В момента чета...87

• 54 978
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А аз точно от един разказ се побърках по Мураками. Беше началната глава на птицата с пружина. Взех си книгата от едно летище в Германия заради корицата . После издадоха Кафка на плажа и там вече се затвърди мнението ми.

Ако човек харесва такива мистични истории, ще го хареса. Наистина е страхотен разказвач. И по японски депресар, много ясно.

Аз се мъча с новата на Луиз Пени. Голяма мъка, ей. Първите три бяха много интересни, а сега никак не ми върви.

# 586
Извинете, не съм запозната, но какво точно се има предвид под "тик-ток феномен"? Авторът е известен в тик-ток и е написал книга или книгата се промотира усилено в тик-ток? Не ги разбирам аз тези модерни младежки трендове, нищо, че съм само на 35 години Grinning

# 587
Грета, ако имаш предвид "Свят на куриози", тя е много интересна, със сигурност повече от предишната - за опасен сериен убиец е, но отначало има връщане към миналото - когато Бовоар за първи път участва в разследване с Гамаш. Може затова да ти върви по-трудно в началото, но после всичко ще се навърже.

# 588
  • в сърцето на един мъж...
Извинете, не съм запозната, но какво точно се има предвид под "тик-ток феномен"? Авторът е известен в тик-ток и е написал книга или книгата се промотира усилено в тик-ток? Не ги разбирам аз тези модерни младежки трендове, нищо, че съм само на 35 години Grinning

Определени автори, понеже са един вид младежки автори, се промотират усилено в тик-ток. Затова и тик-ток сензация. Вече не е достатъчно да има обикновено ревю, важно е какво излиза в тик-ток Simple Smile

# 589
Прочетох няколко книги подред от поредицата на Самюел Бьорк. Сега съм на "Совата".
Скрит текст:
Отчетох като грешка това. Трябваше да си взема малко въздух с някой друг автор между поредицата, защото във всяка книга подробно се описва историята на героите и малко ми идва досадно.

# 590
  • София
Аз затова в предния си пост нарекох масираните рекламни кампании във Фейсбук, да не говорим за book-tok/инстаграм "сензаците",  не на книги, а просто някакви "продукти", които трябва да се купят.
Вече не е важно нито толкова съдържанието, нито ревюто, нито личното мнение.
Важно е единствено визуалното представяне на продукта, снимката, корицата, красотата на представящия я "инфлуенсър".
Това е, което продава.
Отчайващо е положението, но ще става все по-отчайващо с инвазията и на изкуствения интелект.

# 591
Случайно някой от пишещите/четящи в темата да е прочел “Nouvelle Babel” (Новият Вавилон, не в превеждана тук още) на Мишел Бюси? Първоначално ми привлече интереса, но попаднах на някои детайли за книгата, които сега ме отдалечават от нея, ще ми е интересно да видя още някое мнение?

# 592
Отчайващо е положението, но ще става все по-отчайващо с инвазията и на изкуствения интелект.
То сега е "изкуствения" интелект, после като вкарат уж умния може пък да е за добро. Предпочитам компютърни модели пред кухи кратуни. Грубичко прозвуча май, но сега виждам само маникюри, интериори и котки, и нито дума за книгата, продукта или каквото и да било целта на "рекламата".

# 593
Имам отвратителния навик да чета докато не започне да ми се замазва съвсем, и го имам от ученичка, добре че се случва само на книги, които са ми много интересни.

И аз така чета, даже по няколко пъти чакам да ми се размаже Grinning и оставям като се събудя от изпускането на Киндъла Grinning

# 594
  • София
Грета, ако имаш предвид "Свят на куриози", тя е много интересна, със сигурност повече от предишната - за опасен сериен убиец е, но отначало има връщане към миналото - когато Бовоар за първи път участва в разследване с Гамаш. Може затова да ти върви по-трудно в началото, но после всичко ще се навърже.

Същата.
Ама аз не си падам по такива книги, но купувам за мама и да не се мина, и аз чета.
Ще си я дочета де.

# 595

Съгласна съм. Съвсем скоро я прочетох. По-добра е от предишните две. Началото и на мен ми беше трудно заради темата с децата в миналото, но след това става по-интересно и динамично.

Сега се залъгвам с книга на Крис Картър:  "The night stalker" (не знам как е преведена). Стават малко еднообразни.

Приготвила съм "Светлината, която не виждаме" на Доер дори и да не я изберат в книжния клуб Simple Smile

Аз не следя тикток, но инфлуенсъри има и в Goodreads, и в тази тема Simple Smile Simple Smile

The New York Times Bestsellers беше много добър преди години, може би преди около 10. Сега има разни трендове, които не ми допадат.

# 596
Аз направо се ужасявам, като знам колко много книги от класациите не съм чела - то всъщност почти нищо не съм чела от тях. Същото се получава и с филмите - от години гледам изключително сериали и почти нищо дори от номинираните за Оскар не съм гледала, някак не ми се гледат.

Друго, което ме ужасява, е колко много книги съм планирала, които си стоят и си чакат ред, а аз междувременно включвам нови в списъка за четене. От години имам чувство, че тичам, тичам и не мога да догоня тенденциите, буквално ме стресира тази мисъл.

Опа, да си призная - за първи път прочетох книга на Силвия Дей и като се изключат много подробно и напоително описаните еротични сцени, които за мен са си само кръпки, които спокойно могат да се изрежат, иначе историята не беше зле. И нямам търпение да прочета следващата книга, която вече е излязла - продължението, за да разбера как ще завърши всичко. Освен това се изненадах (което говори колко предубедена съм) колко богат и сложен език има тази писателка.

# 597
Аз пък се ужасявам колко много планирани книги от личната библиотека отлагам и то с години.

# 598
То това е проблемът днес. За да се продава добре един автор, не е достатъчно да пише добре. Трябва в книгите му непременно да има горещи еротични сцени, кървави убийства, хомосексуални, герои от други раси и националности, положителни, естествено, други актуални проблеми, особено свързани с геополитиката, както и комбинация между няколко от тях, а ако може да са всичките, още по-добре.
И аз се дразня, когато автор(к)и, които определено умеят да пишат, вкарват излишно откровени и подробно описани сексуални сцени – с цел книгите да се купуват заради тях, а не заради таланта им.

# 599
Мен пък няма сила на света, която да ме убеди, че веднъж ако си прочел една книга на четец, ще се върнеш на таблет или, не дай боже, на телефон!

И мен. Аз дори не разбирам какъв е спорът между четец и хартиена книга, все е книга. При четеца не се е хабила дървесина и е многократно по-удобен. Хартиена книга бих купила вече само някое много ценно произведение.

Общи условия

Активация на акаунт