Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 43 907
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета! След лечение с антибиотик след колко време мога да започна подготовката за трансфер? Благодаря! 🥰

Привет, аз стартирах подготовка 2 седмици след лечение със Зинат. Simple Smile Моят лекар искаше да минат 10 дни след последното хапче, след това контролен преглед и след още 4 дни стартирахме подготовката.
Не знам дали зависи какво си лекувала с антибиотика-аз лекувах бактерия в случая.

# 691
На 1ви януари се събудих с болно гърло, хрема и после дойде кашлицата и се наложи да изпия 2 антибиотика. На 18.01 ми беше последният антибиотик. На 19.02 ми беше трансфера на ЕЦ. Преди това ми пускаха и ПКК и други неща, за да видят дали всичко е наред.

# 692
  • София
На 1ви януари се събудих с болно гърло, хрема и после дойде кашлицата и се наложи да изпия 2 антибиотика. На 18.01 ми беше последният антибиотик. На 19.02 ми беше трансфера на ЕЦ. Преди това ми пускаха и ПКК и други неща, за да видят дали всичко е наред.
да знеш, че с нетърпение чакам твоят тест.... вълнувам се наравно с теб!

# 693
Здравейте, момичета! След лечение с антибиотик след колко време мога да започна подготовката за трансфер? Благодаря! 🥰

Аз съм имала ЗЕТ на първият цикъл след антибиотици.

# 694
Здравейте , искаме да пуснем кариотип . Днес звънях в майчин дом , но там вече не правят изследването бихте ли препоръчали лаборатория в която да го пуснем?

# 695
  • София
Геника препоръчвам.

# 696
Кариотип може да се пусне в Геника, в Щерев и в болница Лозенец.

# 697
А дали знаете каква е цената на изследването или да звънна в лабораторията? Благодаря 🫶🏻

# 698
В Лозенец е 230 лв., в Щерев - 250 лв., а в Геника - 320 лв.

# 699

Привет, аз стартирах подготовка 2 седмици след лечение със Зинат. Simple Smile Моят лекар искаше да минат 10 дни след последното хапче, след това контролен преглед и след още 4 дни стартирахме подготовката.
Не знам дали зависи какво си лекувала с антибиотика-аз лекувах бактерия в случая.
Лекуваме Уреаплазма за 15 дни. После доктора каза, че можем да започнем подготовка с Естрофем след 14 дни, ако разбира се съм се излекувала. 🙏

# 700

Лекуваме Уреаплазма за 15 дни. После доктора каза, че можем да започнем подготовка с Естрофем след 14 дни, ако разбира се съм се излекувала. 🙏

Да, значи долу-горе ситуацията е като при мен. Simple Smile Аз направих една контролна микриобиология 10 дни след последното хапче антибиотик- излезе чиста и стартирахме с Естрофем от 2ри ден на цикъла. Успех! Purple Heart

# 701

Да, значи долу-горе ситуацията е като при мен. Simple Smile Аз направих една контролна микриобиология 10 дни след последното хапче антибиотик- излезе чиста и стартирахме с Естрофем от 2ри ден на цикъла. Успех! Purple Heart
Благодаря! Heart
Контролна микробиология не мога ли да пусна 7 дни след антибиотика?
Успех желая и на вас от сърце! 🙏🥰

# 702
Малко си поиграх да преведа и систематизирам какво точно представлява морфологичната оценка на ембриончетата. ☺️ Ако Джеси реши, може да го добави като скрит текст в началото на следващата темичка ☺️🫶☀️🍀❤️
Скрит текст:
Първата буква обозначава т.нар. Вътрешна клетъчна маса (ICM)
ICM е частта от ембриона, която се развива в плода и се обозначава с първата буква в степента на ембриона („A“ в 4AB).

Качеството на ICM зависи от броя на клетките и колко са уплътнени. Това е нещо като начина, по който бихте направили добра снежна топка. Искате добро количество сняг и искате да е плътно натъпкан, в противен случай ще се разпадне.

ICM клас "A" (добър): ICM се състои от много клетки, които всички са уплътнени.

ICM клас "B" (справедлив): ICM се състои от по-малко клетки с по-малко уплътняване.

ICM клас "C" (лош):ICM се състои от много малко клетки, които може да не показват уплътняване.

Освен това, това, което е А за един ембриолог, може да бъде B за друг (дори от същата клиника!).

Трофектодерма

Трофектодермата се развива в плацентата и се обозначава с втората буква на степента на бластоциста ("B" в 4AB).

Подобно на ICM, качеството на трофектодермата зависи от броя на клетките и от това колко кохезивни и опаковани са те. Трофектодермата е като иглуто, чиито много блокове лед, трябва да пасват заедно, в противен случай може да се разпадне.

Най-големи шансове за имплантация имат ембриончета с качество 3АА(3AB), 4АА(4AB), 5АА(5AB) с успешно преминат ПИД. Като цифрата показва големината на бластоциста.

# 703
Здравейте, ние 2019 правихме инсеминация беше не успешна. След това беше пандемия две години и решихме, че трябва да си починем от всичкото ходене по лекари тъй като от 8 г ходим по лекари и все уж ни даваха надежда и все хапчета и т,н !
Вече съм 30 + г, и вече ни насочиха към ин витро клиника та така се стигна до инсето, но уви не се получи. Сега сме  одобрени за ин витро . Пия хапчета ,който са по време на цикъл - витамини и противозачатъчни . След  края на цикъла трябва да слагам  вагинално. Та мисълта ми е ,че този път не са ми правили изследвания как се продължава казаха ми да чакаме ,че доктора ще ни се обади. Малко ми е напрeгнато и затова реших да споделя !

# 704
Здравейте, ние 2019 правихме инсеминация беше не успешна. След това беше пандемия две години и решихме, че трябва да си починем от всичкото ходене по лекари тъй като от 8 г ходим по лекари и все уж ни даваха надежда и все хапчета и т,н !
Вече съм 30 + г, и вече ни насочиха към ин витро клиника та така се стигна до инсето, но уви не се получи. Сега сме  одобрени за ин витро . Пия хапчета ,който са по време на цикъл - витамини и противозачатъчни . След  края на цикъла трябва да слагам  вагинално. Та мисълта ми е ,че този път не са ми правили изследвания как се продължава казаха ми да чакаме ,че доктора ще ни се обади. Малко ми е напрeгнато и затова реших да споделя !

Здравейте, не разбрах противозачатъчните които пиете защо са? Ако е като подготовка на предишен цикъл за стимулация (за да спрат овулацията и да няма кисти, ЗФ и т.н.) не трябва ли преди това да се пуснат един куп изследвания? Освен ако вече ги имате от предишните процедури? И какво слагате вагинално след края на цикъла пак не разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт