За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 690
  • 489
  •   1
Отговори
# 225
Колко финансово красив е този приятел Wink

# 226
  • Melmak
Не винаги е до финанси. Моя приятелка се ожени за 20 години по-голям и не е за парите. Обича го наистина. И за мен той е непривлекателен, но коя съм аз да го кажа.

# 227
30  години разлика са много.  Този мирише на старец, колкото и да се соанира.

# 228
Глупости, спортът поддържа тялото стига да не се е помпил с разни химии, тогава вече ясно. С очите съм си виждал 60 годишен бивш спортист да върши работа с интензивност при която и 35 годишен би каталясал за същото време.
Освен това много рядко се запускат, продължават да поддържат формата си до старост, за разлика от наборите си със шкембета, наднормено тегло и отпуснато тяло. Много по дисциплинирани са в това отношение, спортът изгражда освен физиката, също и психиката, навици на хранене и поддържка на формата, което е до живот.
До тук с предимствата на бивш спортист, недостатъците вече ги коментирахме, както и че времето не прощава въпреки гореизброените
Колко бивши спортисти познаваш? Няма да споря. С някои неща съм съгласна - изгражда физика, психика и дисциплина. Но тялото е използвано много повече, ударно и целенасочено(говоря за професионални спортисти) - операции, манипулации, инжекции, защото нямаш време да се възстановиш, износени стави.

# 229
  • София
Професионалния спорт е голяма проклетия. Имам две познати деца, пред очите ми израснаха. Вече не са деца де - на 23 и 20. Имат постижения, но всяка година някой се снима нахилен с гипс.

# 230
  • Paris, France
Ако сте на възраст между 20-25 бихте ли се омъжили за мъж който е по-голям от вас с 30 години при положение, че  се обичате взаимно и той никога не се оженил.

Не, не бих, нито за 30 години по-голям, нито за 20 или 10, нито за връстник. На онази възраст изобщо не ми беше до бракове и връзки. Влюбвах се всеки месец и гледах повърхностно на нещата. Между 20 и 25г получих поне 10 предложения за брак от добре осигурени мъже на 50+ години, без даже да сме имали връзка, да сме се целунали. Всичките бяха бездетни ергени. Ами никой от тях не ми хареса визуално, а и си бяха скучнички въпреки високите финансови възможности.

Моето семейство нямаше да приеме стар мъж. Набито ми е в главата, че правят дефектни и болни бебета и че болното дете тежи повече на майката физически. От мъж над 35г не бих тръгнала да раждам, дори и аз самата да бях на 40г.

Има жени, които са способни на такива връзки и не мисля, че само заради парите са се оженили за тези мъже. Летиция Холидей остана с дъртия, спаружен и болен Джони до смъртта му и остана без собствени деца. Каза, че правела непрекъснато спонтанни аборти. Джони е ставал баща на здрави деца като млад.

Бих си изживяла любовта, но без да се женя и да имам деца от стария (ако изобщо се влюбя в такъв).

Скрит текст:
Мой много близък приятел ми се обади току-що и ми сподели, че отскоро е във връзка с момиче с огромна разлика в годините. Притеснен е заради това. Аз пък много искрено го окуражих да си се наслади на това, което му се случва и да си трае.
Дано поне да е пълнолетна, щом е толкова огромна разликата. Аз си признавам, че не бих стигала до окуражаване. Мога да си трая, да не правя някакви песимистични прогнози на глас, но толкова.

А защо трябва да е пълнолетна?

# 231
Девойката я разбирам, на тези години правиш безброй грешки, нормално е. Ама… господина е много добре наясно какво прави, жалка картинка. Аз съм на 35, не ми липсва внимание от момиченца на около 20, единствено се усмихвам и до там.  Мога да дам и много примери (лични и не само), защо е абсурдна такава разлика, че дори и значително по-малка, но каквото и да се каже, човек сам трябва да си извлече изводите, та дори по трудният начин.

# 232
  • София
Каквото и да си говорим, на физическо ниво може всякак, както някои се опитват да убедят, но разликата в мисленето /базирано и на личен опит/ не може да се стопи толкова лесно. Ще дойде ден, в който ще го осъзнаеш, авторке. Та няма лошо да си поживееш с този човек, но ако стигнеш до сериозни отношения имай предвид, че ще се омъжиш за баща си ...

# 233
В интерес на истината, освен възрастта има други фактори, които формират мисленето, така че и при хора на сходна възраст често се среща съществена разлика.

Иначе мнението ми в конкретния случай си остава непроменено - твърдо не на сериозно обвързване между тези двама души.

# 234
  • София
В интерес на истината, освен възрастта има други фактори, които формират мисленето, така че и при хора на сходна възраст често се среща съществена разлика.
Иначе мнението ми в конкретния случай си остава непроменено - твърдо не на сериозно обвързване между тези двама души.
Така е, обаче дори само да вземем това, че единият е в средата на живота си да кажем, оттам нататък ясно накъде отиват работите, а другият е едва в началото му - предстоят хубави неща като кариера, може би деца, кръг от приятели със сходни разбирания и ако щеш хумор и опит ... А както каза някой, той ще черпи с шепи от младостта й, тя - ще събере някакъв негов опит и грижа, но когато порасне, а този момент ще дойде - тогава ...
Единствено ако го възприема като провайдър, тя няма да има проблем.
п.п. Сега да не скочат 50-годишните, че животът не е свършил - не, нямам предвид това ... но мисля, че разбирате какво казвам ...

# 235
Един човек на 50 и един на 20 няма как да са на един акъл, ако ще първият да е най-големият олигофрен. То това не е някакъв екзистенциален въпрос за кой какво е преживял, колко духовно извисен е и етц. Говорим за елементарен битовизъм, дори. От 20 до 50 се сблъскваш със 1000 неща, работа, институции, проблеми, хора, пътувания,  връзки, деца и етц.  Човекът на 20 сега започва, всеки се мисли за брилянтен мозък на тези години, много осъзнат, много бил преживял и етц. - пълни глупости. Това, че животът те е очукал от рано, по никакъв начин не означа, че рязко дръпваш с 40 години.

Имам доста познати на по 50. Направиха деца, разведоха се, почнаха да се държат като момченца. Излизаха с момиченца на 20, света им обещаваха, на края пак си свършиха с тяхна наборка. С глас съм се смяла на товав как един мъж на 50 обяснява на гаджето си на 20, че е голямо дете и не може да я търпи - алелуя, голямо откритие.

# 236
Относно разликите (и приликите) в мисленето, нямах предвид само този конкретен случай. И, да, когато "животът те е очукал от рано", дръпваш с доста години напред, колкото и да не ти се иска. Личен опит.

# 237
  • София
Айде да вземем по-малка разлика. 
Примерно един човек на 45 може да е живял доста спокоен и ограничен семеен живот към 20 г. Децата, работата, почивки и това е.
Среща друг човек на 35 примерно, на който живота му е бил доста екшън - чужбина, раздели, проблеми....
Ами в този случай човекът на 35 е много по-отракан.

# 238
  • София
А защо някой отракан ще иска 10 години по-възрастен, който изостава спрямо него?

# 239
  • София
Знам ли. Намерили са нещо общо.
То любовта е това - да намериш някой, счупен по подобие на теб.
В този смисъл 25 годишните рядко имат счупената мъдрост на 45-50 г. Тоест я нямат.

Общи условия

Активация на акаунт