За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 687
  • 489
  •   1
Отговори
# 240
Среща друг човек на 35 примерно, на който живота му е бил доста екшън - чужбина, раздели, проблеми....
Ами в този случай човекът на 35 е много по-отракан.
Това не е описание на "отракан" човек. На мен ми звучи повече като "очукан" или "препатил".
И може да иска по-спокойния живот, който 45 годишната му предлага.

# 241

То любовта е това - да намериш някой, счупен по подобие на теб.

Подкрепям напълно.

# 242
  • София
"Искам никога да не порЕсна." - каза Пипи ...
Имам приятелка, която се влюби в мъж на години на баща й. След две деца и към 15 години брачен живот, тя пожела да порасне и в това отношение и да продължи напред - не само в бизнеса си, но и в любовта. Познайте какво й е липсвало, за да бъде във връзката, която ви описвам и какво й липсва оттам нататък ...
п.п. Не убеждавам авторката за и против връзката й. Животът си е нейн и тя ще си реши/решава ок ли е с мъжа до себе си. И понеже попита - разказваме, нали така?

# 243
"Искам никога да не порЕсна." - каза Пипи ...
Имам приятелка, която се влюби в мъж на години на баща й. След две деца и към 15 години брачен живот, тя пожела да порасне и в това отношение и да продължи напред - не само в бизнеса си, но и в любовта. Познайте какво й е липсвало, за да бъде във връзката, която ви описвам и какво й липсва оттам нататък ...
Не мога да позная - КАКВО?

# 244
  • Paris, France
Е, че бракът на въпросната е успешен. Две поотрастнали деца, цели 15г с един и същ. По тази логика същото липсва на 50% от жените, които се женят за връстници, та се развеждат много преди да чукнат 10 или 15г заедно.

# 245
  • SF
Айде да вземем по-малка разлика. 
Примерно един човек на 45 може да е живял доста спокоен и ограничен семеен живот към 20 г. Децата, работата, почивки и това е.
Среща друг човек на 35 примерно, на който живота му е бил доста екшън - чужбина, раздели, проблеми....
Ами в този случай човекът на 35 е много по-отракан.

Да, да! Аз съм сигурна, че съм доста по-отратана от баба ми, която живя до над 90. И двете сме с 0 развода. Но аз съм по-отраканата.
Не трябва да си старило, а патило.

# 246
Внучката ти ще смята, че тя е отраканата. Simple Smile
Между другото точно твоя казус с кой е по-отракан от теб и баба ти  - и двете смятате, че сте вие, е един от основните проблеми в бракове с голяма разлика.
Преди гледах с умиление, а сега мога да се смея и приритвам, когато хора на около 25 ми кажат колко МНОГО са преживели. Независимо от наситеността на преживявания, ВРЕМЕТО му е маката и на трупането на опит и на усмилянето на преживяното.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 00:16 от the Дорис

# 247
Утре като завее и спре тока и интернета, отраканата внучка ще направи един тек да се стопли. Обаче ако няма кой да оправи до 3-4 часа падналите жици дето дядо й е опъвал - единственото тракане ще е със зъби.

# 248
И аз някъде там из двейсетте си мислех ,че много съм преживяла и знам. Не беше малко, като за тази възраст, ама за сегашната  - да бях замълчала тогава.
 То  и младо вино се цени,  но да отлежи трябва време ,все същото вино е, само че отлежало по Божинката.
 Не се засичат пътищата на възрастите, младото стигане няма, за да върви трябва подчинение  или безразличие,  можело ,вече не може, поне не дълго.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 01:02 от Бор_яна

# 249
Внучката ти ще смята, че тя е отраканата. Simple Smile
Между другото точно твоя казус с кой е по-отракан от теб и баба ти  - и двете смятате, че сте вие, е един от основните проблеми в бракове с голяма разлика.
Преди гледах с умиление, а сега мога да се смея и приритвам, когато хора на около 25 ми кажат колко МНОГО са преживели. Независимо от наситеността на преживявания, ВРЕМЕТО му е маката и на трупането на опит и на усмилянето на преживяното.
Ако някой подхожда с нагласата, че е нещо повече от другия, това не е добра основа за връзка, независимо от възрастта.
По въпроса с опита, примерът може да е краен, но все пак ще го ползвам. Един човек, който идва от семейство с относително нормални отношения и без сериозни здравословни проблеми, дали може да се сравни по житейски опит със свой връстник, който се е сблъскал с домашно насилие или пък е в неравностойно положение?

# 250
Това сблъскване носи и  последици, та не само опит набира човек.

# 251
Това сблъскване носи и  последици, та не само опит набира човек.
Разбира се. Опитът (и животът) никога не е изцяло положителен или изцяло отрицателен. И все пак продължавам да твърдя, че не само възрастта определя кой колко е опитен.

# 252
Ако някой подхожда с нагласата, че е нещо повече от другия, това не е добра основа за връзка, независимо от възрастта.
По въпроса с опита, примерът може да е краен, но все пак ще го ползвам. Един човек, който идва от семейство с относително нормални отношения и без сериозни здравословни проблеми, дали може да се сравни по житейски опит със свой връстник, който се е сблъскал с домашно насилие или пък е в неравностойно положение?

Житейският опит, дори интелетуалните знания не те правят нищо повече от никого - просто имаш житейски опит, или си умен, или емоционално интелигентен. Придава стойност на индивида, но тя не е степен за сравнение. Simple Smile

Ще се опитам да ти обясня така - един човек може да е изял много ябълки, ама много. Друг може да е изял по-малко или по-дребни, но втория да е този, който ЗНАЕ и е НАУЧИЛ как правилно се ядат ябълки. Така е и със житейския опит - асимилацията и отработването е важно.

# 253
Съгласна съм. Не става дума за преживяно като количество, а като качество, ако мога така да се изразя. Разбира се, че е нужно да си го осмислил и да си си направил някакъв извод, за да се счита, че си натрупал опит.

# 254
  • София
Едни от най-ценните неща, които човек придобива с възрастта, са опит и зрялост. Ако на някой възрастен са му по-малко от на някой млад, какво точно може да предложи на младия? Незрели и неопитни младият може да си намери и сред младите.

Общи условия

Активация на акаунт