За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 670
  • 489
  •   1
Отговори
# 285
  • пустинята Гоби
Аз визирах мои приятели, които живеят сами и са много стриктни и точни в домакинските задължения, готвене и хранене. Ние вкъщи ядем хаотично, просто не успявам да съм сготвила под час. Явно е индивидуално. Така или иначе се разбрахме Simple Smile

# 286
  • SF
Да, да, тези приятели са си просто стриктни и обичат режима.
"Хранене под час" също може да се тълкува по два начина - 1. строг режим, или 2. хора, които са си вечно гладни. Аз познавам такива. Само си гледат часовника и подсещат, че е станало 11 и трябва да се мисли нещо за обяд.
Има нещо друго - ако си сам и харесваш да имаш режим заради спорт, някакво лечение, прием на лекарства..., по-лесно можеш да го спазваш, защото не се налага да се съобразяваш с други членове на семейството. Което не означава, че ако се появят такива, режимът ще е все така стриктен, като разбира се зависи, колко сериозна е причината за това.
Има и много женени, които си гледат себе си, готвят си отделно, единият е веган, другият без месо на масата не сяда, децата се мръщят пък на всичко... Има и женени, които споделят, че преди не ядял това и онова, но откакто са заедно и тя толкова вкусно готви, проял...

# 287
Сама по себе си възрастта не означава нищо. Освен това, с напредването на възрастта връстниците рязко започват да се различават един от друг. Ако двама на 30 г имат сходен здравословен статус, енергия, желание за нови дейности, то двама на 50 могат да имат море разлика.
Познавам бегло акушерката, която на 70 + скачаше от Аспарухов и мост (имало е репортажи по ТВ за нея), иначе ако я видите на улицата, съвсем обикновена жена, не е с нещо ексцентрична. Гледала съм репортаж за ски инструктор на 80+на Боровец.

Аз имам познат(и по др повод съм писала за него) - не е като да не са го искали, ами направо тълпи около него имаше. Е, до към 50г живееше сам. Едното му дете се роди, когато той беше на 50,другото-на 52. Престижна професия, много обществени дейности, вкл и занимания с деца, спорт, занимания с литература и престижна награда от конкурс, любов към природата. Е, кое дете няма да е щастливо с такъв баща. По добре ли е както четем тук в много теми за 25-30г,че не се занимават с деца, не помагат и въобще живеят у дома с дистанционното от телевизора.

Въобще, има някаква, бих казала старовремска представа за не обвързаните до късна възраст. Ами така са решили, така си строят живота, не пречат на никого.

А иначе, за голямата разлика, има вероятност да е проблем, ако е 20+,но пак не във всички случаи, индивидуално е.

# 288
  • SF
Сама по себе си възрастта не означава нищо. Освен това, с напредването на възрастта връстниците рязко започват да се различават един от друг. Ако двама на 30 г имат сходен здравословен статус, енергия, желание за нови дейности, то двама на 50 могат да имат море разлика.
Познавам бегло акушерката, която на 70 + скачаше от Аспарухов и мост (имало е репортажи по ТВ за нея), иначе ако я видите на улицата, съвсем обикновена жена, не е с нещо ексцентрична. Гледала съм репортаж за ски инструктор на 80+на Боровец.
Точно!
А тези примери, нали всички си даваме сметка, че са по-скоро изключения.
И по принцип, и на 20 като съм била, не съм се обкръжавала от хора, които скачат от Аспаруховия мост. На мене това не ми е тръпка, както и скоростите с моторите. Това не се отнася до възраст.
Ние сме имали колежка пред пенсия, с която ни беше много приятно да общуваме. Разведена беше от много години и си живееше сама. Втори път не се е женила. Имаше голям син, който не е в България и не поддържаха връзка. Тоест, както тя казваше, и аз като вас съм мома. Но момата никога не излизаше с нас, никога не закъсняваше вечер. В работата си бяхме приятелки, но извън работата нямахме контакт. Имаше проблемите на възрастта. През лятото в жегите си носеше жилетка. Ходеше си на лекари, терапии, коляното, зъбите, съня. Спря кафето. Много миличка и добричка, но.... възраст... Когато се разлигавим или надуем музиката, едва ни търпеше. Simple Smile

# 289
Скрит текст:

Аз имам познат(и по др повод съм писала за него) - не е като да не са го искали, ами направо тълпи около него имаше. Е, до към 50г живееше сам. Едното му дете се роди, когато той беше на 50,другото-на 52. Престижна професия, много обществени дейности, вкл и занимания с деца, спорт, занимания с литература и престижна награда от конкурс, любов към природата. Е, кое дете няма да е щастливо с такъв баща. По добре ли е както четем тук в много теми за 25-30г,че не се занимават с деца, не помагат и въобще живеят у дома с дистанционното от телевизора.

Въобще, има някаква, бих казала старовремска представа за не обвързаните до късна възраст. Ами така са решили, така си строят живота, не пречат на никого.

Сигурно има и такива случаи, но според мен повечето хора на определена възраст без партньор или дете не са в това положение по собствен избор.

# 290
  • София
Есмее, може да не е от възрастта. Аз и на 20-30 не обичах да обикалям по заведения до нощите и винаги съм била в добри отношения с колеги, но основното ми правило категорично е било да не поддържам отношения с тях извън работата.
Имам приятелка, която е хипохондричка и е почти всеки ден на лекар, откакто я познавам (от ученички), а е здрава, както също съпругът и децата й (и тях води, откакто ги има).
Тези неща са въпрос на манталитет, а не на възраст.

# 291
  • SF
О, да, има случаи всякакви! Аз споделих конкретно за една наша колежка и приятелка, с която нямаше как да водим сходен начин на живот. Тя младееше и се закачаше с нас, но си живееше живот, подходящ за нейната си възраст. Не беше хирохондрик. Наистина си имаше проблеми със здравето. Не говореше само за тях, но я виждахме как се намята посред лято с жилетки, как става от стола, ходи приведена, после се поизправя. Спря кафето, защото не й понасяше.
Аз съм обратният случай - винаги готова за парти. Но аз дълго живях в една европейска столица, в която това беше начин на живот. И все пак, си го нося със себе си. Защото сигурно и там има хора, които не искат и да чуят за тумба-лумба.

# 292
  • София
Аз, примерно, бих излязла на дискотека 2 пъти годишно. Но не обичам много заседнал живот. Когато имам почивка, обичам да се разхождам. Винаги, като имам възможност - екскурзия някъде. Дори и в София, ми харесва да опознавам нови места, кафета, ресторанти, места за забавления.
Докато има хора, по-млади от мен с 10 г, работа - вкъщи и това е.

# 293
  • SF
Когато ходя на Витоша, най-често срещам възрастни хора.
Даже ние, младите, сякаш по-трудно се надигаме от градски ангажименти и си позволяваме ден в гората, с правене на нищо.

# 294
  • Paris, France
Esmee, колежката ти сигурно и като млада е била зиморничава и не е излизала вечер. Вълкът козината си мени, нрава не. Аз като млада винаги ходех с тънко, вълнено поло и тънка, вълнена жилетка, клин и панталон отгоре когато колежките ми, дори 60+ годишните, седяха по тънка риза, къса пола и тънък чорапогащник. В северна Англия излизаха по къса, лятна рокля, отворени сандали и без чорапогащник, а аз с вълнено палто, шал и ръкавици зъзнех. Казваха ми да си пийна. Като пийнех половин чаша вино, повръщах, а те изпитваха цели бутилки. Аз толкоз вода не мога да излоча.

Не обичам да излизам с колеги. Имам си приятелска среда за тази цел. Мъжът ми не пропуска фирмено парти и като млад също не пропускаше.

Мене природа, излети, екскурзии на ново място, театър, кино, ресторант или подобни излизания не ме влекат и не ме венчаха и като млада. Виж, латино дискотека не отказвам и бих ходила и сега ако децата не ме боклучеха и не ми се караха.

Едно време старите ми колежки ми казваха, че като съм станела на тяхната възраст съм щяла да разбера какво е да ти е горещо. Ми станах и я минах, влязох в менопауза и пак съм зиморничава.

Майка ми е минала 80те, редовно е по ресторанти и опери, пътува като откачена и пие литри кафе. Такава си беше и като млада. 

Че има поколенчески разлики, има, но не пречат конкретни индивиди от различни поколения да си допаднат и да живеят еднакво, да имат сходни вкусове.

# 295
  • SF
Ами няма смисъл повече да повтаряме, че светът е шарен и може на 20 да си уморен и да ти е студено,  а на 50 да ти се ходи по гаджета, та да ти се плаче.

Примерът с колежката е в друг контекст. Не е до това да мислим студено ли й е било или не й е било студено.

# 296
Fever Ray

Аз и на 20-30 не обичах да обикалям по заведения до нощите и винаги съм била в добри отношения с колеги, но основното ми правило категорично е било да не поддържам отношения с тях извън работата.

Вярвам ти ,вие бяхте само приятели хаха, че за вас жените това винаги е резервен вариант, ако сексът ви куца вкъщи.Smiling Imp

# 297
За мен всичко това няма никакво значение:) Може да е 100% здрав, активен, спортист, с хобита, да скача от всеки мост, благотворителност и всичко
Ако съм на 20 години - 50 годишен мъж е старец. Тялото ми не иска да прави секс с него нито да го целува или пипа (като мъж). Иначе той може да е по-активен и интересен от всичките ми връстници.
Но ми мирише на чичо/дядо. И то може и да е дядо вече без пробелм
Все ще намеря някой останал интересен и млад. Вярвам, че има. Ако случайно ни един не е останал тогава ще правя секс с 20 годишен и не чак толкоз интересен и ще съм приятелка със дядото:)

И това е толкова естествено според мен. Природата така го е измислила, не е въпрос ни на здраве ни на хигиена.
Просто това тяло е живяло 50 години на тая земя.

Всички присъстващи както винаги са изключение. Не случайно гледам където мога да вмъкна - за мен, според мен. Да се знае, че това си е моето вътрешно усещане за нещата. И като си обсъждаме с приятелки и за тях също.

# 298
  • София
Мен пък сега, на стари години, взе да ми става топло. И в най-големия студ съм ок с 1/2 чорапи и потник под пуловера.

# 299
  • София
Нено, никога не съм била приятелка нито с колегии, нито с колежки. Не смесвам потоците. Изключение прави семейната ни кантора, но говоря за преди нея, а и в нея не смесваме потоците със служителите извън семейството.
Работата си е работа, личният живот е отделно от нея. И на 20, и на почти 50, все с това разбиране съм.

Общи условия

Активация на акаунт