В момента чета...87

• 55 108
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Олива Денаро е моят фаворит за тази година! Започвам да търся други книги от авторката.

И на мен ми е една от най-любимите за тази година! Докато четох последната част добре си поревах, толкова ми допадна застъпеното писане от името на баща и дъщеря с пренесените последни и първи изречения, че със сигурност ще си го препрочитам отново и отново. И аз съм с въпрос за другата й книга, издавана у нас - 'Детският влак', споменато е за това спасение на децата и в Олива Денаро, за което чувам за първи път, ще се поразтърся да прочета повече.
"В обувките на някой друг" е чудесна книга също. Анотацията й прилича на дамски чиклит, но реално книгата е много по-дълбока, с много хубави образи, детайлно обрисувани, и могат да се открият много истински важни теми за всяка жена и изборите, които прави в живота си.
Аз реших да приключа с тежките книги за тази година и сега чета "Балада за пойни птици и змии", за да гледам и филма после, след това съм решила да видя едни тийн романи със стем насоченост. Взех една книга като предколедна изненадата на детето, то пък така да я хареса, че намерих още две в нета и й поръчах още две. И покрай всичко и на мен ми стана любопитно - авторката е неврохирург, която малко на шега започва да пише роман под псевдоним и той става истинска сензация.

# 226
Здрачи това ще ми е подаръка - ,, Олива Денаро '' и ,, В обувките на някой друг '' . От доста време чета за тия книги . Ще ги взема със сигурност.

# 227
  • София
"Детският влак" е също толкова хубава, колкото и "Олива Денаро"! И на мен ми е откритието на годината тази авторка, както и Алена Морнщайнова.
Аз зарязвам "Да докоснеш земята" на Рани Маника. Нито един герой не ми стана дотолкова симпатичен, че да искам да разбера какво става с него.
Искам да чета нещо хубаво, да си оправя вкуса. Започвам един подранил коледен подарък - "Притча за сеяча", дано не ме разочарова.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 12:48 от Дидка-бандитка

# 228

ще излезе скъпичко от България. Е рано или късно,ако е речено, ще я прочета. Ако не е за концлагери. След Ерик Мария Ремарк не чета и  отбягвам да гледам филми на тази тематика.
Не ми се отваря страничката, която сте ми споделили!
А мен точно той ме запали преди много години Simple Smile Заинтригувахте ме с Хана.
Аз продължавам с Победителите, надявам се да успея да я дочета тази година. Определено е най-слабата от поредицата. Като се има предвид, че Бьорнстад ми беше фаворит, но това ненужно удължаване и преразказване на историята вече трети път, започва да ми става досадно.

# 229
Веднага купих "Вода за цветята" и "Олива Денаро". Заредена съм с прекрасни книги за коледните празници!

Преполових "Мираж" на Дъглас Кенеди, първа среща с автора. Такава изненада бе сервирана в началото, че безмълвна останах. Съпружеска двойка на екскурзия в Мароко, с брачен стаж едва 3 години, но далеч не в първа младост. След две седмици престой, съпругът изчезва по безкрайно долен начин, оставяйки я като главната заподозряна в неговото убийство, въпреки че тяло няма. Според мен и двамата са с различни личностни разстройства от клъстър Б - психопат и жертва-емпат. Да видим.
Не съм споменавала спойлери.

# 230
Хана я четох миналата година и ми хареса . Победителите си чакат реда . Догодина ще препрочета Хана .

Скрит текст:
Родителите и загиват и тя остава при студено кръвката си леля .

# 231
Хана е разбираемо травматизирана след преживяното в Освиенцим. Малката Мира е нейна племенница, която няма къде да иде, след като всичките и близки загиват от тиф. Леля и Хана се грижи за нея както може, което не е много, но и двете са опора една за друга.
Това в много общи линии, и без нито един спойлер.

# 232
Нещо не мога да се настроя към "Неправилното отношение към дъжда" на Алекзандър Маккол Смит и още съм под кривата круша с нея. Трябва да я забързам, че Маргарет Атууд ме чака да я довърша.

# 233
"Къщата на халифа " на Тахир Шах, умело разказва историята си но лично мен не ме трогна.

"Татул" Георги Караславов,  гледала съм филма преди години но чак сега стигнах до книгата. Хареса ми. Но "Снаха" ми хареса повече, която ще е и една от номинациите ми в другата тема.

Започнах "Където пеят раците " .

# 234
Изслушах "Олива Денаро" с голямо удоволствие. Aко отиде на финал в номинационната тема, ще гласувам за нея. Напомни ми донякъде за любима ми "Нонкината любов".
Сега заредих да слушам "Ева Луна", а вечер продължавам да чета поредната история с Уил Трент.

# 235
Дочетох Улица Каталин на Магда Сабо - първа и последна среща с авторката. Не че е толкова лоша - даже я прочетох до край, но някак безинтересна. Започна доста объркано, после се поразплете, но така или иначе нищо особено.
Започвам разкази на Ерих Кестнер. Сигурна съм, че ще ми оправи вкуса.

# 236
Ако не сте чели "Вратата " на Магда Сабо,горещо препоръчвам.
Иначе, на мен и "Улица Каталин" ми хареса.

# 237
"Пилат"също заслужава да бъде прочетена.  "Улица.." и на мен не ми допадна.

# 238
Добре, ще й дам втори шанс!

# 239
Привет! Последните дни не съм чела и ред, но бях започнала "Докато лимоновите дръвчета растат". В ГР жанрът ѝ се води young adult, обаче освен, че героите са 18-19 годишни, нищо young няма засега, напротив - доста тъжна и сурова книга е.
Вече всички сме здрави вкъщи и се надявам да имам повече време и желание за четене по празниците.

Говорили сте си за някои от любимите ми книги за тази година. При все, че "Хана" беше прекрасна, за мен "Тихи години" беше рай за душата. Майсторско перо има Морнщайнова, жалко, че я превеждат така рядко.

Магда Сабо ми предстои и на мен, имам "Улица Каталин" и "Пилат", може би трябва да започна с втората, за да не се разочаровам. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт