Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 065
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Привет! Предстой ни този месец да започнем ин витро процедура /мъжки фактор сме/, но поради влошаване на дисковата херния на мъжа ми, започна рехабилитация, която включва нагряване в областта на кръста и някакъв инфрачервен лазер. Чудя се, дали да не отложим? Някой дали има някакъв опит по темата?

# 316
  • София
най-добре репродуктивния да каже

Привет! Предстой ни този месец да започнем ин витро процедура /мъжки фактор сме/, но поради влошаване на дисковата херния на мъжа ми, започна рехабилитация, която включва нагряване в областта на кръста и някакъв инфрачервен лазер. Чудя се, дали да не отложим? Някой дали има някакъв опит по темата?

# 317
Да, то е ясно, че ще го питам, като ме викне на преглед на 2-ри ден. Но питам в случай, че някой има опит по въпроса.

# 318
Много ме съмнява да има някакви противопоказания. Колко хора ходят на физиотерапия и си правят опити за бебета и си зачеват. Успех!
Аз днес бях на преглед. Като изнерваше големината на фоликулите, ми се сториха доста разнородни, имаше 1 бр 17мм, няколко по 14мм, няколко по 11-12мм, 1 бр 16 мм. Как ви се струват на вас?

# 319
Така са, няма как всички еднакви Simple Smile И моите бяха така и всички си се  оплодиха, развиха и издържаха до 5 ден.

# 320
На твое място бих пропуснала месеца. Дали конкретните процедури пречат, не мога да кажа, но струва ли си да рискувате? По-добре изчакайте месец, нищо няма да изгубиш. Това е моето мнение като човек с 6 неуспешни опита. Винаги е по-добре да стартираш при възможно най-оптимални начални условия.

# 321
Пингвинче, аз съм с 2 неуспешни опита, като това ни е 3-тата заповед от ЦАР. Трябваше да стартираме октомври, нямаше как да стане, защото бях командировка, после трябваше ноември, нямаше как да стане - задържан фоликул, декември - нямаше как да стане, почиват по празниците, сега януари това, февруари пак няма как да стане, командировки съм.
То ако го чете някой суеверен това, навярно ще поцъка малко с език. Защото при нас все нещо става всеки месец.
Смятам да го обсъдя с репродуктивния. Питането ми е по-скоро дали на някой му се е случвало и как се е развила при него ситуацията.

# 322
На нас докторът ни е казал, че всякакви нагрявания в тази област при мъжа са много противопоказни.Само това мога да споделя.
Иначе, и аз бих изчакала, както е казала Penguin4e.Да, чакането понякога е голямо, но ако не стане, после цял живот ще си казвате- дали не е защото прибързахме?

# 323
Момичета, които не сте по фонд. Колко излиза едно инвитро не по фонд. С оплождането до тук съм на 6000 лв и не знам колко още

# 324
Да не ви плаша, но много е относително- и 10 и 12 000 може да удари тотала. Зависи от много неща.

[
    [/i]quote author=noakaia link=topic=1608619.msg47463582#msg47463582 date=1704993002]
    Момичета, които не сте по фонд. Колко излиза едно инвитро не по фонд. С оплождането до тук съм на 6000 лв и не знам колко още
    [/quote]

# 325
    Здравейте,

Включвам се и аз. Февруари правя 31, а опити правим от 3 години. Интензивно (с лекарска помощ) от 2 години - първо при Сигридов, а след това Надежда (д-р Арабаджикова). След няколко неуспешни стимулации с Фемара и Хориомон лекарката ми ме насочи директно към инвитро. Имам СПКЯ, съпругът ми е с нормална спермограма и SDI. АМХ-то ми е 5,85, но трудно стигам до овулация.
    Насочих се към клиника Бахчеджи. Ходих на консултация в Надежда преди това, но не си допаднах с екипа там. Цялото това чакане, настояване за инсеминация, че да съм минала през фонд после и т.н ме подразниха.

В понеделник трябва да ми дойде. Ще правя къс протокол и след това (живот и здраве) ЗЕТ.

Хем съм щастлива, хем съм уплашена от неизвестното. 

Приемам всякакви съвети!

# 326
    Здравейте, според мен сте взели правилно решение. Толкова много хора познавам, които си загубихме времето със стимулирани инсеминации, наистина много натискат за това в българските болници, а успеваемостта е много много ниска.
    Не мога да дам съвет за СПКЯ, но ви пожелавам успех!

Здравейте,

Включвам се и аз. Февруари правя 31, а опити правим от 3 години. Интензивно (с лекарска помощ) от 2 години - първо при Сигридов, а след това Надежда (д-р Арабаджикова). След няколко неуспешни стимулации с Фемара и Хориомон лекарката ми ме насочи директно към инвитро. Имам СПКЯ, съпругът ми е с нормална спермограма и SDI. АМХ-то ми е 5,85, но трудно стигам до овулация.
    Насочих се към клиника Бахчеджи. Ходих на консултация в Надежда преди това, но не си допаднах с екипа там. Цялото това чакане, настояване за инсеминация, че да съм минала през фонд после и т.н ме подразниха.

В понеделник трябва да ми дойде. Ще правя къс протокол и след това (живот и здраве) ЗЕТ.

Приемам всякакви съвети!

# 327
    Благодаря! Нядявам се в началото на март да успея да ви се похваля 😊

Здравейте, според мен сте взели правилно решение. Толкова много хора познавам, които си загубихме времето със стимулирани инсеминации, наистина много натискат за това в българските болници, а успеваемостта е много много ниска.
    Не мога да дам съвет за СПКЯ, но ви пожелавам успех!

Здравейте,

Приемам всякакви съвети!

# 328
    Здравейте. Нова съм в темата. Искам да се преместя от настоящата си клиника. Чудя се дали тук има пациентки на клиника "Вита". Не намирам тема за нея. Дали има някой, който е посещавал инвитро клиниката в болница "Вита" или "Неовитро"? Ще се радвам да чуя мнението ви.
    Успех на всички през новата година! Дано най-сетне видим двете чертички!

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 12:16 от Фрида

# 329
    Привет Фрида, не мога да кажа за Вита, но има група за Неовитро - https://hpe.benevity.org/volunteer/45170
    Цялостното ми впечатление беше добро. Първоначалния преглед е много обстоен и се обръща внимание на направените вече изследвания. Др. Гогова обаче излезе в майчинство след първият ни преглед. Довърших едно проследяване на цикъл там, но лекарката по заместане не ми хареса колкото Гогова и реших да не продължавам при тях. 

Общи условия

Активация на акаунт