В момента чета...87

• 55 062
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Честита Нова година, мили четящи другарчета! Simple Smile
Бъдете много здрави и вие, и близките ви!
Много интересни книги да прочетем през 2024 година!

Ще се опитам по-късно днес да пусна темата за гласуване за "Кинга на 2023 година".
Ако нещо не успея, ще я пусна утре Simple Smile

# 316
Честита Нова година! Да сте живи и здрави!

Аз приключих вчера втората книга на Пол Робинсън, която прочетох тази година - The Thyroid Patient's Manual. Той пусна наскоро трите си книги за Киндъл в Амазон (преди това бяха налични само на хартия и излизаха скъпичко, като се има предвид, че и транспортът не е много евтин) - в електронната версия излизат под 33 долара общо трите, а могат да се купят и поотделно, разбира се. Така че, ако се интересувате от темата за хипотиреоидизма, тези книги са истинска златна мина, особено The Thyroid Patient's Manual. А ако някоя от вас не може да ги прочете на английски, но все пак се интересува, мога да изпратя файлове със записките си за две от книгите - Recovering with T3 и The Thyroid Patient's Manual. Правила съм ги за себе си, за да мога да се връщам към тях в бъдеще, когато се наложи, но нищо не ми пречи да ги споделя.

# 317
Честита да ни е новата 2024- та, четящи! Да е здраве!

Прочетох "Тайната на Димана". Отдавна не ме беше впечатлявала и пленявала книга.

Започнах "Завръщане в Аляска" на Кристин Хана. Любима писателка, с големи очаквания съм.

# 318
Започнах “Четвърто крило”, не съм почитателка на жанра, но сюжетът ми се стори различен от повечето типични такива. Бъдете много здрави и благословени през 2024!

# 319
  • Русе
Честита Нова година и от мен. Пожелавам ви още много прекрасни истории и време, за да им се насладим и прочетем.
Приключих ,, Диригентката,,.  Сега гледам филма. Драматична история, но също така искам да ви пожелавам да бъдете целеустремени, амбициозни и да правите това, което обичате, както главната героиня Антония. Въпреки бедността, пречките,тя винаги намира решение, за да следва мечтата си да стане диригент. Филмът е също чудесен,едно към едно с книгата,но все пак екипа и писателката са работили съвместно. 
И въпреки, че успява да постигне не малко , статистиката си остава такава . Историческа драма с любовен послевкус. Препоръчвам . А съм хвърлила око и на една от най-новите книги на издателството

# 320
  • София
Честита Нова Година! Здраве, радост и много нови книжни открития за всички читатели!
Първата ми книга за 2024 (броя по това кога съм я довършила) е ”Аз ли нож в ръка държа” от Ашли Уинстед. Доста добър трилър. Група бивши студенти отиват на 10-та годишнина на випуска. Навремето са били много популярни, но в последната им година едно от момичетата е брутално убито, а гаджето й - основният заподозрян - така и не е обвинен поради липса на достатъчно доказателства. Сега братът на жертвата е решен да изкопчи истината. Интересни герои, всеки със свои мотиви, добри страни и недостатъци. Действието е разделено между преди (различни години от колежа) и сега, но не безцелно, а за да позволи загадката да се разплете постепенно. Бързо се чете.

# 321
Честита Нова Година!
Hug
Моята ще започне с "Кръстопътища " на Джонатан Франзен

# 322
Честита нова година! Нека много хубави книги открият пътя си към вас през тази година!

Аз си пренасям от 2023-та “Гробът на сестра ѝ”.

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 17:34 от Морско_момиче

# 323
  • Варна
Честита Нова година и от мен, четящи другарчета ! Желая здраве, щастие и късмет! Simple Smile

В момента не чета нищо, но усещам, че неудържимо ме привлича " 1984" на Оруел, та предполагам с тази книга ще поставя началото на новата книжна година. Simple Smile

# 324
За много години!

И аз напоследък не намирам нови книги, които ме грабват. Виждам в другата тема, че в класацията води книга, която на мен не ми хареса особено, но съм забелязала, че в темата има трендове и явно сега трендът е за тази авторка.

Започвам "Трябва да те предам" на Сепатис най-накрая. Темата ме заинтригува.

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 18:39 от Cool_Cat

# 325
  • София
Честита Нова Година, четящи момичета. Да ни носи здраве, спокойствие и много хубави заглавия. Аз съм в някаква книжна суша ог доста време, дано приключи скоро.

# 326
За много години и от мен!

По повод темата за гласуване - не ме е срам да си призная, че не съм чела нито една от книгите, които са печелили от 2017 година насам и нямам никакво намерение да го правя. Ако подозренията ми за тазгодишния победител се потвърдят, чака го същата съдба. Ако книгата е много обсъждана и хвалена, трябва да е по мой вкус, за да ѝ дам шанс след време, а това е доста рядък случай.
По темата какво чета - след Маргарет Атууд, която завърших два часа преди настъпването на новата година, започнах "Пропукване" на Карин Слотър, че ѝ се канех отдавна.

# 327
И аз не съм чела повечето книги, които се номинират или дискутират по групи и форуми, само някои. За сметка на това съм чела шведски, испански, а и англоезични заглавия, които не излизат и няма и да излязат на български. Всеки си има предпочитания и интереси.

# 328
Честита да е новата 2024!🕊
Здрава,мирна и успешна да е!🌿
Много книжни приключения и вдъхновения!📚

Приключих 2023г с 2 книги.
"Където пеят раците" интересна история малко тип съвременен "Маугли" , в по-голямата част от книгата ми беше young adult,но като цяло беше добре. Не съжалявам че я прочетох. Може някой ден да гледам и филма.

Прочетох и "Време за жени" Елена Чижова. Три баби отглеждат и възпитават едно момиченце,което не желае да говори но попива всяка дума от тях в съзнанието си. Три баби с различна съдба,всяка от които има какво да каже. Въпреки тъжната история нещата някак се подреждат както трябва да са.

Сега дочитам "Следите на душите" Майкъл Нютън, бях я оставила на пауза.

# 329
  • Разпиляна във въображението
Честита 2024!

Аз още влача "Приказка" на Кинг. Щеше ми се да започна годината с нещо по-интересно от нея, но бавна работа. Давам й още малко време и може да я зарежа.

Общи условия

Активация на акаунт