В момента чета...87

• 54 976
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Няма ли книга, която да представя целия ужас в Аушвиц, без разните му там измишльотини?
Има. Например "Искрица живот" на Ремарк.

# 526
Calabria, завиждам благородно ❤
Отдавна чета Модиано и мисля, че съм прочела всичко негово. Струва ми се,' че съм го споменавала в темата. Стилът му е специфичен, а темите са най-често спомени. "Симпатично мастило" много я харесвам!
По повод Нобеловите лауреати, аз успях скоро да прочета последната книга на Ани Ерно "Младият мъж".
Чета много руска документалистика напоследък.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 09:09 от Tsugumi_

# 527
И аз да се включа по темата за ВСВ - гледах страхотен филм Adieu monsieur Haffmann. Препоръчвам.
Също помня руските филми за лагерите, които съм гледала като дете и все още помня някои кадри...

# 528
"Планината помежду ни" - в пъти повече ми харесва от филмът. Макар и някои черти на Ашли в книгата леко да ме дразнят.

# 529
"Планината помежду ни" - в пъти повече ми харесва от филмът. Макар и някои черти на Ашли в книгата леко да ме дразнят.

Кои черти?!
Четох я отдавна. Имаше леки разлики с филма. Спомням си, че кучето беше друга порода. Май и нещо имаше около съпругата на доктора. Но по принцип харесвам и книгата, и филма.

# 530
Една идея в повече любопитна ми идва и доста действа главния герой. То, вярно, че е жена все пак, но мисля, че във филма героинята беше малко по-умерена. Иначе препратките към съпругата и миналото на доктора са разкошни.

# 531
Знаех си, че ще ми дойде много близка с другите две книги "Поканените" на Дженифър Макмеън. Още като прочетох отзад за какво се разказва. На първата една трета съм - ами много ми наподобява другите й книги, чак образите на героите ми се припокриват.  Подобна млада двойка имаше и в "Удавниците". Да не говорим пък, че това мочурище и момичето, чиято майка е заминала, много напомня на историята на Кая от "Където пеят раците" - интересно кой от кого е взаимствал. Мхм - сега погледнах в goodreads - "Където пеят раците" е издадена година по-рано.
Иначе "Поканените" е приятно написана, чете се непринудено, историята е страховита, обаче да четеш подобна история за трети път.... малко идва вповече... Ще видим до края как ще е, може пък да си променя мнението и да я харесам.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 08:45 от utro77

# 532
В момента чета “Лято в Тифани” на К.Суон, по принцип не съм почитател на този жанр, но книгата засега ми харесва. Преди това приключих “Четвърто крило”, хубав сюжет, но с прекалено на моменти вулгарни сцени и лош превод.

# 533
На “Четвърто крило” само няколко страници от началото съм чела на български и не изглеждаше толкова зле превода, даже подозирам, че е по-поносима за четене в превод, отколкото в оригинал. Четох я на английски и ми беше омръзнало на всяка страница поне по веднъж да срещам думите s*it, или fu**, ужасен стил. Затова приключих набързо с тази поредица, намерих в интернет (за който се интересува ще намери сам) резюме на втората книга, сюжета там е пълна каша. Впрочем някъде срещах съмнения, че втората книга е писана с помощта на АI, предвид прочетеното за нея не го изключвам като възможност. Най-хубавото  на двете книги (в българското им издание) в моите очи са кориците на книгите.
Първата книга прочетох от чисто любопитство, но не бих я препоръчала.

# 534
  • София
Това “Четвърто крило” си е чист маркетингов продукт и машина за пари.
Никога не бих посегнала към тази поредица, дори от любопитство. Язденето на говорещи дракони може да е очарователно само за подрастващи, а на нас як да ни е джобът да им купуваме подобни продукти (дори не бих ги нарекла и "книги", а точно "продукти" ) Grinning

# 535
Драконите бяха всъщност най-интересни в цялата история. А и ми се четеше още нещо във фентъзи жанр, тази обаче се оказа някаква нова (за мен) категория - роментъзи 😁.

Да допълня за “Лабиринти” на Франк Тилие, защото все още чета тази книга- засега ми харесва и ми е интересна (независимо, че знам целия сюжет), предполагам, че ще се появи в някакъв момент и преведена и издадена на български език, още повече, щом авторът наскоро беше гост тук.

# 536
Изобщо не мисля да го чета това крило . Изобщо не си падам по такива книги с дракони и глупости , но за Любовната и книга с розовата корица съм без думи . Би трябвало тя да е на много по високо ниво от другата, но уви ... ,, Всичко , което оставихме недовършето '' за мен е една много затрогваща и изненадваща с края си книга .

# 537
  • София
Видя ли, че нещо е "booktok/tiktok" феномен, бягам с триста....

# 538
Драконите и облаците не са като английското издание за това няма да я чета . LaughingMask

# 539
  • София
Видя ли, че нещо е "booktok/tiktok" феномен, бягам с триста....

С известни уговорки добавям "Бестселър на Ню Йорк Таймс" и "Клуба на Рийз Уидърспуун"  Grinning
Но е факт: това са каналите за продажби сега.

Общи условия

Активация на акаунт