Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 43 941
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, предстои ми ЗЕТ на 28.02. Доктора ми назначи Пролутекс инжекции 2×1 от 23.02, като е записал ,че 23.02 е нулев ден. Пия естрофем 2×1т, обаче днес нещо ме наболява ниско долу...и се чудя дали е възможно да е овулация или
 естрофема я потиска и няма как да се случи. Притесняваме , защото януари изтървахме овулацията , но тогава не пиех нищо. Много се надявам да не ми отложат трансфера отново.

# 661
  • Пловдив
Офф момичета, ЗФ не се е спукал. Ще пия Ясмин и дано следващия месец вече го няма. Дровелис ми е бил слаб. Ако и трети месец още си седи, док щял да го спуска. Пак се бях надъхала да започнем и пак греда.

# 662
И аз 2 месец отлагам заради зф и пия дровелис , разбирам те напълно ...

# 663
  • Пловдив
И вторият път ли ти предписаха него? Аз имах постоянно зацапване от 9то хапче нататък. Явно си е слаб.

# 664
Да пак го пия , аз имам усещане  все едно ще ми дойде всеки момент такива са ми симптомите и леки болки в гърдите , но търпимо .имах 2 фоликула единия се махнал сега останал другия , тамън се готвех пуснахме всички изследеания . Малко ми беше гадно , но аз съм с пкя често имам зф , но не съм очаквала сега преди старта хахаха

# 665
Не искам да звуча като стара баба билкарка, но може да пробвате да добавите и белия равнец за 20на дни Joy
При мен също се отложиха нещата надявам се за следващия цикъл… Лекувам уреаплазма парвирум, дано се оправи и изследванията излязат чисти и дано нямам ЗФ на следващия Rolling Eyes На мен ми става много лошо от противозачатъчните, та последния път със ЗФ бях на примолут нор
Иначее…
Каквото имах за пускане , пуснах като изследвакия. Остана ми само имунологичния пакет (щитовидна, тромбофилия, нк клетки и още нещо, което изобщо не знам какво е) . Докторът каза, че мога да ги пусна нищо че съм на антибиотици, та сигурно и тях ще отметна другата седмица.

Направо в един момент ми иде да вляза в лабораторията и да си “поръчам” от всичко по едно, та да се приключи Joy

# 666
Аз колкото бял равнец , турта и невен съм изпила 😅😅 аптеката толкова не е продала .

# 667
  • София
Само че от имунолог знам, че при провеждане на изследвания трябва да са минали 10 дни от прием на антибиотик и към момента на изследването да си здрав. Simple Smile

# 668
Здравейте на всички борбени дами! ☺️
Искам да ви задам малко по-различен въпрос.
Какво работите? Работата ви напряга ли ви? Споделяте ли на работодателя и колеги какво точно правите, ако пътувате и т.н.? Сменихте ли професията си  ?

Може и на лично.. ако не е по темата.

Успех на всички! 🍀❤️🍀
Вярвам, че мечтите ни ще се сбъднат!

# 669
Работата ми не е много тежка физически, но може да бъде и напрягаща. Не съм споделила на едното си работно място тъй като работя дистанционно.
На другото съм споменала само на прекия си ръководител, че имам здравословно състояние, което ще налага чести медицински интервенции. При дискусия допълних , че към момента не се чувствам комфортно да говоря за това и предпочитам на този етап да си запазя личното пространство. Срещнах достатъчно разбиране поне засега.

# 670
При нас родителите ни знаят,както и най-добрата ми приятелка,която е и наша кума. Всички са достатъчно деликатни ,за да не дават въпроси. Работя в аптека и споделих на две от колежките си бегло,но те се досетиха за какво става въпрос. Не ме притеснява дали някой ще ме съжалява или не,това е нашия път и нашия начин.

# 671
Офф момичета, ЗФ не се е спукал. Ще пия Ясмин и дано следващия месец вече го няма. Дровелис ми е бил слаб. Ако и трети месец още си седи, док щял да го спуска. Пак се бях надъхала да започнем и пак греда.

Съжалявам, Мече! Почвай коремни преси, тренировки, активности - помага да се спукат фоликулите! Стискам палци.

Относно работата - работя на бюро, физически не ми е натоварено, но имам непостоянно работно време (налага ми се понякога и вечер да работя, и редовно съм на телефона) - т.е. стресово психически. Лично аз споделих на шефа и прекия ми ръководител какво се случва, и получих страшно разбиране - идвай на работа, когато се чувстваш добре, без да ни уведомяваш защо закъсняваш, тръгвай си по-рано, ако се налага. За тях е важно да си върша работата, дори от вкъщи, ако не от офиса.
С приятели и семейството е по-трудно. Родителите ни знаят, две три приятелки също, и това е. Баба ми се сърди от вече месец, че не отидох на гости в деня на пункцията. Извинявах се, не помага. А е възрастна жена, не искам да я натоварвам, нито да слушам за "бебе в епруветка" и "само се успокой и ще стане".

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 10:13 от slanchogledka^

# 672
Аз често срещам думите "какво чакате 10 години дте заедно " не съм споделила на работа , работя в завод и хора много никой не се е сблъсквал с подобно нещо . Няма как да разберат , една колежка знае , тя сега чака за детенце да осинови , но колкото и да казват близките *не го мисли* няма как да те разберат .. всеки си знае него си и през какво минава ..

# 673
Работата ми е на бюро, не е напрягаща физически, стоя още на позицията /макар, че много неща не ме удовлетворяват/, точно защото правим процедури и е ок за излизане и закъснения. Най-вече защото като дългогодишен служител не ми и пука. При мен определено го имаше елемента - жертване на кариерно развитие заради ин витро, отказвала съм  възможности за по-добра работа.
Не съм казала на колеги и работодател, няма за какво да знаят, те самите нон-стоп си ходят по разни прегледи, та не съм изпъкнала много на общия фон.

# 674
Здравейте на всички борбени дами! ☺
Искам да ви задам малко по-различен въпрос.
Какво работите? Работата ви напряга ли ви? Споделяте ли на работодателя и колеги какво точно правите, ако пътувате и т.н.? Сменихте ли професията си  ?

Може и на лично.. ако не е по темата.

Успех на всички! 🍀❤🍀
Вярвам, че мечтите ни ще се сбъднат!

Аз съм споделила на колегите ми и шефката ми. Всички са много разбрани и искат скоро да ми се случат нещата.
Проявяват разбиране, обичам работата си и тя не ме натоварва. Даже някой път след трансфер си поработвам от вкъщи, за да ми минава времето.
Иначе съм споделила на близките ми,както и на мъжа ми на близките.
 Не мисля, че инвитрото е нещо срамно, напротив ние сме едни силни жени и трябва да се гордеем. Никой до сега не ме е съжалявал и аз не съм се чувствала по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт