В момента чета...87

• 54 974
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Да. Имам въпрос за конкретна книга - за първа среща “1Q84“ ще бъде ли неподходящ избор?
Не бих могла да дам такъв съвет, затова и писах конкретно за себе си. Аз не бих, но има различни читатели. Мураками използва специфична образност и метафори, които изискват да се привикне към тях. В този контекст, обемът на 1Q84 може да е спирачка за някой и да го спре. Подразбира се и че не е любимата ми негова книга. Почитател съм на по-ранното му творчество.

# 571
Всеки има свое мнение. Не знам защо хората осъждат тези, които не са на тяхното мнение.

Никой не те осъжда. Но не ми отговори на въпроса дали си чела на четец... просто сама подхвана темата да не сме те убеждавали.

Чела съм да.

# 572
Да. Имам въпрос за конкретна книга - за първа среща “1Q84“ ще бъде ли неподходящ избор?
Доколкото я разгледах, пише, че вътре са три книги. Така ли е?
Защото цената й е 45 лв.

# 573
Близо 1000 страници, трябва да е цялата.

# 574
Да, за това издание - трите книги са в едно книжно тяло.

# 575
Аз лично бих я препоръчала, въпреки обема.

# 576
Аз не. Точно с нея го отказах.

# 577
  • в сърцето на един мъж...
Видя ли, че нещо е "booktok/tiktok" феномен, бягам с триста....

Между другото другата книга на същата авторка се води тик ток сензация и определено е много много хубава.

Аз не бих си заменила пейпъруайта с нищо - не уморява очите, като ти се приспи или заспиш с него, сам се изключва, не те удря по носа Simple Smile Не се уморяваш, даже като пътувам на дълъг път, редовно чета в колата, ако не карам през нощта. Много ми е удобен. Даже сега си взех по-ново поколение, понеже на стария имам поизгорели пиксели тук там. Та, това ми е най-добрата покупка - имам 5 киндъла - по-старите ги дадох на родителите си. Не бих се разделила с това чудо на техниката. А обичам много хартиени книги Simple Smile

Зарязах за малко "Втората госпожа Астор" - досади ми малко. Мислех, че има нещо повече за Ню Йоркското общество по това време. Вместо това се оказа историята на една влюбена 19-годишна девойка. Или поне до там, до където стигнах. Реших да сменя малко с "Джейн Остин и изкуството на думите". За сега върви доста интересно и приятно.

# 578
  • Mediterraneo
Мен пък няма сила на света, която да ме убеди, че веднъж ако си прочел една книга на четец, ще се върнеш на таблет или, не дай боже, на телефон! ММ и той се опъва и се мъчи на таблета, но дебела кратуна. На мен четецът ми е третото око, бебчето ми. Вече не се произвежда и не знам, когато му дойде времето, с какво ще го сменя, че вече е на 7 години.
Започнах Човекът сянка на Коуди Макфейдън. Още с първите страници имах чувството, че съм я чела. Оказа се, че съм прочела първо втората част от поредицата за Смоуки. Ами... тегава работа. Някакво есе за злото, за чудовището, за насилието. Едни и същи неща на всяка страница. И като добавим екипа на Смоуки, майко мила. Не знам защо се хванах, втората книга изобщо не ми е харесала, тази и тя натам върви.

# 579
Тарти, интересно, на мен от първата до третата ми харесаха, четвърта и пета ги четох с много зор. Първите три буквално на един дъх ги изгълтах. Обаче след това ми бяха досадни. А обичам да чета подобни истории.

# 580
  • София
Видя ли, че нещо е "booktok/tiktok" феномен, бягам с триста....

Между другото другата книга на същата авторка се води тик ток сензация и определено е много много хубава.

А коя е тя? Нещо се изгубих в дискусията и не разбрах.

Обичам да чета на хартия, но напоследък ми е по-лесно да чета на киндъла, заради подстветката мога да си чета на тъмно, и най вече защото мога да си корегирам шрифта и да не слагам очила, а пък с очилата ми се изморяват по-бързо очите. Имам отвратителния навик да чета докато не започне да ми се замазва съвсем, и го имам от ученичка, добре че се случва само на книги, които са ми много интересни.
Сега чета тик ток сензацията, хахаха така пише на корицата, Али Хейзълууд, детето прочете три нейни книги и ги хареса, после запецна на четвъртата, и аз от любопитство, но съм в началото и не мога да преценя дали става или не.

# 581
А коя е тя? Нещо се изгубих в дискусията и не разбрах.

Ребека Ярос - "Всичко, което оставихме недовършено"

# 582
  • Mostly in my mind
Според мен, не. Но хора различни, или много го харесваш, или никак. Дай му шанс. Simple Smile
Само разказите му не препоръчвам, ако за пръв път почва да се чете. На мен не ми допадат. Но всичките му романите много харесвам. С нетърпение чакам и новия.

# 583
Благодаря за отзивите, остава само да успея да му намеря скоро време (че пак много книги едновременно съм харесала 🤭).

# 584
  • София
Моето Киндълче не си знае годините (над 10 май). Няма подсветки, тъчскрийн, пейпъруайт и бла-бла. Екстра ми е, не мио натроварва очите. Дано изкара още много.
Да не е само спам - започнах "Къщата на Халифа" на Тахир Шах. ОИчаквах нещо друго. Засега 200 стр чета колко за мързеливи, мръсни, несериозни и колко са зле мароканците. То почти свърши книгата.

Общи условия

Активация на акаунт