ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 544
  • 605
  •   1
Отговори
# 105
Имах много силен кръвоизлив от носа докато бях в болницата последния път - даже ми сменяха калъфката. Но не беше от кръвното. След това имах остатъчно няколко дни, но се поизчисти. Нямам главоболие, кръвното е в норма, така че не се притеснявам.

Но и аз имам една хрема и запушен нос, които ги влача от 2 седмици и нещо вече. Първите 5 дни слагах Виброцил, но сега само на морска вода спрей карам и ако не мога съвсем да спя през нощта, тогава пръскам малко капки, за да не съм като риба. Въздухът вкъщи е сух и допълнително допринася. Ползвам дифузер за етерични масла, но без маслата и пак не върши работа. Явно ще трябва да взема един нормален овлажнител за сезона.

# 106
  • София
Боби нали са ти пълни ръцете с любов? Какво ти пука за кърменето 😁

За запушения нос е от набъбналата лигавица навсякъде в тялото, така ще е до раждането, аз на моменти едвам дишам. Може и кашлица да се появи.

И мен ми се подуват и ръцете и краката, не е от крвъното. Също от носа имам кръвни нишки. Бременни хубави екстри са това. 😁

# 107
Боби и на мен не ми тръгна кърмата от стрес, даже моето АГ каза по- добре, че и от кърменето допълнително може да се задържи кръвното високо. Иначе от прееклампсията симптомите може до 2 месеца да отшумяват. Аз да се оплача тъкмо вече няма лохии и днес след преглед АГ-то казва чакай скоро цикъл да дойде. Ще станат 2 месеца и аз като детето "памперси" нося.

# 108
  • София, България
Ох ужас! Grin Аз откакто ползвам менструална чашка вече не ми е супер гадно от идването на цикъл. Обаче все пак толкова отдавна не съм имала, че хич не ми се иска да си припомням този месечен момент Satisfied

# 109
  • София
Момичета, не бива да се обвиняваме колко мляко може да достави организмът ни. Стресът със сигурност влияе на този процес също. За кърмата - аз се цедя, защото детето свикна на шишета и не засуква от гърда. Изцеденото количество не е много, но каквото изцедя, го смесвам с адаптираното му мляко. Понеже се роди по-мъничък, бебчо е на Frisolac premature, докато стане 3 килца.
За кръвното, от операцията насам, най-неочаквано ми се нормализира и докато бях в МД ми го измерваха 120/80 и дори 110/70. Спряха ми антихипертензивната терапия и останах само на небилет половинка сутрин. Вкъщи на ел апарата замервам до 135/85, това без лекарства. Дали от премахването на миомата и вече липса на бременност и плацента, но ще се окаже, че нещата много са се подобрили с хипертонията!
Лохиите продължават, но доста оскъдни. Само като цедя кърма, леко се засилват.
Коремът е увиснал, поръчала съм ортопедичен колан. Свалила съм 6 кила след раждането, остават ми още 7 да изчистя от бременността, и още 15-тина после дето са ми в повече Simple Smile)) Ще бъде дълъг процес, но засега съм се фокусирала над малкия и пълноценното ми възстановяване и почивка и съответно не се лишавам от храна.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 19:36 от ЛейдиРоуз

# 110
Еееххх, колко прекрасни новини съм изтървала!!!
На всички нови мами от последните дни - да са им честити рожбичките!!!

Аз все така си ходя 2 в 1, утре на поредните тонове... Не смея да се кача на кантара от началото на септември, само излишен стрес да си причнинявам Grinning

# 111
Лейди Роуз, прекрасни новини и от теб 🥰 Най-важното е, че се чувствате с бебето добре и сте вече вкъщи. Какво по-хубаво 🙂

# 112
Боби, слава Богу, че нещата са се развили по най-добрия начин на този усложнен фон и дано сега възстановяването да е с бързи темпове! Как в Токуда не са споменали нищо за прееклампсия с тези отоци…
Не се обвинявайте за кърменето, колкото и ползи да има, то нито е панацея, нито е на всяка цена, ако се получи, е голям успех, ако не, в крайна сметка е една малка част от цялостното отглеждане на едно дете и не трябва да е за сметка на всички останали грижи за него.

# 113
Момичета, има ли някоя от вас с преждевременно остаряла плацента, заради която не расте бебето? През цялата бременност само проблеми с тая плацента и сега ме довърши. От месец и нещо следим с АГ, че бебето започна да изостава, той все не обръщаше сериозно внимание, но вече разликата е огромна. След 2 дни влизам в 35 гс, а корема на бебето отговаря на 31 гс. За месец е наддало само 100-150 грама, плацентата е трета степен и каза, че явно не го храни достатъчно. Едва 2 кг, а трябва да е към 2,500. Пия протеин, флебодия и дузодрил, които стимулират кръвообращението, но ефект няма. Другата седмица ще ме прегледа пак и ще решат дали да ме режат по-рано. Изключително съм притеснена, че не е достатъчно развито и много ме е страх дали ще се справят тук в дълбоката провинция…

# 114
Хоум моята беше 3 степен от 34 гс, пиех и аз протеин, но знам, че и доплерите са важни.. при теб следени ли са? Защото дори със застаряваща плацента ако доплера е добре няма драма

# 115
Хоум моята беше 3 степен от 34 гс, пиех и аз протеин, но знам, че и доплерите са важни.. при теб следени ли са? Защото дори със застаряваща плацента ако доплера е добре няма драма

Казаха, че за сега е добре доплера, но проблема е, че бебето не расте. Само стара плацента не е проблем щом го храни и наддава, но при мен случая не е такъв. Да наддаде 100 гр за месец не е нормално.
Притесняваме, че тук не вземат навременни мерки. Няма ли някакво лечение, с което да я подхранят, засилят, да наддаде поне още малко? Тук никой нищо не обяснява и не прави…

# 116
Хмм, странно, не знам да има нещо за подхранване, тъй като тя е временен орган, а случайно дали нямаш по-високо кръвно? Това също може да е причина за ненаддаването

# 117
  • София
Hope, при мен беше така последните 2 седмици преди да извадят детето. Не наддаваше, плацентата беше остаряла 3-та степен и кръвотокът не беше мн добър. Решиха да вадят бебето до дни, бях в 36+2. Моят съвет е да отидеш в най-кратък срок да се прегледаш в София и да постъпиш в Майчин дом, защото там такива деца ги спасяват и обгрижват. Но трябва да действаш бързо!

# 118
Имах високо кръвно за един ден, после спадна и не съм вдигала от тогава.

Лейди Роуз, съвсем ме уплаши, точно от това най ме е страх, че тук не реагират адекватно…

# 119
^hope^, и аз мисля, че е редно да потърсиш друго мнение. Просто, за да знаеш как стоят нещата и за да си спокойна, че си реагирала своевременно. Сега не ходиш ли всяка седмица на АГ преглед? Какво казва лекарят, защо бебенцето не качва цял месец?

Общи условия

Активация на акаунт