Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 089
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, имам въпрос относно трансфера. Лекарката ми каза, че ако всичко е наред трансфер може да се направи в същия месец след пункцията, но въпросът ми е дали не е по-добре да се изчака следващия, за да се нормализират хормоните до колкото е възможно? Представям си, че стимулацията е доста тежка за тялото и е нужно малко време след това, за да се наредят нещата. За мен разбира се ще е по-добре да свършим всичко наведнъж и да не губя време, но ако има дори и минимален шанс отлагането на трансфера за следващ месец да увеличи шансовете за успех, ще отлагаме. Какво мислите?

# 256
Аз бях със свеж трансфер - успешен. Имам и приятелка със свеж трансфер - бременна е с близнаци. Още една приятелка със свеж - също успешен. Та нямам наблюдения да не е наред нещо.

# 257
Вчера минах на прегледа. Каза, че й прилича на 1 ден от МЦ, но днес нямам нищо. Абе много странна работа!

Има момичета в групата и със свеж трансфер, така че Божа работа!

# 258
Аз също съм след свеж трансфер, засега успешен. Важното е да не се получи тежка хиперстимулация, иначе няма пречки да се направи трансфер веднага след това, но АГ ще го прецени. Още повече ако имате повече бластоцити, може един да се прехвърли, а след време да се направи и замразен трансфер в случай на неуспех. Желая ви късмет!

# 259
Много благодаря! Успех на всички Yellow Heart

# 260
Момичета, имам въпрос относно трансфера. Лекарката ми каза, че ако всичко е наред трансфер може да се направи в същия месец след пункцията, но въпросът ми е дали не е по-добре да се изчака следващия, за да се нормализират хормоните до колкото е възможно? Представям си, че стимулацията е доста тежка за тялото и е нужно малко време след това, за да се наредят нещата. За мен разбира се ще е по-добре да свършим всичко наведнъж и да не губя време, но ако има дори и минимален шанс отлагането на трансфера за следващ месец да увеличи шансовете за успех, ще отлагаме. Какво мислите?
Аз съм с два свежи трансфера и двата неуспешни. Ако имаш хиперстимулация /дано да нямаш, разбира се/, няма как да се направи свеж трансфер. Чела съм по темите, че на момичетата им мерят дебелина на лигавицата и ако не е ок, също не правят трансфер, на мене нищо не са ми гледали, нито хормони са ми пускали, но вече споделих за резултата.
Свеж или не, ако ембрионът е ок ще си стане работата. Имам позната, която прави ин витро в Австралия, там са твърди противници на свежия. Но мен ако ме питаш за лично мнение, значението не е толкова голямо.

# 261
Аз имам 4 трансфера- 2 свежи и 2 замразени.
На свежите и двата пъти се хвана, а на замразените не.
Според мен е, както каза joisi.stan- до ембрион- ако му е писано- ще се задържи Simple Smile

# 262
Правят си се свежи, стига да няма предпоставка за друго. При мен беше замразен, защото бях с извадени 19 яйцеклетки (СПКЯ) и просто трябваше яйчниците да се повъзстановят. Преди време съм чела тук по форумите, че едва ли не замразените ембриони имали повече шанс, защото били по-силни, защото преживяли замразяване и размразяване. За мен са пълни глупости, де Simple Smile

# 263
И аз съм със свеж трансфер, успешен от първия опит (поне до тук , в 9та седмица съм ) . Успех! Blush

# 264
Lina, аз също съм със свеж трансфер. Успешен беше. Просто се довериш по преценката на лекаря. Той трябва да прецени дали си с хиперстимулация, гледа се също дебелината на лигавицата, вече може и да има и други неща, но не се сещам.Така че го обсъдете с лекаря.
 Честита нова година, момичета! Аз не пиша често, но си ви следя. ☺️Желая ви през новата година много много успешни процедури! ❤️❤️❤️

# 265
Ох, момичета, аз съм притеснена. Днес съвсем ми спря цикъла. Нямам почти нищо, което не е типично за 2ри ден. На 30 дек. пих последно хапче от Дровелис (контрацептиви), следващите дни имах кафяво течение (не зацапване), вчера по-ярко и тъкмо викам си "Дойде ми", днес спря. Вчера репродуктивната каза "Прилича ми на 1 ден, от утре започваш инжекциите". Днес започнах, но не престава да ме тормози мисълта-ами, ако това кафяво е бил цикъла и сме изпуснали момента и сега съм 4ти ден от МЦ. Звъннах й, чакам да ми върне обаждане. Страх ме е да не е объркано нещо.

# 266
Ох, момичета, аз съм притеснена. Днес съвсем ми спря цикъла. Нямам почти нищо, което не е типично за 2ри ден. На 30 дек. пих последно хапче от Дровелис (контрацептиви), следващите дни имах кафяво течение (не зацапване), вчера по-ярко и тъкмо викам си "Дойде ми", днес спря. Вчера репродуктивната каза "Прилича ми на 1 ден, от утре започваш инжекциите". Днес започнах, но не престава да ме тормози мисълта-ами, ако това кафяво е бил цикъла и сме изпуснали момента и сега съм 4ти ден от МЦ. Звъннах й, чакам да ми върне обаждане. Страх ме е да не е объркано нещо.

На прегледа все пак следят за тези неща. Не мисля че ще рискуват да започнеш процедура ей така. Цикъла може да се влияе от много неща, а ти си пила и контрацептиви. Решението е взето от лекар та каквото и да ти кажем тук няма да сме по-запознати. Опитай да не го мислиш толкова, вече си започнала и си на прав път Simple Smile

# 267
Вели, ако това ще те успокои, кафявото зацапване преди цикъл не се брои. Първи ден на цикъла е първият ден с ЯРКО кървене. Ако цикълът е дошъл след 14ч, то за първи ден се смята следващият. Успех!

# 268
Явно само 1 ден ще съм с ярко кървене. Чух се с лекарката. Увери ме, че на прегледа, ако е било по-късно започната стимулацията, е щяло да се види доминантен фоликул. Тоест, каза ми да не се притеснявам.
Благодаря Ви, момичета! При Вас как се развиват нещата. Дайте малко ъпдейт.

# 269
Здравейте! Предстои ми втора стимулация след неуспешни трансфери. Първата ми беше през м. Май 2023, трябва ли да изчакам още малко или мога да стартирам втора ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт