Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 096
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Препоръчвам само вагинално поставяне. Много пада кръвното от Утрогестан. Може да говорите с лекаря да минете на Циклогест. Него го поставям ректално и нямам проблем. Обаче той е от 400мг и го слагам сутрин и вечер.

Ох!То по начало ми е 100 на 60, представям си сега.Поне правилно взех едно шоколадово бонбонче.
Преди бях на Циклогест, лекарят не му е фен.Освен да го слагам вагинално и в работата и да гледам да седя поне на стола 20 минути без да мърдам.
До коя седмица се слага Утрогестана горе-долу?

# 226
Аз на работа си го слагах вагинално и просто после гледах много-много да не мърдам. Не знам дали е било правилно, просто нямах избор.

# 227
Никога не съм се съобразявала колко мърдам. Слагах и газ по задачи. Проблеми нямах.

# 228
Циклогест е по-добър от Утрогестан. Не знам защо лекарят има такова мнение, като е точно обратното 🤔 На мен ми е удобно, защото го слагам ректално и нямам изтичане. Преди трансфер вдигам прогестерона над 50ng/ml за 4ри дни.
Другият вариант е Кринон, но пък при него е обратното...трябва да се движите след поставянето, за да не се образуват тапи.
Само ще добавя, че има и нов Утрогестан 300, който се поставя само ВАГИНАЛНО сутрин и вечер.
Успешна бременност! ☺️🍀🍀🍀

# 229
Благодаря за съветите, момичета! Циклогеста и аз не съм му много фенка.3 трансфера имах и трите с него и вагинално получавах ужасно дразнене, направо се подувах отдолу.Започнах да го слагам ректално, но там пък ми предизвикваше коремни болки и разстройство.Търпях го, но определено не е моето лекарство.С утрогестан се чувствам добре, като изключим това...
Аз поставям и инжекции, така че като стойност прогестеронът трябва да е ок.Той поддефолт си ми е със склонност да е висок. Simple Smile

# 230
Здравейте, момичета. Записвам се и аз в темата след 5 неуспешни инсеминации и неизяснен стерилитет. Направихме 5тата, докато чакаме одобрение от фонда и се надявам Януари да имаме отговор и да започваме.

# 231
Момичета, пак съм аз с моето зацапване, което все повече ми се струва, че си прераства в цикъл, въпреки контрацептивите. Това възможно ли е изобщо? Мислех, че няма как да ми дойде, докато не спра хапчетата.

Притеснявам се. Първо дали е нормално. И второ, трябва да започна стимулация на 2 ден, а реално АГ очакваше да е след НГ. Изобщо не знам, ако ми дойде утре, други ден дали има кой да ми назначи стимулация в Щерев.

# 232
veli86 имала съм зацапване докато съм взимала контрацептив и не е прераствало в цикъл, АГ каза, че е нормално. Обаче след спиране на контрацептива цикъла ми никога не е бил с кървене, само зацапванетп си оставаше и беше много объркващо.

В Щерев има дежурен репродуктивен лекар, миналата година бях на преглед за стартиране на стимулация за инсеминация на 01.01 сутринта, не се притеснявайте.

# 233

Минавам по терлички да ви споделя добрата си новина. Теста е точно 10 дни след трансфер на една снежинка. Сега се надявам да продължат да се развиват добре нещата че нещо съм настинала и главата ми е като натъпкана с вълна. Поне приключих с медрола.

# 234
Gelato, тихичко ЧЕСТИТО!!! Heart

# 235
Здравейте, момичета! Записвам се в темата. Първо инвитро ми е този месец (35г.), като предния цикъл ми изписаха противозачатъчни. ПРМ на 28.12, като от днес (3-ти ден) съм на Gonal f-250 за 5 дни. На преглед съм чак на 04.01. Бях много притеснена как ще си слагам сама инжекциите, но се справих сравнително лесно. Чета ви от доста време и реших, че ще си задавам въпросите на докторката без притеснение, но ето, че забравих да питам за антрактите на втори ден. Първоначално ми казаха да започна с доза 275 от четвърти ден, но след като са ми станали изследванията ми се обадиха да ми кажат да си слагам по 250 от трети ден. Това трябва да се води къс протокол предполагам. Пожелавам весели празници и прекрасна 2024- та година.

# 236
Ellymio, благодаря! Ще видим как ще се случат нещата. Днес изпих последното хапче от опаковката и започвам да чакам с нетърпение!
Gellato, Честито и до финал! Много ме зарадва с новината! Ти в май също беше в Щерев?

# 237
Мерси, Вели! Да, в Щерев съм и аз, при доц. Юнакова. Днес си писах с нея и следващият ми преглед ще е чак в средата на януари. Успех на теб дано цикъла съдейства и дойде по график

# 238

Минавам по терлички да ви споделя добрата си новина. Теста е точно 10 дни след трансфер на една снежинка. Сега се надявам да продължат да се развиват добре нещата че нещо съм настинала и главата ми е като натъпкана с вълна. Поне приключих с медрола.
Честито Gelatto и спокойно до финал! 🤞🍀☀️
Каква ти беше схемата на медрол-а, би ли споделила?

# 239
Gelatto, много се радвам за вас ❤ това е 5-дневно, нали? на пролет и аз се връщам при Юнакова! Тя е нашият ангел ❤ сега се мъчим с първите зъбки на нашето Юначе. Бързо да минава неразположението ❤

Общи условия

Активация на акаунт