В момента чета...87

• 55 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Почти приключих "Имало едно време... два пъти" - смразяващ трилър. Дори това да е просто роман съм сигурна, че има толкова извратени мозъци по света. Това е втората книга от поредица, веднага след това започвам да слушам първата, защото имаше препратки към нея ("Недовършеният ръкопис") и предполагам, че ще ми се избистрят някои неща. Съжалявам, че не погледнах предварително, че става въпрос за поредица, защото винаги има някаква последователност, дори да са индивидуални истории. Често има и еволюция в писането на автора, която обичам да следвам.
Продължавам и с "Полубрат" - тази книга ме пертурбира жестоко, а съм едва на двеста и някоя страница. Ако нещата, които се загатват досега са такива, каквито ги разбирам, не знам какво да очаквам нататък. Напоследък избирам предимно книги, които показват колко далече може да отиде човешката психика и то все към мрачното. Определено трябва да разнообразя с нещо лежерно и весело.

# 406
  • София
Чета "Трябва да те предам" на Рута Сепетис и съм много впечатлена от това как пише.
Направо ми влиза под кожата тази ужасна атмосфера... Толкова истинска, направо да настръхне човек...

# 407
Снощи довърших "Трябва да те предам" на Рута Сепетис. Историята на едно 17 годишно момче, което живее в Румъния по време на режима на Чаушеско- трудностите, с които се сблъскват, липсата на храна, режима на тока, да не смееш да говориш спокойно дори в собствения си дом, ограничаването на хората във всяко едно отношение - липса на всякакви права, нарушаване на всички човешки правомощия. Не знаех почти нищо за този тъмен период за Румъния. Беше ми интересно. Оцених я с 4*.
И за да си почина малко от по-тежките и мрачни романи започнах нещо много неангажиращо - "Любов на теория" на Али Хейзълууд.

# 408
Започнах Момчето в снега - Самюел Бьорк, за сега върви увлекателно.

# 409
  • Wonderland
Завърших "Удавниците" на Дженифър Макмеън. 5 звезди от мен! Имало е защо да има толкова много положителни мнения. Книгата определено ми привлече вниманието със сюжета си. Поглъщаща история, която се разплита малко по-малко с четенето. Има нотки на мистерия през цялата история, която хем кара косата ти да настръхне, хем ти се чете и не ти се спира. Почти през цялото време се чудех "Добре, защо го четеш сега това посред нощ?" 🙈🙉🙊🤣
Скрит текст:
Всеки момент очаквах някой зловещ призрак на девойка или детенце да изскочи и да се побъркам съвсем! 🤣
Епилогът ме остави без думи!

Сега възнамерявам да започна "Баскервилското куче" на Артър Конан Дойл. Аз смела ли съм или какво!? 🤣

# 410
Li77le Devil, страшничка си беше. Аз обичам ужаси, но си признавам, че и мен една нощ ме хвана страх...

"Баскервилското куче"...  съм го чела като тийнейджърка. Не мисля, че към настоящия момент, на фона на съвременната литература, би ме впечатлила подобна история.
Разбира се, добре е да се познават класическите автори и техните произведения. Може би от тази гледна точка. Но лично за мен те са в някаква степен вече отживели.

# 411
Здравейте, четящи! Не съм писала от около 100 години Head Band Но ви следя редовно Nerd
Минавам за съвет. Моята Щеставамнаосем иска да й купя първата книга от поредицата за Хари Потър за да я четем Two Hearts Не знам обаче към коя поредица да се насоча. Видях, че са на различни илюстратори. На пръв поглед не ми допадат на Кей и на българския илюстратори. Има ли изобщо чак такова значение или просто да заложа на коя да е поредица?
Благодаря предварително!
За да не е спам - точно започвам Мамник

# 412
Здравейте, четящи! Не съм писала от около 100 години Head Band Но ви следя редовно Nerd
Минавам за съвет. Моята Щеставамнаосем иска да й купя първата книга от поредицата за Хари Потър за да я четем Two Hearts Не знам обаче към коя поредица да се насоча. Видях, че са на различни илюстратори. На пръв поглед не ми допадат на Кей и на българския илюстратори. Има ли изобщо чак такова значение или просто да заложа на коя да е поредица?
Благодаря предварително!
За да не е спам - точно започвам Мамник

На мен ми е известно само едно илюстровано издание - с илюстрации на Джим Кей. За съжаление имам само първата книга, защото са скъпички. Но я обожавам. За мен тя е едно бижу.

# 413
Аз събирам на Миналима - скъпи са, но пък те не излизат всяка година, а и ги изчаквам на промоция. Самите фигури не са толкова красиви, като при Джим Кей, но илюстрациите са красиви като цяло и много креативни.

Има още доста илюстровани издания - включително това с илюстрациите на Зидаров (преди време писах, че не ги харесвам, но и той си има почитатели и това е нормално).

# 414
Здр. в момента чета един от последните романи на Стивън Кинг прекрасен както всичко написано и преди от него но имам едно голямо НО - почтина всяка страниц присъства думата ковид , мутации , щамове , маска , пандемия , ковидясали , ръкавици, дезифектанти , ваксини бустери или най малкото споменаване като двуметрово разстояние или страх . Всичко това е отчайващо дразнещо и главата не ми го побира как писател от такава величина може да се подведе по тази лудост даже и с намек че не обича Тръмп а предпочита деменцията на Байдън и това не е спестил в романа си . Времето в което е писан наистина беше объркващо с със глобалната атака на елита и фармацефтичните гиганти но за човек с глава на раменете не е оправдано да не вижда измамата . Последно - романа е хубав ако го излекуваме от ковид 🙂
Предварително се извинявам на всички богове на грамотното писане

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 17:46 от Morisan66

# 415
Нямам никакво намерение да си причинявам "Холи".

# 416
  • Mediterraneo
Аз пък не мога да взема под внимание толкова неграмотно написан отзив за която и да е книга.

# 417
Малко несериозно ми звучи едно толкова неграмотно написано мнение, още повече, че очевидно залита в други посоки, които се отдалечават от литературата и четенето.

# 418
Ковида го срещнах във "Вятърът знае името ми" на Алиенде, а сега и в "Лудостта на тълпите" на Луиз Пени. Нормално. Писани са по време на и след епидемията. Нито е натрапчиво, нито пропагандират някакви теории на конспирациите. Споменава се като факт и неговите последствия.

# 419
На първо четене десетина правописни грешки. Все пак литература се коментира.
Дописвам- предходният пост е изтрит.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 22:21 от W

Общи условия

Активация на акаунт