Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 098
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
И аз съм при него. Не мога да кажа нищо лошо.
При Ставрев сме , вие ?

# 286
Инвитро ли правите ли него ?

# 287
Относно биенето на НМХ, аз първо бях на фракси, но имал алергична реакция (кожна) и смених с клексан. Почти не съм имала синини, нито ми е било трудно да пробия кожата. Изкарвах въздуха, въпреки че пише обратното на листовката.

Относно оплождането с донорска сперма за тест - за 1 път чувам и срещам подобен вариант, още повече при добри резултати. Ако разширената спермограма е Ок, има SDI тест и фрагментацията също е Ок, за мен това е странен подход. Коя е клиниката, ако не е тайна?

# 288
Относно биенето на НМХ, аз първо бях на фракси, но имал алергична реакция (кожна) и смених с клексан. Почти не съм имала синини, нито ми е било трудно да пробия кожата. Изкарвах въздуха, въпреки че пише обратното на листовката.

Относно оплождането с донорска сперма за тест - за 1 път чувам и срещам подобен вариант, още повече при добри резултати. Ако разширената спермограма е Ок, има SDI тест и фрагментацията също е Ок, за мен това е странен подход. Коя е клиниката, ако не е тайна?

Попринцип не е гаранция,че няма проблем в сперматозоидите. Ние имаме въпросните тестове, всичко е ок. При второто инвитро ембриолога ми каза, че е имало забележки в сперматозоидите, явно въпреки нормата спермограма. И на мен ми е странно, но …

# 289
Аз обаче съм скептична към това твърдение  - перфектни резултати на спермограма, обаче проблемни сперматозоиди?? Изчела съм страшно много медицинска литература, даже сега пак се разрових, не намирам никъде такива твърдения (чета в англоезични мед сайтове).
Ако някой намери подобно инфо, моля да качи линк, че ми стана много интересно.
Има по-скоро обратните медицински данни здраво родени бебета от абнормални сперматозоиди. Вкл от единици извадени сперматозоиди след ТЕСЕ. И сега изведнъж - перфектен материал, ама сперматозоидът виновен?? Или не са правени всички изследвания или не знам…

# 290
Аз обаче съм скептична към това твърдение  - перфектни резултати на спермограма, обаче проблемни сперматозоиди?? Изчела съм страшно много медицинска литература, даже сега пак се разрових, не намирам никъде такива твърдения (чета в англоезични мед сайтове).
Ако някой намери подобно инфо, моля да качи линк, че ми стана много интересно.
Има по-скоро обратните медицински данни здраво родени бебета от абнормални сперматозоиди. Вкл от единици извадени сперматозоиди след ТЕСЕ. И сега изведнъж - перфектен материал, ама сперматозоидът виновен?? Или не са правени всички изследвания или не знам…

Правени са над 4 спермограми, после по мое настояване ДНК фрагментации sdi тест. И доктор Дойчев от Афродита ми го каза това като до пети ден оцеляха само 2 ембриона. Каза, че е имало забележки и в сперматозоидите. Ще попитам подробно, но факт че до сега не сме имали лоши спермограми и вярвахме, че там всичко е наред. Може и да е нещо моментно, но определено ще искам повече инфо

# 291
Да
Инвитро ли правите ли него ?

# 292
С какъв фактор сте при Ставрев ? Може ли на лс

# 293
Здравейте,

Чудя се при неизяснен стерилитет дали по фонда може да се кандидатства със смесица от неуспешни АРТ процедури. Например 2 инсеминации и два инвитро опита? И ако да, какво се брои за 1 инвитро опит - един трансфер или една стимулация?

# 294
Здравейте,

Чудя се при неизяснен стерилитет дали по фонда може да се кандидатства със смесица от неуспешни АРТ процедури. Например 2 инсеминации и два инвитро опита? И ако да, какво се брои за 1 инвитро опит - един трансфер или една стимулация?

Може да се кандидатства смесено да. Един опит май е един трансфер.

# 295
Жаки, д-р Станулов дали ще се съгласи да правим такъв смесен вариант? Ти какви и колко процедури имаш?

Здравейте,

# 296
Жаки, д-р Станулов дали ще се съгласи да правим такъв смесен вариант? Ти какви и колко процедури имаш?

Здравейте,

Аз отидох при него след четири инсеминации и едно неуспешно инвитро, но според мен ако му споделите, че не ви се занимава с инсеминации ще се съгласи. При мен той искаше да правим свеж, аз имах болки и не исках и той се съобрази с мен изцяло. Друг пример сама пожелах да направя хистеро. Само му писах да го питам дали е съгласен. Той е разбран човек и ако му обесниш ще се съгласи!

# 297
Как се справяте със стреса? Утре ми е пункцията и се треса от нерви. Знам, че има още много път да се извърви, опитвам се да се успокоявам, но не се получава. Само тук мога да споделя всичко, което ме мъчи и знам, че ще получа адекватни мнения. В петък вечерта си сложих Овитрел и Декопептил-2 бр. Фоликулите бяха няколко по 22-23мм. Днес си вкарах бръмбъра в главата, че са се спукали и утре нищо няма да извадят, понеже спряха да ме болят яйчниците и усещам само леко напрежение.

# 298
Мира, при толкова много фоликули, ако се спукат, ще боли доста (четох разказа на една жена в немски форум). Така че спокойно и успех утре!

# 299
Аз използвам капките Rescue за стрес. Мента, глог и валериан също много ми помагат, но не стават при бременност. Така че при нужда в първата част от цикъла ползвам тях, а във втората Rescue.

Общи условия

Активация на акаунт