Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са наличните видове стаи в СБАГАЛ Варна (АГ болница)?
Как се измерва шийката по време на бременност?
Какви са препоръките за хранене както за бебета, които наддават, така и за новородени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са наличните видове стаи в СБАГАЛ Варна (АГ болница)?
В момента СБАГАЛ Варна разполага с 2 работещи етажа - 6-ти и 7-ми. На 6-ти етаж има както двойни, така и единични стаи, докато на 7-ми етаж има само единични стаи. При приемане в болницата действителният избор на тип стая и етаж зависи от наличността в момента. Не всички раждания са планирани и тук не се практикува като в хотел с резервации. Пациентът, който пристигне първи за планирано приемане или директно раждане и изрази предпочитание за определен тип стая (етаж), ще получи наличната опция при пристигането си.
-
Как се измерва шийката по време на бременност?
-
Какви са препоръките за хранене както за бебета, които наддават, така и за новородени?
Препоръчително е да се консумират храни, богати на протеини, като готвени ястия и много плодове. Ако е необходимо, калоричната напитка Фризобин от аптеката може да бъде полезна за осигуряване на протеини. Освен това е важно да се поддържа здравословен хранителен режим. Педиатрите препоръчват да храните новородено на всеки 3 часа, включително през нощта, особено ако е родено с по-ниско тегло. В случай на изключително кърмене, смяна на памперса и хранене отнемат около 20 минути, като количеството е по-малко - приблизително 67-70 ml на хранене.
-
Какви са препоръките за кърмене след раждането?
-
Как се измерва бедрената кост по време на бременност?
Аз откакто ползвам менструална чашка вече не ми е супер гадно от идването на цикъл. Обаче все пак толкова отдавна не съм имала, че хич не ми се иска да си припомням този месечен момент
)) Ще бъде дълъг процес, но засега съм се фокусирала над малкия и пълноценното ми възстановяване и почивка и съответно не се лишавам от храна.