Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 176
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета,от вчера съм на гонал 150 единици,първа стимулация ми е. Дали ще мога деня след пункцията да ходя на работа? Свързана е със стоене на крак.

Няма как да ти кажем от сега. При някои няма и помен от пункцията, други са с кървене и болки. Строго индивидуално е.

# 481
По-добре си планирай болничен. Аз след първата пункция не бях добре, дори ме приеха за вливки, много ме болеше. След втората бях много добре, но в деня на пункцията си ме болеше. Успех, стискам палци!

# 482
Съветвам ми да си вземете болничен, щом работите на крак. При мен нямаше хиперстимулация и като цяло се чувствах добре, но все пак при по продължително стоене права, изпитвах дискомфорт първите дни.

# 483
При мен след пункцията се пада да почивам поне седмица по график.
За целия период на стимулации обаче ще съм на работа и се притеснявам как ще се чувствам и как ще съчетая Confused

Честно казано като за първи път ми е доста притеснено - и как ще понеса хормоните и се притеснявам от хиперстимулация… Rolling Eyes

# 484
Ходех си на работа до последно.
След първата ми пункция бях зле и останах да лежа за да предотвратят хиперстимулация. Я бяха 23 броя. Сега втория път нямах никакви неразположения, но работата ми не е тежка.
[/b]quote author=✧ Celestia ✧ link=topic=1608619.msg47535905#msg47535905 date=1706368298]
За целия период на стимулации обаче ще съм на работа и се притеснявам как ще се чувствам и как ще съчетая Confused

Честно казано като за първи път ми е доста притеснено - и как ще понеса хормоните и се притеснявам от хиперстимулация… Rolling Eyes
[/quote]

# 485
И аз съм с първа стимулация, днес е ден 8. Това, което мога да ти споделя за себе си (подчертавам, че както момичетата са писали, всичко е строго индивидуално), е че започнах да чувствам болка, подуване, изнервеност/по-висока чувствителност около ден 5. Моята доза беше 187,5 до ден 6, след което намалиха на 150 и включихме задържащи.

Пожелавам успех 🍀

# 486
  • Пловдив
Момичета, споделете, моля, как действат противозачатъчните на ЗФ? Сигурно ли е, че на следващия преглед ще се е спукал?

# 487
Чак гаранция не мога да дам, но при мен и двата пъти се беше спукал. Като цяло невинаги разбираме, че имаме ЗФ, защото не сме всеки месец на лекар, но се случва на всяка жена. Често след 1-2 цикъла се пукат дори от самосебе си. Когато това не се случи, ЗФ се превръща в киста (доброкачествена) - лечението е пак същото - противозачатъчни.

Аз пиех и билкова отвара за допълнителен ефект.

# 488
  • София
Блокират функцията на яйчниците, съответно блокират хормоните. Преди 2 години имах 4.5 киста и за два месеца без тези 7 дни почивка, а ежедневен прием противозачатъчни, просто изчезна. Нито изкървях, нито нищо. На следващ преглед нямаше следа, което мен много ме озадачи. Друг случай: имах по-малка киста и както си ги пиех хапчетата, започнах да кървя. Помислих си ново 20.. Отидох на преглед, то тя се спукала. После пък ме следиха колко време кървя да не се задържи нещо. Приключения с тези ЗФ.
Пукат си се. И с примолут нор се пукат.

# 489
  • Пловдив
То 100% и аз имала досега ЗФ, но като не съм била на преглед, не съм разбрала. Да се надяваме другия месец да се е спукал и да не стане киста.
Celestia, каква билкова отвара си пила?

# 490
Бял равнец - 3 плоски сл в 400мл вода след като е кипнала , на изключен котлон. Оставя се да се запари 40на мин и после 3х100мл през деня.

На баба ми сестра и едно време така се спаси от операция на злокачествена киста на матката. Трябваше да чака нещо от сорта на 4-6 месеца за операция , реално никакво лечение не се прилагаше друго и като отиде на преглед преи операция я нямаше. Може да е късмет, случайност, пък може и да върши работа.

Единствено знам , че от тогава вкъщи при някакъв подобен тип проблеми винаги се прилага.

И аз не съм кървила и след двете кисти. Даже не съм разбрала кога са се спукали.

# 491
  • Пловдив
Благодаря ти! Ще си взема и ще си направя и аз.

# 492
Много от вас споделяха, че след извличането са пили протеин за по-бързо възстановяване.
Можете ли да препоръчате някой качествен и пречистен?

# 493
Фрезубин на прах ☺️

# 494
Много от вас споделяха, че след извличането са пили протеин за по-бързо възстановяване.
Можете ли да препоръчате някой качествен и пречистен?
Аз бях с хиперстимулация и преди и след пункция пиех по 60гр протеин Isomilk на BIOGAME...ядях аспержи, защото са отводняващи.

Общи условия

Активация на акаунт