🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 428
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • Мюнхен
Ами и аз не я харесвам Марианна и не мога да я оправдая за нищо, пък не съм обвързана по никакъв начин с участници.

Типичен представител на академичната общност в БГ, където авторитаризмът взима превес над всичко останало. Пред по-силните от нея си трайка, ама в момента, в който ѝ се удаде момент да злоупотреби с властта т.е мастър престилката, веднага обръща палачинката и дори тогава не поема отговорност за собствените си действия, ами се оправдава с "ще бъда принудена да я сваля" (Петя).

Не спря да рецитира по синхрони, супер стегната, дървена и ѝ личи, че е изтъкана от болни амбиции, които ѝ клатят психиката и си го избива с коментари по другите.

А дори не готви кой знае колко по-добре от останалите в сезона, честно казано. Някой път човек може да си затвори очите за по-кофти личностни характеристики, ако човекът отсреща компенсира с умения много над другите, но при Марианна не го виждам това.

# 316
  • Sunshine state
Не видях спойлери. Има ли нещо изтрито? Аз нямам против предварителна информация.
Нищо изтрито няма. Не видя, защото помолихме да са в скрит текст или в съответната тема за спойлери. Нека не разваляме кефа на останалите. ☺

# 317
  • Mediterraneo
Аз все още се надявам на зрелищен и оспорван финал с красиви чинии.😃

От най- слабите участници евър? Този сезон беше пълна пародия откъм участници. Едно- единствено нещо ще запомня- десертът Биляна отпреди 2-3 епизода; това е единствената представителна чиния за цял сезон. Изключително слаб сезон, много разочароващо. Финалистите са най- добри сред всички посредствени участници, които ни представиха тази година, компромис.

# 318
  • София
Сега все пак са се подготвили, би трябвало и да са се консултирали с шефове какво да им е менюто и да са го репетирали. Очаквам да представят добри чинии.

Марианна и за мен е по-слаба от другите двама, не знам дали я бутат. Дано някой от другите двама спечели. По принцип обаче (ако приемем, че финалът е честен)  Марианна не е толкова по-назад от другите двама и с едно подготвено меню може да спечели. А дори и Лора би могла с повече упоритост.

# 319
Мен пък изобщо не ме интересуват характерите им , ако гледах Биг Брадър или подобен формат където фокусът е що за човек си тогава да, ама в кулинарно шоу. По - важни са ми какви умения в кухнята показват и как се справят с различните видове кулинарни предизвикателства. Защото най- вероятно имаше и по- добри кулинари този сезон ,но стреса или липсата на желание при някои си оказаха влияние. А и аз лично като посещавам ресторанти не влизам в кухнята да се запознавам с готвача, ако е сготвил добре мога само да изпратя комплименти по сервитьора. На младини съм работила покрай  готвачи, които ти идва да ги изчаткаш с нещо по - тежичко, ама като вкус и майсторство са били УАУ, също и обратното душички хора едва едва се справяха в професионална кухня. Така, че лично се фокусирам върху използвани продукти ( по вкус,  разбира се ), техники и красиви презентации. И в тримата финалисти лично виждам умения и познания ( еее слабичко сравнение с други сезони ), но след малко ще видим и каква ще е лебедовата им песен.😉

# 320
Марианна доста се изложи на моменти. Ако ми беше преподавател, щеше да ми е доста забавно да я видя пак в залата. А ако бях на нея, щеше да ми е неловко да застана пред студентите.
Няма да гледам на живо, но ще ви чета. За Биляна съм, но смятам, че Осман ще е победител.

# 321
  • Варна
След вчерашното "ако върху листо" на Биляна, съм за Осман .

# 322
  • Mediterraneo
Брутално се изложи Биляна с това ако! В други сезони би изхвърчала на момента след подобно изпълнение/ изпражнение.

# 323
Точно си пуснах началото на сезон 4 за да се настроя на МШ вълна.😉Ама, че то много интересни и обещаващи образи е имало там. Аз всичко съм забравила.🫣

# 324
Аз съм за Осман. Стискам палец Grinning

# 325
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Осман или Биляна, и тъй като съм жена от чисто женска солидарност подкрепям Биляна.
Трета искам да остане Марианна, най-неприятната ми от триото. Но, иначе това бяха
тримата участници с най-адекватни чинии и поне някакви познания, останалите бяха
пълни лаици.

# 326
И аз ще стискам палци на Биляна.
Днес е финалът, нали?

# 327
И аз ще стискам палци на Биляна.
Днес е финалът, нали?
Днес е Simple Smile

# 328
Нямам търпение за епизода.  Ще подкрепям Осман 🦾

# 329
  • Sofia