🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 123
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Сега доглеждам - ами и десертът й бе изглежда добре. Какво е това сладко, изглежда като повръщано. Пфу

# 601

По вида на "джапанките" съдя като зрител и по нрава на готвача. Чул ли си, че храната трябва да се приготвя с любов, иначе не е вкусна? Със злоба не стават хубави манджи. Wink

Интересно как отсъди за "десертната джапанка" на Осман, че тя си приличаше на... пънче, явно такова беше и на вкус. Осман просто падна в третия кръг с това просто шоколадово нещо, което беше и нелепо голямо без да броим цялата арт инсталация около него, изглежда ми твърде персилено да се търси конспирация точно тук, при положение, че очевидно не се справи спрямо Марианна. Иначе ще избегна да навлизам в отнесената тематика със "злобата" и готвенето, че ще взема да реша, че доста хора тук не са хапвали хубави манджи, защото се чувства доста от въпросната "съставка" в мненията им. В готварско предаване чак да им гледам характерите, ми е малко прекалено, иначе трябва да разглеждам и арогантността на Осман и лееко "пийняшката" натура на Биляна, пък няма чак толкова смисъл...

# 602
Склонна съм да се съглася, че десерта на Осман беше малко помпозен, но се вързваше с цялостната му концепция за менюто, което беше с надграждане. Да, може би можеше да бъде малко по елегантен, но това си е той, а човек трудно може да избяга от себе си.
Да си призная, на мен десерта му много ми хареса, беше ми като кратка кулинарна приказка, а и аз обичам тежки и много сладки десерти, като ще е десерт, да е, не си падам по ефирни и недостатъчно сладки измишльотини, сякаш им се е свидело да сложат още малко захар. Sunglasses
Пп От друга страна, това което даде като заявка за десерта, не беше точно това което представи и което аз си представях. Въпреки това за мен десерта му беше най хубав от трите представени.
За жалост Биляна някак не успя да покаже онова на което мисля, че е способна. Изгуби ли се, предаде ли се, не знам, но това не беше тя.

# 603

Да си призная, на мен десерта му много ми хареса, беше ми като кратка кулинарна приказка, а и аз обичам тежки и много сладки десерти, като ще е десерт, да е, не си падам по ефирни и недостатъчно сладки измишльотини, сякаш им се е свидело да сложат още малко захар. Sunglasses

Предполагам, че вкусът му е това, което му "изяде главата", явно не е бил "тиквения пай" на Марианна, иначе щяха да подчертят, че е тежък и смешен, но вкусен. Но никой не похвали вкуса. Чичо шеф го каза ясно - имах фаворит до тук - вече нямам. Беше любопитно, че Осман изглеждаше, че сам се стресна от цялата "инсталация", когато тръгна да "налива резервоарите", сякаш усети, че е отишъл твърде далеч и спихна доста след това. Simple Smile

# 604
Ако Осман беше сложил тая торта в плоска чиния със малко сос настрани или някакво сорбе както Биляна направи щеше да е перфектен. Акцента трябваше да е тортата, защото тортата много напомняше торта Черна Гора [Шварцвалд]. Така щеше да заслужава победата. Ама се съмнявам, че щяха да му я дадат. Защото според мен продуцентите базират решението върху целия образ. Имаше много коментари за Капитан Дамян и затова толкова я качиха на пиедестал Марианна. Ако не беше тая история щеше да е много по-добре.

# 605
  • пустинята Гоби
Не искам да дълбая, но съм разочарована. В крайна сметка загубилите явно имаха грешки.

# 606
М, да, наистина не коментираха вкуса.
И да, ако беше акцентирал върху самата торта, а не върху презентацията, може би щеше да има повече успех.
И все пак, за мен той като цяло беше най добър в представянето си на финала и явно и за журито е било така, но този пуст десерт му изяде главата.

# 607
  • София
Десертът на Осман беше шоколад, с още шоколад, чучурчета, шадраванчета и още малко шоколад. И всичкото това- само черен шоколад. Поне да беше разнообразил видовете шоколад. И беше кичозен - припомни ми десерта на Радка Булман (така ли й беше фамилията???).
Шоколадът не е непременно гаранция за успех. Особено пък ако е прекалено “натъртващ”. При Осман май се получи точно това.
Разнообразието дойде от декора, не от вкусовете.
И, каквото и да си говорим, спомен на небцето оставя десертът. Осман имаше добри заявки с предястието и основното, но десертът го провали.

# 608
  • Варна
Припомни ти, ама та стана Мастър Шеф.

# 609
  • София
Да, но не казвам, че съм харесала десерта на Радка. Или че смятам, че беше достойният победител.
Ако Осман е решил да копира нещо от нея - не трябваше да е точно кичозният  десерт.

# 610
Мислех да пиша утре, но защо пък не сега. Така и така сме яхнали вихъра.
Аз бях за Биляна разбира се. Наречете ме пристрастна, но знаете, още повече сега, че това, което писах тук е истина, но една много малка част от нея.
Искам да напиша нещо за Осман. Той е много талантлив и до последно вярващ, че тоя водевил няма да се окаже истина. И ми стана много мъчно за него, защото го гледах с каква жар готви.
Биляна е артист по душа. Писанията тук, че била шмъркала са пълни простотии. Жалко, че мислите по тоя начин.
Аз бих искала да се върна малко назад в предаването, някъде към средата беше. Помните ли, когато Биляна спаси Тоби? Е, от тоя момент тя знаеше, че няма да спечели. Дори не беше сигурна, че ще стигне до финал. Помните ли, когато ви казах, че Лора е бутана за парлама на Марианна? А Помните ли полуфинала, на който върнаха последните две чинии. А сега върнете момента, в който тя казва, че ще сервира ястието с малц, а шефовете  отвориха светло пиво.
Сега за финала! И тримата готвиха за първо ястие риба. Ако ви се връща записа, обърнете внимание, че всички работят с готови филета. Айде спомнете си кой как филетира риба.
Биляна тази нощ грееше! Тя беше себе си от началото до края и не каза една лоша дума за никой никога. Готвеше прекрасно, така както тя разбира храната.
Марианна вече няма да коментирам. Некадърниците с мания за величие, нискоителигентите селяндури никога не са били някакъв фактор. Те потъват в дълбоката бездна на забравата. Там където ще потънат и жури, и за жалост и Мастър шеф.
В края на краищата това беше едно шоу и Биляна го изигра най-добре. (Тук трябва да падне завесата, ама пусто още има за казване).

# 611
  • Sofia
Извинявай, ама малко звучиш като "гроздето беше кисело".
Нищо не разбрах. Помните ли това, помните ли онова...и каква е темата точно. Марианна не можела да филетира, ами явно се е упражнила. Имаше 1000 човека там на място, ти какво твърдиш - че някой е излязъл да филетира вместо нея ли?
Биляна какво била разбрала, защо била разбрала...нищо не схванах, ама днес (и вчера) не беше прекрасна с готвенето. Може да се види и по писането тук. Много видимо беше, че не й се получава. А беше масова любимка, ама много масова. Нарочно ли е готвила зле - не знам, ама като готвиш зле - не печелиш, нарочно или не.
А иначе много са ти интересни старите мнения. Значи си гледала финала още през март, обаче си писала, все едно заблуждаващо, незнаещо, странно е за мен.  Попрегледах и започвам да се чудя - сред участниците ли си или си била от роднинската група на някой от финалистите? Може би е редно да споменеш по каква линия си била на финала.

# 612
  • София
Биляна наистина се представяше много силно до един момент. После дойде предястието с мидите Сен Жак и сякаш тръгна надолу. Онова нещо с гъбите и шоколада, дето подобно Сарафов бил настъпил, даже не знам как да го коментирам.
Дори и да е имало срещу какво да се бунтува в последните епизоди, това не обяснява факта, че на финала - според мен - се представи най-слабо от тримата. Можеше да готви така, че да коментираме нейните чинии като най-заслужили, а не тези на Осман.

Искам да отбележа, че в анкетата преди няколко седмици гласът ми за победител в сезона беше за Биляна. Т.е., не е като да не съм я харесвала.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 00:14 от Vivi

# 613
Извинявай, ама малко звучиш като "гроздето беше кисело".
Нищо не разбрах. Помните ли това, помните ли онова...и каква е темата точно. Марианна не можела да филетира, ами явно се е упражнила. Имаше 1000 човека там на място, ти какво твърдиш - че някой е излязъл да филетира вместо нея ли?
Биляна какво била разбрала, защо била разбрала...нищо не схванах, ама днес (и вчера) не беше прекрасна с готвенето. Може да се види и по писането тук. Много видимо беше, че не й се получава. А беше масова любимка, ама много масова. Нарочно ли е готвила зле - не знам, ама като готвиш зле - не печелиш, нарочно или не.
А иначе много са ти интересни старите мнения. Значи си гледала финала още през март, обаче си писала, все едно заблуждаващо, незнаещо, странно е за мен.  Попрегледах и започвам да се чудя - сред участниците ли си или си била от роднинската група на някой от финалистите? Може би е редно да споменеш по каква линия си била на финала.
[/quote
Няма нужда да се извинявате, веднага казвам. Аз май го казах по-горе, но явно сте пропуснала отговорът ми.
Финалът беше месец май и да - знаех всичко от първия момент, в който участниците започнаха да снимат. И да - не казах това тук по-рано, защото счетох, че не е редно. Всеки трябва да изгради собствено мнение и в края на краищата коя съм аз да отнема удоволствието от гледането на този финал.

# 614
  • Sofia
Аа ние сме напълно съгласни, че не си споделяла кой е победител, така е редно и благодаря за което Simple Smile
Но малко се учудих, че звучиш, сякаш се чудиш какво ще стане със силен превес към непонасяне на Мариянна. Което, предвид че си знаела резултата, е донякъде разбираемо, явно не я харесваш. Вероятно си била сред поддръжниците на друг финалист.
Аз се опитвам да гледам непредубедено готвене, за мен тази вечер само тя не направи груба грешка и да, ако Осман беше направил зашеметяващо основно, можеше и да му простят десерта, но явно не е било зашеметяващо. Най-хубаво му беше предястието.

ПП. Все пак ми прави неприятно впечатление, че грешките на Биляна днес се пропускат с лека ръка. На всички ни е най-симпатична и много й желая успех, но тук гледаме готвене и този суров гълъб съм любопитна колко от вас щяха изобщо да го пробват. Някой правилно попита дали шефовете изобщо го опитаха, аз не видях такъв кадър.

Общи условия

Активация на акаунт