В момента чета...87

• 55 051
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
За много години!

Моите фаворити нямат никакъв шанс в темата с гласуването, но важното е, че аз съм им се насладила. Малко от номинираните съм чела, но не от липса на време, а защото не харесвам голяма част от авторите или тематиката. За пръв път не си набелязвам нищо за четене от финалистите.
Книжната ми година започва добре с "Абсолютна памет" на Дейвид Балдачи. Това е първата от поредицата за Еймъс Декър. Странно, че съм пропуснала този интересен персонаж, но ще наваксам. Паралелно с нея чета "Балада за пойни птици и змии" на Сюзан Колинс, също много ми допада.

# 331
За много години!

По празниците прочетох "Зимните хора" на Дженифър Макмеън.
Хареса ми. Макар и на места да е малко наивна и да наподобява "Гробище за домашни любимци". Но определено се чете леко и е увлекателна.
Взех си и друга на същата авторка - "Удавниците". Засега съм в началото. Интересна ми е.

# 332
  • София
Здравейте и Честита Нова година!
Пожелавам ви здраве и новата година да е пълна с възможности и вдъхновения.

Преполових Стоунър и много ми допада. Не очаквам някаква уау развръзка или обрат, т.к смятам, че книгата е по-скоро поглед към героя и неговия свят.

Също така чета с/на дъщеря ми Под Игото, т.к го изучават тази година, а когато я чете тя сама, едвам и върви предвид старите думички. Времете което и отнема да ги прочете и разбере контекста е доста, и тя се ядосва. Предимно аз и чета, като променям в движение ако мога някои думички/изрази. Но тя се вълнува за сега от историята, има си любимци Simple Smile

Отивам да си сложа предизвикателството в ГР, за 2022 направих 48 от 50 /май Rolling Eyes/, а 2023 27 от 40. За 2024 пак ще си поставя за цел 40 книги, пък да видим какво ще се случи Simple Smile

# 333
Забравих да кажа, че наскоро прочетох и "Градината на пеперудите". Мисля, че от тук разбрах за нея.
Не беше лоша. Сравнително ми хареса. Въпреки че и тя ми беше малко наивна на места. В края леко се обърках, върнах се да препрочета един откъс, за да разбера правилно.

# 334
Леонардо да Винчи от Уолтър Айзъксън

# 335
Честита 2024!

Започвам я с "Baumgartner" на Пол Остър в аудио вариант и продължавам с "Полубрат" - малко тромаво ми тръгна тази книга, но започва да ме увлича.
В Goodreads са правили някакви промени, отне ми сигурно цяла минута да разбера как да отбележа книга като завършена. Flushed

# 336
Честита нова година! Бъдете здрави и щастливи! 💐
Снощи започнах "От прахта родени" на Рей Бредбъри - след половината съм, но не съм впечатлена до момента.

# 337
Рани Маника Оризовата майка. Харесва ми, макар че обемът е малко по-голям от необходимото.

# 338
  • София
Приключих вчера с "Трябва да те предам" на Рута Сепетис.  Хареса ми книгата и стилът на авторката ми допада много. По темата общо взето се оказа, че нищо не знаех, така че ми беше интересно и определено ще потърся допълнителна информация. Само краят не ми хареса. Не обичам отворени финали, вратички и т.н. Grinning Заради него ще дам оценка 4/5.

Свърших и с една книга, която влачех от месеци - "Карта от кости" на Джеймс Ролинс. Общо взето нищо хубаво не мога да кажа за книгата, нещо от рода на Дан Браун, но далеч не така интересно.
Скрит текст:
Само връзката на бабата на Рейчъл с цялата работа беше интересна, но пък това го прочетох случайно в спойлер в ГР.
2/5 по милост. Обемът е безумно и излишно голям.

Продължавам с "Тайната на Димана".

Иначе в ГР бях заложила 60 книги, прочетох 62. Тази година се изхвърлих на 70, да видим какво ще стане. Grinning

# 339
Прочетох ,, Всичко , всичко '' на Никола Юн през почивката . Сега продължавам с ,, Той не е моят Ромео '' до средата съм и за сега и нея ще я оценя с 4* .

ПС : За 2023 прочетох 55 от 50 . Тая година се стремя към 65 . За мен тази бройка си е нормална за година .
Като си гледам книжния дневник забелязах, че съм започнала да чета повече електронни книги , а хартиените се трупат . Мисля след това да започна ,, Спароу '' на Шен , а след това ще се отдам на световната класика . Утре очаквам 9 книги на Талев и още 5 други . 3 месеца подред купувам само Класика , а новите гледам да чета на телефона . Има още няколко Класики , които искам да си набавя . Определено трябва да наваксам с книгите тази година . Не знам ще ми стигне ли един живот да прочета всичко . Ама колкото толкова . Здраве да е .

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 13:00 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 340
  • София
Честита 2024!

Моята книжна елхичка Simple Smile
Нямам представа колко книги съм прочела миналата година, колкото - толкова, важното е, че ме намериха книги, които истински и силно ме развълнуваха.
Мъча все още "Балада за пойни птици и змии", рядко чета книга повече от 5-6 дни. Това е поредното ми разочарование от продължение, макар тук всъщност да е предисторията на Игрите на глада. Не издържах и гледах филма даже. И с две думи - Сноу е толкова симпатичен, и накрая в рамките на 50 страници или 15 минути го правят злодей, толкова нагласено и изкуствено. Иначе идеята е хубава, има добри моменти, но липсва всякаква динамика, въобще нищо общо с трилогията.

# 341
  • София
Мъча все още "Балада за пойни птици и змии", рядко чета книга повече от 5-6 дни. Това е поредното ми разочарование от продължение, макар тук всъщност да е предисторията на Игрите на глада. Не издържах и гледах филма даже. И с две думи - Сноу е толкова симпатичен, и накрая в рамките на 50 страници или 15 минути го правят злодей, толкова нагласено и изкуствено. Иначе идеята е хубава, има добри моменти, но липсва всякаква динамика, въобще нищо общо с трилогията.

Не забравяй, че между Баладата и трилогията има 65 години разлика. Кой може твърдо да каже, че е същият както на 16 години?

# 342
  • София

Не забравяй, че между Баладата и трилогията има 65 години разлика. Кой може твърдо да каже, че е същият както на 16 години?

На мен Сноу не ми се видя много симпатичен дори в по-ранните части на "Баладата", имаше си своите подмолни и егоистични тенденции, които се развиха по-нататък.

# 343
Патриотично настроена, продължавам с "И стана ден" на Ц.Родев. Въпреки големия обем и дребния шрифт, романите се четат леко. Чак се учудвам на себе си, че така се "зарибих", защото историческите романи не са ми от най-любимите.

# 344
  • София
А аз не помня четох ли Балада за пойни птици и змии. По принцип харесвам и книгите и филмите, ама хич не помня купих ли я тази балада. Никой около мен не иска да ходим да гледаме филма. 

Чета новите книги на Нийл Шустърман: Разделени и ме чака Нецели. Това е авторът на трилогията Косачи, доста известна сред младите почитатели на фантастиката. Харесва ми.

Общи условия

Активация на акаунт