В момента чета...87

• 54 996
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз непрекъснато гоня ,и не сварвам да догонвам....вас в темата...
,класациите в goodreads...но, знам,че е невъзможно,  та поне се научих, когато не ми върви или не ми харесва- зарязвам я,не си губя времето
Преди няколко дни оставих Буденброкови-някак не ми допадна, а я редувах с Тел,за да не ми втръсне.
Сега съм се върнала на Мисленето на Канеман,докато реша с какво ще продължа.
Имам 10тина приготвени,но се чудя между Такаши Мацуока Есенен мост ,и Хелън Фийлдс Съвършени останки.
Както виждате- "всеядна "съм, благодаря Ви за всички споделени мнения.

# 601
Така е, непрекъснато се появяват заглавия, които изглеждат интересни и е трудно да се избере, когато много привличат интереса.
Прочетох няколко страници от 1Q84 на Мураками и ми хареса, ще продължа да я чета, но ще се опитам да не я смесвам и да чета едновременно сега с Лабиринти на Франк Тилие, защото и без това е достатъчно заплетена историята и трябва да се следи внимателно (дори и когато си наясно  с нея, даже така за мен е по-интересно, защото виждам как подхлъзва читателя), според мен това е един от добрите съвременни френски автори на трилъри, въпреки че насилието в книгите за мен е неприятно за четене.

# 602
Имам 10тина приготвени,но се чудя между Такаши Мацуока Есенен мост ,и Хелън Фийлдс Съвършени останки.
Мен ако питаш, по-добре първата си избери.
Вчера свърших "Съвършени останки" ... пълна пародия
Скрит текст:
  беше края.
Каланак с ръце в джобовете лови убиец, добре че колегата му донесе електрошок и се наприказваха навреме, преди да е гътнал и четирите.

# 603
  • Wonderland
Завърших "Имало някога едно разбито сърце" от Стефани Гарбър. Останах със смесени чувства. Определено не ми хареса толкова, колкото "Каравал". Не ми вървеше нещо тази книга. Влачих я сигурно повече от седмица. След като излезе втората книга може би ще я прочета отново и ще я погледна с други очи. Сега ѝ давам само 4 звезди и то заради Джакс. Аз си го харесвам, нищо, че ми иде да му извия врата през повечето време 😊 Оформлението на страниците отвътре отново е прекрасно ❤️

Сега възнамерявам да започна "Дейзи Даркър" от Алис Фини. В анотацията това, че
Скрит текст:
има смърт, а час след нея и втора ме подсети за "Десет малки н€гърч€та" (политкоректно да се чете "Те бяха десет"), която ми е любима на Кристи
та това ме спечели. Надявам се да потръгне, защото така като гледам май ще ме налегне "книжна криза". Не ми се чете Confused

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 20:41 от Li77le Devil

# 604
  • в сърцето на един мъж...

Сега възнамерявам да започна "Дейзи Даркър" от Алис Фини. В анотацията това, че
Скрит текст:
има смърт, а час след нея и втора ме подсети за "Десет малки н€гърч€та" (политкоректноно да се чете "Те бяха десет"), която ми е любима на Кристи
та това ме спечели. Надявам се да потръгне, защото така като гледам май ще ме налегне "книжна криза". Не ми се чете Confused

Идеята наистина е подобна.

# 605
  • София
За "Дейзи Даркър" имаше няколко отрицателни коментара и съвсем ми отпадна от списъка. 😃

# 606
Месеци не съм чела нищо, вчера започнах "Погледни към дома, ангеле".
Харесва ми.

# 607
"Марковалдо" - Итало Калвино почвам.

# 608
Аз я харесах "Дейзи Даркър " само края беше малко  странен и определено очаквах нищо друго.

# 609
За "Дейзи Даркър" имаше няколко отрицателни коментара и съвсем ми отпадна от списъка. 😃

Преди час я дочетох и останах разочарована, определено очаквах повече....

# 610
  • София
Ще чакам отзив за “Погледни към дома, ангеле”.
Прочетох “Още мистерии по Коледа”. Вече бях чела първия сборник (ставаше) и третия (разочарование). Този, втори по ред на публикуване, също не ми хареса. Имах чувството, че съм чела много от разказите и преди (всъщност само този от Агата Кристи), но повечето бяха предсказуеми и с нагласени загадки. Може би късият разказ не е добър жанр за детективски истории. Със сигурност предпочитам мистериите на Роалд Дал в “Разкази с неочакван край”.

# 611
  • София
Довърших третата на Балдачи от поредицата за Еймъс Декър. Хареса ми, но по-малко от предишните, защото не съм любител на шпионските истории. Въпреки всичко ми е интересно да проследя развитието на героите.
Паралелно чета "Поканените" на Дженифър Макмеън. Някой скоро се изказа не особено ласкаво, но на мен ми допада и не намирам прилики с "Удавниците", които също четох скоро.
Иначе почнах и изоставих трета книга на Мураками - "Норвежка гора". През около 5 години правя отчаяни опити да го харесам, защото трябва да има причина да има толкова фенове. Обаче не ми се получава.

# 612
Започнах “Час за разплата” на Луиз Пени, засега върви много увлекателно. Като почитател на жанра, смея да твърдя, че си заслужава наградите.

# 613
Зачела съм няколко едновременно.
Ловецът на стриди - Джо Томас. От издателство Ера е и очаквам да става.
Тайните сигнали на общуването - Ванеса Ван Едуардс. Интересна засега.
Камък, ножица, хартия - Алис Фини. Започва загадъчно, но прочетох във форума, че не струва. Дано не е загуба на време.

# 614
Ивето, аз пък уж няколко страници само да прочета от 1Q84 на Мураками, а ми стана интересно и изчетох цяла глава. Но понеже не искам да чета сега пак по няколко книги едновременно, ще побързам да си прочета френския трилър.
Ален мак, “Марковалдо” на мен много ми допадна, имаше някои глави/разкази, които много ме бяха развеселили.

Общи условия

Активация на акаунт