В момента чета...87

• 55 131
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Чукарландия
Леле, Dez, те са толкова много, моите любими, де. Ето някои от тях:
Кралска воля
Да убиеш бащата
Нито Ева, нито Адам
Любовен съботаж
Щастливата носталгия
Попитай сърцето
🤗

Цитирам: "След Хигена на убиеца, екранизиран през 1999 г. от Франсоа Руджери с Жан Ян и Барбара Шулц в главните роли, и Изумление и трепет на режисьора Ален Корно със Силви Тестю, Синята брада е третият роман на Амели Нотомб, който ще оживее в киносалоните. Издаденият в България роман Любовен саботаж е превъплътен в театрална пиеса и опера."

Все още не съм гледала екранизациите. А трябва. 😉

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 01:31 от BBeLLa

# 196
Прочетох "Мост до Терабития" и ще си пусна филма тия дни. Сладка история, но леко тъжна. Дадох й 4*.
Нялой беше казал, че чете Буболечка в кревата - дали може да ми каже крайното си мнение, че я имам, но все не посягам към нея...
Сега се чудя с какво да продължа, чудя се между Деликатесен труп и Смола, пък да видим 😄
Буболечката може спокойно да я прескочите. Нищо особено.
Аз съм на Олива Денаро - прекрасна е!

# 197
Приключих "Нещастното начало" на Лемъни Сникет, тя е кратичка. Няма изобщо място за сравнение с книгите за Хари Потър, но иначе е приятна. Вероятно ще прочета още книги от поредицата, макар че дали чак всичките 14 - не знам.

Днес или утре ще приключа и "Култът" на Хенрик Фексеус и Камила Лекберг - отново страхотен трилър, много съм доволна от това писателско сътрудничество.

А за след това съм планирала "Етюд в черно" на Сомоса и "Олив отново".

# 198
Започнах "Свирепа зима", добро начало, но това което най-много ми харесва е, че най-сетне превода от скандинавски /в случая датски/ е четим.

# 199
Олив не ми хареса, не я довърших. Сега, покрай номинациите си казах, че ще ѝ дам втори шанс - ами не. Наистина добре написана, богат език, обаче хем ми е интересно, хем ми е скучно. Роман ли е, разкази ли са..., не можах да я харесам/разбера. Дори няма да се опитвам да чета втората.
В Амазон онзи ден започна вторият сезон на сериала с Джак Ричър - любителите да не пропускат Grinning, бива си го.
Сега чета последната излязла (единайсeта) книга от поредицата на Карин Слотър за специален агент Уил Трент. Както обикновено, сюжетът е интерсен и хубаво оплетен с предишните, малко е хард, но аз харесвам нейния стил и я чета с удоволствие, както вече съм казвала.
Успоредно започнах да слушам "Странстващият албатрос" в Сторител и все още не знам какво да мисля. Наситих се като че ли на това соц ревю в литератуарата последните години - харесваш или не, в един момент втръсва. Но не е лоша книгата, интересно ми е накъде ще се отплесне в крайна сметка, може и да ме спечели.

# 200
Точно заради този соц послевкус зарязах "Не ме познвате",не ми хареса,мъчих я до средата.Един безкраен мрънкащ роман за неволите на една нещастна жена,ковид е на всяка страница,очаквах нещо силно,като "Майките",а то се оказа супер скучен текст,повече като статия за вестник,даже и един ред пряка реч няма,но това не е проблем ,разбира се,просто ме разочарова авторката.

# 201
  • в сърцето на един мъж...
Сега чета последната излязла (единайсeта) книга от поредицата на Карин Слотър за специален агент Уил Трент. Както обикновено, сюжетът е интерсен и хубаво оплетен с предишните, малко е хард, но аз харесвам нейния стил и я чета с удоволствие, както вече съм казвала.

Вейда, на английски ли го четеш? Аз само първите три съм чела, издание на Сиела мисля бяха. А поредицата беше интересна.

# 202
  • София
Приключих "Коледа под боровинковия залез".Действието на книгата се извършва изцяло преди Коледа, така че странен подбор на заглавие. Иначе празничната атмосфера на острова е много добре представена, направо да му се прииска на човек да отиде на почивка там. Главните герои са потрес за мен, обаче. Мъжът не спира да твърди как дъщеря му е всичко за него, а заради безхаберието му, детето излиза почти голо в снега, за малко не умира, а бащата също така  си прави и секс по стаите като знае много добре, че то всеки момент може да изскочи отнякъде...
Жената и тя не знае къде се намира,
Скрит текст:
да те издават под псевдоним в списание и да не знаеш какъв е той- айде моля ти се...
Не е толкова лоша книжката, просто образите не можаха да ме спечелят- 3/5. Така и така имам втората част ще я прочета и нея и ще приключвам с коледните книги вече. Grinning Тя се казва "Градче на име Коледа".

Също така искам да ви се похваля, че вчера си изпълних целта в ГР, а именно 60/60. Grinning

# 203
Приключих с "Уроци" на Иън Макюън.
Иън Макюън пише с уязвимост, която е мощна, чувствена, ядосана, страстна, нежна... прелива от стойност и богатство.
До сега винаги съм му се доверявала.
Не,че не заслужава голямо уважение
за написването на такъв амбициозен роман. Но някак  загуби  част от моето доверие, защото всъщност не беше толкова добър, колкото трябваше да бъде. Написаното е тягостно, прозата е дълга, а животът, който описва - този на изоставен син, объркан любовник, изоставен съпруг и любящ баща, Роланд Бейнс - всъщност е доста скучен. Започнах да чета с голямо  вълнение. По принцип обичам епични истории като тази. Въпреки това, въпреки че тази работа със сигурност беше с подобен епичен дух , Макюън не успя напълно да достигне шеметните висоти, поставени от много други автори в жанра.
Написаното изглеждаше повече помпозно, отколкото богато, сякаш Макюън се опитваше твърде много да впечатли читателя. Аз не успях да се впечатля за съжаление!

# 204

Вейда, на английски ли го четеш? Аз само първите три съм чела, издание на Сиела мисля бяха. А поредицата беше интересна.

На италиански. Сиела вероятно ще продължат да я издават, или не?

# 205
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:

На италиански. Сиела вероятно ще продължат да я издават, или не?

Не знам, искрено се надявам да продължат, но от първите две има доста време вече, не се задава четвърта, понеже първата пък е на някакво друго издателство. Ако не, ще я търся на английски да я чета Sad Много е досадно това, което правят издателствата - хващат поредици, превеждат от средата, връщат се на първата, после пък не превеждат последните...

# 206
Здравейте,

в момента чета "Хана" на Алена Морнщайнова. За книгата има множество положителни отзиви тук из предишните теми, поседнах към нея с големи очаквания и те определено бяха оправдани. Неусетно прочетох повече от половината и историята ме завладя напълно. Много човешка книга, изключително силни женски образи. Единственото, което разваля пълното удоволствие от четенето са безбройните грешки - объркани времена, съгласуване, технически грешки и всичко това обилно полято със запетаи на най-разни и разнообразни места. Уж по книгата са работили редактор и коректор, но грешките са безобразни. Книгата не заслужава това.

Едновременно с това слушам "Къщата на халифа", но в последните дни е леко на пауза. Прочитът много ми допада.

Преди "Хана" прочетох "Стълба към небето" на Джон Бойн. Авторът разкрива "особеностите" на писалската общност, при това с голямо масторство, защото през цялото време изпитвах неприязън към главния герой. Въпреки че се досетих за някои от неговите действия, останах потресена от тях. Много интригуващ разрез на литературния свят, на човешките амбиции и докъде сме готови да стигнем, за да си осъществим.

# 207
  • София
Сутринта имаше мнение за Устинова и Маринина, сега го няма. Защо се трият мнения за книги?

"Дом" на Коубън се оказа много добра, по-интересна и заплетена от "Уин".
Минавам на европейски криминалета - на ред е "Цветя над ада" на Илария Тути.

# 208
Чета "Откраднато" на Искра Урумова. Харесвам български фолклор и ми е интересно да пътувам с героинята из красиви кътчета от България. Но сякаш нещо ми липсва. Може би сюжетът и героите стават по-силни в следващите романи.

# 209
  • на острова на мечтите
Питанка, Хана е роман за концлагери и евреи? Поне от корицата така подразбирам.
Но я намирам на английски или чешки.

Общи условия

Активация на акаунт