ Силоз на Хю Хауи. Малко тегаво ми тръгна в началото, но минах средата вече и съм много зарибена по историята. Надявам се края да не ме разочарова.

# 262
  • София
Прочетох "Имението Боско Бианко". Не е кой знае какво книгата- поредната любовна история, която се развива в наши дни, но остава усещането, че е преди десетилетия. Краят  беше изненадващ и неочакван, приятна изненада. Заради него ще му дам 2.5/5.
Продължавам с "Трябва да те предам" на Рута Сепетис, много увлекателно пише тази жена.

# 263
  • София
Приключих Хана в рамките на 24 часа. Страхотно ми хареса, направо ме извади от читателската апатия. Добавих си я и към книгите с номинация.

Днес се колебая дали да започна Стоунър на Киндъла, или Холи на хартия 🙃. Ще ъпдейтна утре 😜

# 264
  • Разпиляна във въображението
Влача "Приказка" на Стивън Кинг.  На 160 страница съм и почти нищо не се е случило.

# 265
Изданието Колибри държи първенството за липса на редактор и коректор. Да сте чули " брътвеж на кирилица" ? Какъв е бил оригиналният текст/датски/не зная, ама надали писателят е в грешка и бърка азбуката със славянски език-в случая руски. А може би преводачът нещо...

# 266
За коя книга става въпрос? Напоследък доста се оплакват от изданията на Колибри, като най-фрапиращият пример наскоро е "Вятърът знае името ми" на Исабел Алиенде.

# 267
Да, и във "Вятърът.." имаше грешки. А тази с кирилицата /и не само тази е грешката/, е "Когато животът ти изпрати хипопотам".

# 268
Бихте ли препоръчали книги / филми, сериали/, на историческа тематика, свързани с Хабсбургската империя и Френския кралски двор!

# 269
За коя книга става въпрос? Напоследък доста се оплакват от изданията на Колибри, като най-фрапиращият пример наскоро е "Вятърът знае името ми" на Исабел Алиенде.
Аз бях писала,че книгата добре ми потръгна с историите на главните герои,открих отново онази Алиенде,която харесвам,но след първата третина романът започна да се превръща в едно хаотично нахвърляне на случващи се събития,повече като статия от вестник,като набързо скалъпена хронология на живота на тримата герои.Темата е болезнена и Алиенде наистина е можела да я доразвие в една силна история,но явно е целяла да привлече вниманието около тези исторически събития и толкова.Опитва се да акцентира върху наболяли теми в обществото и в човешките отношения,да се обръща повече към себе си и да бъде съвременна,но на мен лично повече ми харесва предишния й стил,със силен магически магнетизъм,толкова красив и пленяващ.
И,разбира се,допълнително ме подразниха грешките в изданието.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 16:20 от Calabria

Общи условия

Активация на акаунт