Приятелят ми е постоянно с брат си

• 8 004
  • 139
  •   1
Отговори
# 105
Още ли не си го изгонила?
Тъкмо да му каже, то пък взе че и братовчед му дойде. И той ергенче.
Маскирали са се като коледари и пеят "Добри гости посрещнете, стани ми, стани ми Миме"... Как да ги изгониш. Декември, Коледа, стават чудеса.

# 106
Искате да кажете, че е сама жена с трима тревомани?

# 107
  • София
Не, не, спокойно, само с двама Joy

# 108
  • София
Странната птица, като се обвържеш с един мъж и заживеете заедно не се обвързваш да живееш с цялата му рода и не приемаш нон стоп той да е с брат си. Все пак не си взела сиамски близнак!
Неспособността да изградиш живот извъм семейството, в което си роден, след пълнолетие е доста притеснително от психологическа гледна точка. Връзката със "старото семейство" трябва да бъде поставена в приемливи грании, в противен случай индивида остава до пенсиониране в детската стая при мама и тати и не е способен да изгради ново семейство. Новото семейство е, където е в ролята на големия, поемащия отговорности и задължения, грижа и повече да дава, отколкото като дете само да получава.

Това "трябва" винаги ме е дразнело. Идва някой и почва "това трябва да е така, онова трябва да е онака". Дотук добре, но в случая се разпореждаме и с това какви отношения да поддържа някого с кръвни роднини! По каква причина ние сме прави, а онзи, за чиито отношения става дума, не, че и даже няма право на мнение? Какво следва? Да му определим разрешени часове за хранене, за посещаване на тоалетна, за сън? Да му избираме дрехите? Да му определяме работата /професия, конкретна фирма/ и минималната заплата, на която е длъжен да работи? Можем да му подбираме и колегите/колежките. Да му казваме кога може да посещава различните стаи в жилището /по график/? Да има позволени интервали за мигане или кихане?

За мен брак, както и предшестващите го връзки /така наричаните "гаджета"/ се свеждат до двама възрастни и оформени по определен начин индивида, които решават да живеят заедно и да добавят другия в живота си. Тук нямаме добавяне, а предложение едната страна да влезе с валяка и... да поотъпка хубаво пейзажа. Ако после нещо остане здраво, приемаме, че е трайно /или пък правим нов рейд с валяка - колко да е здрава тая гад/. Не чух нейният човек да е бил против някакви нейни контакти - роднини, приятелки и т.н. Какво ли щеше да стане, ако беше против някой от живота на нашата потребителка и честотата на общуването с него? Или да не питам, защото "от детската стая акустиката е лоша"? :Д

Задачка-закачка: колко от вас ще бъдат възхитени, ако се запознаят с мъж, който няма роднини, приятели, дори по-близки познати, никакви хобита и при запитване защо е така, отговаря със "защото с години стоях и те чаках да дойдеш, смисъл на живота ми, муза, излязла от най-съкровените кътчета на душата ми. Сега ще си бъдем винаги заедно и няма да те изоставям нито за секунда!" Това романтично ли ви звучи или зловещо?

# 109
  • Далечният изток
Глупости на търкалета... Нещо май не можеш да схванеш поантата на темата. Ако искаш да си неразделен с брат си, майка си, баба си, стринка си, не създавай връзка с човек /жена, мъж/ от семеен характер, брак или съжителство. Не става въпрос да ги зарежеш тотално, а да поставиш ясни граници, защото партньорът ти живее/има връзка с теб, а не с цялата ти рода. На някои впрочем им допада да сте си огромна италианска фамилия, но трябва да уцелиш точно такъв човек. Ако не е такъв, а ти зорлем искаш да го тикаш да се събира с твоите роднини, няма да стане.
А темата въобще не е толкова за роднините, колкото за пороците и търпимостта към тях. Авторката и тя нещо бърка двата щата... Ако и тя е любител на тревата, да каже на къде да насочваме коментарите.

# 110
Странната птица, да има много ТРЯБВА, когато става дума за психическото развитие на индивидите. Независимо какво Ви харесва и колко се пените тези "трябва" определят дали индивида се развива правилно. И ако на 30 е още в детската стая и слуша мама като малко дете то ИМА ОГРОМЕН проблем. Ако човекът, с когото прекарва основно времето си вкл. у дома е брат му - има ОГРОМЕН пробем.

Така - на примерите ви с някакви краности, които пак показват психически проблеми, няма да се връзвам да отговарям.
Всъщност е по-приемливо за жените да започнат връзка с мъж без семейство и приятели, отколкото с мъж, който за всичко слуша мама и държи ръката на батко. Стига първия да не е убил и изял липсващите Wink е в пъти по-подходящ за връзка и брак, отколкото мъж с инфантилно поведение.

И тъй като темата силно ви вълнува, явно по някакъв начин това ви засяга лично. Ако живеете с вашите или сте бил заразан с обвинение, че не сте прекъснал пъпната връв - ами потърсете помощ и минете това "трябва". Изнесете се и станете самостоятелен мъж.

# 111
Странна птица е прав по принцип.
 Не може да променяме хората както ни е удобно. Просто харесваме или не.
  Нататък той  не отива ,но аз добавям - като не ги харесваме ,не живеем с тях.
 Или ги търпим.

# 112
  • София
Доколкото разбирам, авторката се чувства като трети човек в собствената си връзка и като гостенка в собствената си квартира (която е само на нейно име). Авторката ясно е обяснила, че те са постоянно заедно.
Постоянно. Постоянно. За който не е прочел - постоянно. В нейната квартира. Всеки ден, постоянно. Съмнява ме даже да си чистят след себе си. Едно е да си много близък с брат си, друго е да си постоянно с него. Тук не става дума за ограничение от страна на авторката. Всяка двойка има нужда от поне мъъъъъничко време насаме, не е нужно да е много. В случая обаче май нямат достатъчно. Ако една двойка не прекарва поне маааалко време заедно, как ще запазят любовта си и връзката си? Е, разбрахме, че те ще се разделят и заради тревата, но говоря и попринцип.
 Като си близък със семейството си, не забравяй, че и жената е част от семейството ти. Така че ако нямаш намерение да прекарваш с нея поне толкова време, колкото с останалите членове на семейството си, значи тя очевидно не е сред приоритетите ти и е време за раздяла. Особено в случая - май вече не са в 20те си и е излишно да си губи времето с него, щом тя въобще не му е приоритет.
Старата птица спомена, че ако на член от семейството му (брата) му се случи нещо, на човека ще му е гузно, че не е прекарвал достатъчно време с брата. Ами ако на жената, недей си Боже, й се случи нещо??? Ъ??
Примерите с ограничения в мигането и други неща ми се струват леееееекинко пресилени и лееееекинко нямат нищо общо с това постоянно ежедневно висене на брата у тях.
Иначе сте прави - тя не трябва да го ограничава или да го променя, а да го зареже.
Странна птица, да не би ти да си въпросният?

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 00:34 от meoww

# 113
  • Далечният изток
Мда, не може да променяме хората, само трябва да ги накараме да приемат задължително роднините ни.... Мхммм. Така не променяме хората, не...

# 114
Странна птица е прав по принцип.
 Не може да променяме хората както ни е удобно. Просто харесваме или не.
  Нататък той  не отива ,но аз добавям - като не ги харесваме ,не живеем с тях.
 Или ги търпим.

Събираш се с някой и като нещо не ви е тамън - се разделяш моментално, защото КАК ТАКА ЩЕ променяш, напасваш, изискваш? Търпиш и стискаш очички, щото не можеш да си кажеш какво не ти е добре, и другия да се съобрази?

# 115
Аз не съм успяла да променя никого. Промяна сам си прави който усеща ,че не е в ред нещо, че може да е друго.
 Който държи да остане във връзка.
 Този няма намерение.

# 116
Ами поне като начало трябва да намериш подходящ начин да кажеш на човека, с кото си какво не ти допада и да се обосновеш.
Вече не помня авторката дали писа какво е казал приятеля и, когато е споделила, че брата е твърде често с тях/в тях и т.н. Какво е последвало, когато е поискала да имат повече време заедно.

Всъщност във връзките, в които двойката са си скучни и недостатъчни често има трети, който запълва тази празнина. Не говоря за любовник, а за приятел, роднина, някой с кото разбиват скуката и запълват липсите помежду си.

# 117
Значи има място.

# 118

Възможно е на приятеля да му е недостатъчно да е само с нея. Но явно на нея това не и допада. Липсва им комуникация и не мисля, че могат да се изяснят.

# 119
  • София
И тъй като темата силно ви вълнува, явно по някакъв начин това ви засяга лично. Ако живеете с вашите или сте бил заразан с обвинение, че не сте прекъснал пъпната връв - ами потърсете помощ и минете това "трябва". Изнесете се и станете самостоятелен мъж.

Ще кажа две неща и се надявам с това да спрете да се занимавате с моето семейство:
1. не, не само не живея с нашите, дори съм в друг град!
2. като бонус за да живея с майка си, трябва да се пренеса на гробището в родния си град. Но ако държите наистина да живея с нея, нещата стават мааалко по-сложни - зависи дали ще се фокусираме върху останките ѝ или върху това къде се очаква да е в момента /черен хумор/.

Сега пак по същество! АИДА, въпросът с роднините е двустранен. Жените също имат роднини - да питам ли колко от вас при започване на връзка звънят на бащи, майки, братя, сестри и казват "Здравейте, прекарахме си добре, но вече си имам мъж и вас не ви познавам! Не ме търсете повече"? Не е ли промяна и да се натрапваме в живота на другия? Жената си живее като необвързана и изведнъж ХОП - някакъв мъж се появява в живота ѝ, а тя трябва да го приеме, гадже/съпруг ѝ бил! Ама как така? Дай направо да я зарежат тая дама, за да не се променя въобще, че ми стана жал как я тормозим!

Боряна ме разбра най-добре. Мъдра жена е тя!

Общи условия

Активация на акаунт