ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 417
  • 605
  •   1
Отговори
# 90

Момичета, аз днес се измерих за първи път откакто родих. Преди раждането бях 62.250 кг. Днес съм 55.40. Реално са ми останали 1.40 кг. за сваляне до теглото ми преди раждането и те може и да паднат с намаляване на отоците. Доволна съм. Blush
Ах, колко не те харесвам, чак ми звучи нереално, какво е това 1 кг 🤣🤣🤣 Шегувам се, разбира се, радвам се че успяваш да се възстановиш толкова бързо.... Пожелавам го и за себе си, но не мисля, че ще имам такъв успех

# 91
Честити бебчета на всички мами! Да са ви здрави и благословени и нека имате прекрасни моменти заедно! Hug

И аз съм сред родилите наскоро. Моето 2ро момиче се появи на бял свят на 24.11 като си изчака датата за секцио, въпреки някои препятствия Hug People Baby

denicahristova, аз бях с акушерска холестаза. Но не съм имала обрив, само сърбеж, който беше навсякъде,  тяло, длани, стъпала... В началото на сърбежа показателите ми асат, алат, ггт бяха на горна граница, като бързо след това излезнаха извън норма. С подходящи лекарства ги овладяхме и изкарах 3седмици.
Единствено бих те посъветвала, да пуснеш след няколко дни пак тези изследвания и ако са си добре, значи е нещо друго.

# 92
  • София
Колко хубаво, 3 нови девойки на бял свят!! Честито на новите мами, да са ви живи и здрави и много радост да ви донесат момиченцата!

# 93
Rolly, n 97 Честити девойки! ❤️ Жирафче, да ти е Честита Лила🥰  Бързо възстановяване, момичета 🙂

# 94
Честити бебчета, момичета! Да растат здрави и щастливи! Бързо възстановяване! 😍🍀

# 95
Все момиченца в последните дни 💕 Честити да са ви ,момчета! Здрави и щастливи да са ! 🍀

# 96
  • София
Честити девойки момичета!

Denica както те е посъветвала Роли пускаш пак и ако не са завишени чети за PUPP rash.

Боби голям завид за кг! Как е вече вкъщи? Успокиха ли се нещата?

# 97
  • Бургас
Отдавна не съм влизала тук и реших да намина са ви видя Simple Smile
Много се радвам, че списъкът с бебоци започва да се пълни Simple Smile
Скоро няма да останат не родили Simple Smile

# 98
  • Somewhere beyond the moon and stars
Живи и здрави да са всички момиченца и техните мами! Heart

# 99
Честити девойки момичета!

Denica както те е посъветвала Роли пускаш пак и ако не са завишени чети за PUPP rash.

Боби голям завид за кг! Как е вече вкъщи? Успокиха ли се нещата?

Благодаря, пуснах ги в събота, ще изчакам още няколко дни и ще пусна пак, за да съм спокойна, за ПУПП прочетох, а при мен и за този обрив шанса е увеличен, защото чакам момченце, лекарите ми казват алергия…ограничила съм каквото са ми казали от силните алергени и се надявам просто да е нещо от хормони и да мине като се роди бебчо.

# 100
Маце, краката ми започнаха да възвръщат първоначалния си вид. Има още до пълно възстановяване, но вече определено съм по-добре. От работата ми организираха няколко прегледа и най-накрая разбрах причината - започнала съм да развивам прееклампсия (реално това е и диагнозата по епикризата от МД, но аз си мислех, че е само заради някоя пътека). Не е успяла да се разгърне напълно, защото много навреме са извадили бебето, но вече са били налице някои от последствията от нея - бъбречни, чернодробни и колагуационни нарушения. Аз бях с много влошени чернодробни показатели, завишен Д-димер и нефрозен синдром, от който съм получила и въпросните отоци. Всъщност и повръщането, от което ме лекуваха в Токуда си мисля, че може също да е било първи признак. Но важното е, че вече започва възстановяване на организма. Нефроложката каза, че Господ ме обича. Blush Тя първоначално предположи, че може да се наложи отново да ме хоспитализират, но за щастие това отпада. Само при мисълта да си оставя детето, за да вляза в болница и започнах бързо-бързо да се оправям. Grinning
Иначе вкъщи ни е супер. Нямах търпение да ни изпишат и да се приберем. Тук ни е много по-спокойно всичко. За съжаление при мен няма да го бъде с кърменето. В болницата уж тръгна нещо, но с тези болки които имах и невъзможността в първите дни да се грижа пълноценно за детето си, всичко секна. А не знам защо всеки като ме чуе и пита: Кърмиш ли я? И все трябва да се обяснявам. Rolling Eyes

# 101
Боби, много се радвам, че всичко вече преминава и сте вкъщи. Вярвам, че сега като се успокоиш и емоционално, още по-бързо физически ще се подобряват нещата и скоро ще е само неприятен спомен.

Не се обяснявай за кърменето. Хората са много нетактични и като не знаят какво да кажат, вечно тоя въпрос им е в устата - все едно някой им дължи разяснение. Аз лично бих сменяла темата, ако ми е неприятно да я коментирам, а ако съм в дзен настроение бих казвала, че всичко нужно за бебето е осигурено.

# 102
Боби, радвам се да прочета, че лека-полека се възстановяваш. 🙂 Представлявам си колко ви е хубаво с бебка вкъщи. А за кърменето не трябва да се обясняваш на никого.

# 103
Боби това са отлични новини, много се радвам че вече се чувстваш подобре.

Аз искам да попитам имате ли кървене от носа? Знам че е нормално до сега ми се е случвало няколко пъти, но тези дни е някак почесто и като че ли пообилно. Също и пърстите на рацете вече много се подуват, чак до болка. Утре имам час за преглед и ще попитам, но дотогава не мога да спра да мисля. Кървната слика преди 2седмици беше на ред, даже и желязото успях да кача в нормални граници, не се сещам за друга причина за кървенето от носа.

# 104
  • София, България
Имам кървене от носа, да. Особени сега от две седмици ме мъчи хрема, която не минава толкова лесно и вече два дни си ми кърви носа. По-издути са кръвоносните съдове и капилярите не издържат. Особено ако ти спира бързо, няма проблем Blush

Боби, прекрасни новини! Дано вече загърбваш всички проблеми покрай бременността и раждането. За кърменето - да ти влиза през едното и да ти излиза през другото ухо. И аз бях така първия път. Беше чудо голямо за всички, че не кърмя. Хич не се обяснявах, въпреки че някои направо си ме караха да им обясня “защо?!”. Казвах “не се получи” и толкова!

Общи условия

Активация на акаунт